Πριν προχωρήσουμε στο σημερινό μας κείμενο για την Αλέσια Ρούσο, ας αναλογιστούμε λίγο σε τί στάδιο βρίσκεται το γυναικείο ποδόσφαιρο. Όντας από τα «γεννοφάσκια» του μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο το βλέπουμε πλέον μπροστά μας. Ειδικότερα στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία), έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε γήπεδα γεμάτα από κόσμο, φοβερές ατμόσφαιρες και σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Αποκορύφωμα; Οι περυσινές αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Βόλφσμπουργκ.

Στις δυο αυτές αναμετρήσεις, κάτι λιγότερο από 92.000 θεατές… στριμώχτηκαν στις κερκίδες του Καμπ Νου, παρατηρώντας την ομάδα τους να παίρνει δυο σπουδαίες, αλλά και ευρείες νίκες. Στην Αγγλία, αντίστοιχο γεγονός είχαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο. Σε αυτόν, Αγγλία και Γερμανία διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους, με το Γουέμπλεϊ να είναι κατάμεστο από 87.000 φίλους του ποδοσφαίρου. Η ακροαματικότητα έχει αρχίσει να αυξάνεται εκθετικά. Οικονομικά όμως; Τι συμβαίνει;

Περιττό να σας πω ότι ανάμεσα σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο, τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. Με τα συνολικά έσοδα από τις διοργανώσεις, λόγω χορηγιών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να έχουν χαοτική διαφορά μεταξύ τους, οι γυναικείες ομάδες δεν έχουν την ικανότητα να ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων σε μεταγραφές και μισθοδοσία. Αρκεί μόνο να συνειδητοποιήσετε ότι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι αυτή της Κίρα Γουάλς, η οποία μετακόμισε από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα έναντι 400.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, η υψηλότερα αμειβόμενη παίκτρια είναι η Σαμ Κερ της Τσέλσι, η οποία αμείβεται με περίπου 515.000 λίρες τον χρόνο, όσα δηλαδή περίπου ο Κιάομιν Κέλεχερ της Λίβερπουλ, ο Λουκ Τόμας της Λέστερ και ο Γιάκουμπ Μόντερ της Μπράιτον. Κοινώς, στις περισσότερες ομάδες της ανδρικής Πρέμιερ Λιγκ, η Κερ θα ήταν ανάμεσα (αν όχι τελευταία) στους χαμηλότερα αμειβόμενους. Λίγο παρακάτω από μισό εκατομμύριο τον χρόνο εισπράττει και η Αλέσια Ρούσο. Η 24χρονη Αγγλίδα επιθετικός, που αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτόξευσε τις μετοχές της τον τελευταίο χρόνο και ετοιμάζεται να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να σπάσει το… μύριο και να κατορθώσει ένα απίστευτο milestone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ