Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-4 τον ΠΑΟΚ στην παράταση και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο πρωτάθλημα των Κ17 της Super League.

To παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό σε εξέλιξη με τον Δικέφαλο του Βορρά να προηγείται με 2-0 στο σκορ.

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός, έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το παιχνίδι στη παράταση. 

Και εκεί όμως έγιναν πράγματα και θαύματα, με τον Ολυμπιακό αρχικά να βρίσκει γκολ ολικής ανατροπής με τον Λίγδα για το 3-2, τον ΠΑΟΚ να απαντά και να ισοφαρίζει σε 3-3, όμως στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες δύο φορές, με το γκολ του Τσομπάνη για το 5-4 στο 119' να μην είναι αρκετό για τον Δικέφαλο, με τους Ερυθρόλευκους να κατακτούν τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από ένα απίθανο σε εξέλιξη τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στα του αγώνα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό, με τις δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη να ξεχωρίζουν με τον ΠΑΟΚ να χτυπά στην τελευταία επίθεση και να ανοίγει το σκορ με τον Κεσίδη σε ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο πορτιέρε του Ολυμπιακού, Κουρακλής. 

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Δικεφάλου, με τον Κεσίδη, από σκόρερ να... ντύνεται δημιουργός και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2-0 με κεφαλιά του Καλαϊτζίδη στο 51'. 

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός μη έχοντας άλλη επιλογή ρίσκαρε, ανέβασε τις γραμμές του και εκμεταλλευόμενος και τις αλλαγές του Δημήτρη Μαυρογενίδη, μείωσε αρχικά το σκορ με τον Κωστούλα στο 61' με τον Λίγδα στο 81' να κάνει το 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Το 2-2 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους με τον Λίγδα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνει την ολική ανατροπή για το 3-2 με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Ο ΠΑΟΚ είχε κι αυτός... απάντηση ισοφαρίζοντας στο 103ο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Τσομπάνη.

Κι όμως, σαν σε... επανάληψη, ο Ολυμπιακός «χτύπησε» και πάλι στο ίδιο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης και με ένα εξαιρετικό γκολ του Κωστούλα, με τον Λιατσικούρα στο 110ο λεπτό να βρίσκει δίχτυα για το 5-3.

Ακόμα και τότε όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έκαναν κατάθεση ψυχής δεν παράτησαν το παιχνίδι και μείωσαν σε 5-4 με πλασέ του Τσομπάνη, ψάχνοντας ακόμα και την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το τελικό 5-4 βρήκε τους Ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν την σπουδαία αυτή επιτυχία τους, σε ένα παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ : Κατσαρός, Κούπενος, Πολυκράτης, Πανικίδης, Κοσίδης, Σνάουτσνερ, Κεσίδης, Καλαϊτσίδης, Χατσίδης, Παπαγεωργίου, Ντούνγκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Μουζακίτης, Τουφάκης, Λιατσικούρας, Κωστούλας, Δαρβίρας, Πνευμονίδης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ!