Ολυμπιακός: Καλώς ή κακώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια βασίζεται σε ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά τα ελληνόπουλα απουσιάζουν και το γεγονός αυτό είναι μεγάλο πλήγμα καθώς τα επόμενα χρόνια σε εθνικό επίπεδο αγνοούνται τα ταλέντα. Προφανώς σε αυτή τη συζήτηση πρώτοι από όλους θα έπρεπε να μπουν οι μεγάλες ομάδες της χώρας μας, από τις οποίες περιμένει και η χώρα στην ανάπτυξη του προϊόντος.

Μερικά ευχάριστα νέα όμως, προκύπτουν από έρχονται από το Ρέντη και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι δημιούργημα των Πειραιωτών, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες των «κόκκινων», που όμως έχει πάρει ευκαιρία και στην δεύτερη ομάδα των «ερυθρόλευκων». Το όνομα του: Αντώνης Παπακανέλλος και αναφερόμαστε σε ένα 18χρονο παιδί, με τα όνειρα και το μέλλον μπροστά του.

Ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, ποτέ δεν πρέπει να πηγαίνει… χαμένο, με τις ομάδες να είναι οι αρμόδιες οι οποίες θα βοηθήσουν τους αθλητές να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις δυνατότητες τους. Ο Ολυμπιακός λοιπόν επένδυσε και ανανέωσε το συμβόλαιο του νεαρού «10αριού», ως μια ένδειξη επιβράβευσης. Οι άνθρωποι του συλλόγου στον Πειραιά έχουν εικόνα του πιτσιρικά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μιλάμε για τον… νέο Κώστα Φορτούνη. Το στυλ του παιχνιδιού του επικεντρώνεται στην οργάνωση του παιχνιδιού και το δημιουργικό κομμάτι.

Προς θεού, δεν μπορούμε να φουσκώνουμε τα μυαλά του μικρού, ούτε να έχουμε απαίτηση να γίνει Φορτούνης. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες αναφέρονται στις προσδοκίες που υπάρχουν από τον 18χρονο ποδοσφαιριστή. Την σεζόν 2022/23πέτυχε εφτά γκολ, σε 24 συμμετοχές και ήταν κομμάτι της κατάκτησης του πρωταθλήματος της κ-19, ενώ παράλληλα έκανε και ντεμπούτο με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μάλιστα, έκανε προπονήσεις με αυτή, υπό τις οδηγίες του Ιμπαγάσα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού του είναι η υψηλή τεχνική του κατάρτιση, αλλά κυρίως οι ιδιαίτερες υπεροχές που βρίσκει στα 1v1 μαρκαρίσματα. Η ικανότητα του αυτή, όπως είναι φυσιολογικό του αρέσει να την χρησιμοποιεί και να την… εκμεταλλεύεται στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί ανισορροπίες στους αντιπάλους του. Η παρουσία του στην Β’ ομάδα του Ολυμπιακού, πρέπει να ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του, αφού είναι το βασικό μέσο σύνδεσης με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Τα χρόνια είναι μπροστά του και θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση από τους ανθρώπους στην ομάδα του Πειραιά, με στόχο την εξέλιξη και παραγωγή ελληνικού υλικού για την ομάδα, αλλά επίκεντρο θα πρέπει να είναι το ίδιο το παιδί, να αναπτύξει όλα του τα χαρίσματα αρπάζοντας τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν και να ανθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού… στο αεροπλάνο - Δεν το πίστευαν Μαρινάκης, Κορδόν - Αλλαγή πλάνου!