Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, ο Λιβάι Γκαρσία μετρούσε μερικές ημέρες που είχε επιστρέψεις σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, μετά τη θλάση πρώτου βαθμού που υπέστη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ματίας Αλμέιδα τον κράτησε στον πάγκο και χρησιμοποίησε στην επίθεση τον Αραούχο με τον Πινέδα, ο οποίος βρήκε γκολ, αλλά ακυρώθηκε για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, η οποία ήταν μία καθοριστική στιγμή όπως φάνηκε με την εξέλιξη του παιχνιδιού, που βρήκε την Ένωση ηττημένη, για πρώτη φορά μετά από 14 αγώνες στην «Αγιά Σοφιά».

Ο ρόλος του Μεξικανού παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Λιβάι Γκαρσία στην προπόνηση της Πέμπτης ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, οπότε το ερωτηματικό είναι πως θα σχηματιστεί η 11άδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Αν προτιμηθεί ο επιθετικός από το Τρινινταντ και Τομπάγκο να μην παίξει από την αρχή, τότε τα ερωτηματικά για την επίθεση είναι πολλά. Θα βάλει ο Αλμέιδα τον Τσούμπερ στην κορυφή ή θα επιλέξει το σχήμα που είχε στο ματς με τον Ολυμπιακό;

Πάντως ο Πινέδα είναι ένας παίκτης που τον έχουμε δει να αγωνίζεται από δεξιός μπακ, έως αριστερός εξτρέμ, αλλά πλέον φαίνεται πως βρίσκει ρόλο στον άξονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Οι επιστροφές των τραυματιών στην Ένωση, δίνουν στον Αλμέιδα περισσότερες λύσεις και ο Πινέδα καλείται να χωρέσει στην ενδεκάδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 26χρονος προπονείται με το γκρουπ των επιθετικών, δουλεύοντας στην κυκλοφορία της μπάλας και στο πρέσινγκ σε μικρό χώρο.