Τη δική του εξήγηση έδωσε ο επιβάτης του αεροπλάνου που είχε επεισόδιο με τον Πολωνό διαιτητή που είχε οριστεί στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Libero, ανέφερε πως ο Πάβελ Ρατσκόφσκι απείλησε τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του πως θα τους σκοτώσει, λέγοντας παράλληλα πως Πολωνός ρέφερι μαζί με τους βοηθούς του είχαν καταναλώνει μεγάλη ποσότητα βόκτας!

Όσα είπε ο επιβάτης του αεροπλάνου στο Libero:

«Μας απειλούσε, θα μας σφάξουν και θα μας σκοτώσουν. Μετα με έφτυσε. Τον έπιασα από την ζακέτα και τον τράβηξα προς τα σεκιούριτι και ζήτησα να φωνάξουν την αστυνομία. Την ίδια στιγμή ο βοηθός διαιτητή με βρήκε εμενα και με έσπρωξε από πισω ενώ δεν εβλεπα. Είναι καταγεγραμμένα από τις κάμερες. Ζήτησε μετα να φωνάξουμε την αστυνομία. Ηρθε η αστυνομία και ενώ μιλούσα με τον αστυνομικό με έβριζε ο διαιτητής από πισω και με έβριζε. Ο άλλος ο διαιτητής φώναξε τον άνθρωπο της ΕΠΟ να ερθει να τους παρει και ειδε ότι ηταν μεθυσμένοι. Και ο άνθρωπος από την ΕΠΟ προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ο αστυνομικός απλώς με ρώτησε αν θελω να κανω καταγγελία. Αρνήθηκα όμως γιατι ήθελα να παμε σπιτι. Ρώτησε και τον διαιτητή ο αστυνομικός, αλλα και αυτος αρνήθηκε. Και σηκωθήκαμε και φύγαμε.

Με το που είπα στον άνθρωπο της ΕΠΟ, τι ελεγε στο αεροπλάνο ο διαιτητής, άνοιξε τα μάτια του και δεν μας πίστευε. Θα τους ηρεμήσει αυτος. Υπήρξε ένταση των Πολωνών με τους αστυνομικούς, ο Πολωνός διαιτητής έσπρωξε έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός του ειπε να μην τον ακουμπάει.

Ο διαιτητής είπε ότι εμεις είχαμε πιει. Κατι που δεν ισχύει. Αυτος εκανε αλκοτέστ μετα από 24 ωρες και δεν του πήραν καν αίμα. Του την ειπα γιατι ηταν μεθυσμένος. Πως θα παίξεις το παιχνίδι του ειπε. Ειπε δεν πειραζει εχω τόσους τρόπους να ξεμεθύσω. Ειπαν πολλα πράγματα. Εμεις ήρθαμε στην Ελλάδα για το Πάσχα.

Ειπαν για έναν αγωνα και έναν πρόεδρο. Για έναν πρόεδρο που τους ειπε πως η ομαδα τους πρεπει να παρει το πρωτάθλημα.

Δεν μιλήσαμε για το τι ομαδα ειμαστε (π.χ. Παναθηναϊκός). Ήπιατε τόση βότκα, μιλάτε για προέδρους, ομάδες ελληνικές και από εκει ξεκίνησε η κόντρα. Μιλούσαν γενικα άσχημα και για το ελληνικό και πολωνικό ποδόσφαιρο. Γελούσαν με τα λάθη τους από τον τελευταίο αγωνα στο πολωνικό πρωτάθλημα. Ειπαν πολλα πράγματα, που γνωρίζουμε ολοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους ακούγαμε καθαρά. Ημασταν δίπλα τους.

Από τη στιγμή που βγήκαμε από το αεροδρόμιο, για πολύ λιγο μας ακολουθήσαν οι διαιτητές, αλλα δεν εγινε τιποτα παραπάνω. Κανεις δεν μας πηρε τηλέφωνο από πουθενά. Θέλουμε να κρατήσουμε την ανωνυμία μας και γι αυτό δεν δώσαμε τα στοιχεία μας πουθενά. Φοβόμαστε γιατι ο διαιτητής αυτος ειπε ότι θα μας βρει όλους. Μας απείλησε τη ζωη μας, την οικογένειά μας. Ότι θα μας κανει πολλά πράγματα…

Η γνώμη μου είναι ότι η ΕΠΟ εκανε πολύ σωστά που τους άλλαξε. Ο διαιτητής ηταν πολύ επικίνδυνος. Αμα τον βλέπατε, τα μάτια του, το πρόσωπο του… ψυχοπαθής…»