Άρης: Λένε πως από το αγκάθι βγαίνει ρόδο. Θα το δανειστούμε για να μπούμε… εισαγωγικά στην παρουσίαση του… ρόδου, που «ανθίζει» το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Άρη. Το όνομά του, Μιχάλης Παναγίδης.

Μπήκε ίσως και «υποχρεωτικά» στο βασικό σχήμα της ομάδας του, μιας και οι… μπροστά του εξτρέμ έδειχναν εκτός φόρμας. Ο Άκης Μάντζιος τον εμπιστεύτηκε, τον έβαλε να παίξει και πλέον ο νεαρός μετράει τρεις σερί φορές στην ενδεκάδα, ενώ κέρδισε και μια θέση την Εθνική Ελπίδων.

Πώς προέκυψε Παναγίδης

Η αλήθεια είναι πως ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο του ήταν ο Χερμάν Μπούργος, ο οποίος εμπιστεύτηκε την πρόταση του Τόλη Τερζή και τον πήρε προετοιμασία πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία. Μάλιστα του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε δυνατά φιλικά παιχνίδια, όπως αυτά με την Γκενκ και το Αμβούργο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τερζής τον είχε μαζί του στις προπονήσεις της «μεγάλης» ομάδας, του έδωσε μάλιστα 90λεπτο στο φιλικό με την Μπότεφ, αλλά χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς δεν πήρε. Αυτό έγινε από τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος αφού τον έβαλε για λίγο με τον Παναιτωλικό, του έδωσε μετά ένα μισάωρο στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Κι έχει τη σημασία του γιατί μπήκε στο 0-0, σ’ ένα χρονικό σημείο που το ματς «έκαιγε», αλλά δεν επηρεάστηκε καθόλου, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Κι από εκεί και πέρα… βασικός.

Τον «έκλεψε» από τον ΠΑΟΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει και η… ιστορία του 19χρονου Μιχάλη. Γεννημένος τον Φλεβάρη του 2004, ο Παναγίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Εθνικό Πυλαίας για να ακολουθήσει η μετάβασή του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, στα δέκα του. Εκεί έμεινε μια τετραετία. Εκείνα τα χρόνια, ήταν που… αναδημιουργούνταν ο Άρης σε όλα τα επίπεδα, άρχισε να φτιάχνει τα τμήματα υποδομής του και κάπως έτσι οι Κιτρινόμαυροι «έψησαν» τον Παναγίδη να αφήσει τον ΠΑΟΚ για την U15 του Άρη. Στα 16 του… μετακόμισε στην U17, ενώ έχοντας κλείσει με το… ζόρι τα 17 πήγε στην U19, της οποίας έγινε βασικό στέλεχος. Κι από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι… ιστορία.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επένδυση Μαρινάκη και για... Ολυμπιακό - "Αγοράζει φθηνά όλες τις μετοχές" - Μπάτζετ 14 εκατ., σταρ από... Ελλάδα!