Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πως τα μέτρα της Κυβέρνησης για την οπαδική βία είναι, αρχικά, η διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες (μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024), ενώ όποιες τιμωρίες υπήρχαν σε αυτό το διάστημα, μεταφέρθηκαν για μετά από αυτό το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που, έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και χρωστάει ακόμη μια αγωνιστική και ενδέχεται να την εκτίσει την 24η όπου υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Ενδεχομένως νέα τιμωρία 2 αγωνιστικών λόγω Βόλου

Όμως, μετά τα επεισόδια στο Βόλο, οι ερυθρόλευκοι, απειλούνται με νέα τιμωρία 2 αγωνιστικών χωρίς φιλάθλους, βάσει κατηγορητηρίου και αν τελικά τιμωρηθούν θα εκτίσουν στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League  όπου φιλοξενούν τον Βόλο και στη συνέχεια στο πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» για τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν και δεν υπήρξε σχετική τοποθέτηση στην πρώτη ανακοίνωση από τα μέτρα της κυβέρνησης, τελικά διευκρινίστηκε θα γίνει και αυτό σε άδειες εξέδρες!

Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την οπαδική βία

1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουάριου του 2024. Το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων. Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού. 

2. Έως 12 Φεβρουαρίου 2024 θα εξεταστούν τα αποτελέσματα της ανωτέρω απόφασης ώστε να εξεταστεί η παράτασή της.

3. Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League 

4. Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες

5.  Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου

6.  Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φλωρίδης: "Φυλακή, όλοι! Το πρόβλημα στην Αγγλία δεν το έλυσε μόνο η Θάτσερ - Βλέπουν τα πρωτοσέλιδα;"