Facebook Pixel Βάζουν... φωτιές οι Ρουμάνοι πριν το μπαράζ!
| 2013-11-13 20:42:00

Βάζουν... φωτιές οι Ρουμάνοι πριν το μπαράζ!

Βάζουν... φωτιές οι Ρουμάνοι πριν το μπαράζ!

Γιατί «φωνάζουν» οι Ρουμάνοι για τον διαιτητή της Παρασκευής και τι απαντάει η Ελλάδα; Ποιος είναι ο οιωνός που μας στέλνει Βραζιλία; Διαβάστε στον sportdog!

Θέμα από το πουθενά φαίνεται πως βρήκαν οι Ρουμάνοι, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει της πρώτης αναμέτρησης κόντρα στην Ελλάδα την Παρασκευή στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όπως λοιπόν γράφει η στήλη «sportdog penalty», οι Ρουμάνοι τις τελευταίες ώρες «γκρινιάζουν» και προσπαθούν να κάνουν ντόρο για τον διαιτητή που σφυρίζει το ματς, τον Πέδρο Προένσα, επειδή είναι Πορτογάλος, συμπατριώτης δηλαδή του Φερνάντο Σάντος!

Οι μουρμούρες αυτές μάλιστα, ήδη έφτασαν στα αυτιά των Ελλήνων, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή να... βάζει τα γέλια, καθώς όπως έλεγε ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι καριερίστας και δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει τις αποφάσεις του την ώρα του ματς το γεγονός πως είναι συμπατριώτες.

Άλλωστε, δεν μιλάμε για κανέναν τυχαίο διαιτητή. Ο Προένσα θεωρείται top class, το 2012 αναδείχθηκε κορυφαίος ρέφερι στον κόσμο, ενώ σφύριξε τόσο τον τελικό του Euro όσο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ!

Για να τα λέμε πάντως όλα, με τον Προένσα έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των Ρουμάνων. Όχι επειδή είναι συμπατριώτης του Σάντος, αλλά επειδή συνήθως φέρνει γούρι στους Έλληνες. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα στην καριέρα του έχει σφυρίξει τα εξής ματς ελληνικών ομάδων: Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1, Ολυμπιακός - Αλκμααρ 2-1, Παναθηναϊκός - Σπάρτα 3-0, Μάλτα - Ελλάδα 0-1, Ρόμα - Αρης 5-1, ΑΕΚ - Γκόριτσα 1-0.

Συμπέρασμα; Ο Προέντσα όταν παίζει ελληνική ομάδα δεν...φέρνει ισοπαλία. Έχει 4 νίκες, 2 ήττες. Για εκείνους πάντως που πιστεύουν στους... οιωνούς, το 2009, στο μπαράζ Ουκρανία -Ελλάδα 0-1, ο διαιτητής ήταν πάλι Πορτογάλος, ο Μπενκερέντσα. Λέτε αυτό το «σημάδι» να μας στείλει Μουντιάλ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags