Πάρης Ατλαμάζογλου: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός και μίλησε για την κατάσταση με τις πληρωμές αλλοδαπών εργαζομένων στο ποδόσφαιρο μετά τη «βόμβα» που έριξε ο Πογιέτ πως ο βοηθός του είναι απλήρωτος 8 μήνες.

Για το θέμα με τον βοηθό του Πογιέτ: «Είναι αλήθεια πως ισχύουν αυτά που λέει η ΕΠΟ, αλλά η ίδια και οι ποδοσφαιρικές ομάδες γνωρίζουν πως πρέπει αυτές να βγάλουν ΑΦΜ κα ΑΜΚΑ για να μπορούν να πληρώσουν έναν αλλοδαπό ποδοσφαιριστή ή προπονητή. Ήταν υποχρέωση της ΕΠΟ να μεριμνήσει να βγάλει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για τον βοηθό του Πογιέτ».

Για το τι θα γινόταν αν πήγαινε η Επιθεώρηση Εργασίας στην Εθνική ομάδα: «Η ΕΠΟ θα υποχρεωνόταν να πληρώσει το πρόστιμο των 10.000 ευρώ για ανασφάλιστο εργαζόμενο. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν μερίμνησε για να εκδοθεί ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, εδώ άλλαξαν τον κανονισμό για να μπορεί μια τιμωρημένη ομάδα να αγωνιστεί με κόσμο. Εκτιμώ πως για να φτάσει ο προπονητής να δημοσιοποιήσει το θέμα αυτό, φαίνεται πως το γυαλί έχει ραγίσει».

Για το αν φορολογούνται οι αλλοδαποί εργαζόμενοι σε δύο χώρες: «Υπάρχει το παγκόσμιο εισόδημα, είναι το εισόδημα που λαμβάνει κάποιος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Επειδή δουλεύει εδώ ο Ουρουγουανός, υποχρεούται να κάνει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Παράλληλα πρέπει να κάνει και δήλωση στην πατρίδα του, στις περισσότερες περιπτώσεις στέλνει μια βεβαίωση πως φορολογήθηκε στην Ελλάδα για να αποφύγει την φορολόγηση και στην πατρίδα του. Αν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ χωρών για μη διπλή φορολόγηση, τότε θα φορολογηθεί και στις δύο χώρες», είπε ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεταγραφή που σκέφτεται ήδη ο Γιοβάνοβιτς - Απαγορευτικό το δίδυμο Βιλένα και Πέρεθ - Δεν μπορεί ο Αϊτόρ