Facebook Pixel Βόμβα Μπεργκ, χασάπης για ΠΑΟΚ, μάχη ΟΣΦΠ-ΑΕΚ! 
| 2014-03-12 10:45:00

Βόμβα Μπεργκ, χασάπης για ΠΑΟΚ, μάχη ΟΣΦΠ-ΑΕΚ! 

Βόμβα Μπεργκ, χασάπης για ΠΑΟΚ, μάχη ΟΣΦΠ-ΑΕΚ! 

Από Μάρτη ...καλοκαίρι! Μεταγραφικός οργασμός στις κορυφαίες ομάδες: Τι γίνεται με Μπεργκ, ποιον "δολοφόνο" κοιτάει ο ΠΑΟΚ και γιατί θα "πολεμήσουν" Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στον Μάρτιο, αλλά τα μεταγραφικά σενάρια ενόψει καλοκαιριού δίνουν και παίρνουν για τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Να τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα...

Σκάει "βόμβα" με Μπεργκ;

Το πιο "hot" όνομα αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι αδιαμφισβήτητα ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός άσος κάνει πράγματα και θαύματα με την πράσινη φανέλα και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η τελευταία πληροφορία που έφτασε στα αυτιά του σκύλου για το "κανόνι" του Παναθηναϊκού είναι ότι ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ, που βρίσκεται από τη 14η θέση και πάνω στη βαθμολογία του φετινού αγγλικού πρωταθλήματος, παρακολουθεί πολύ ζεστά την περίπτωσή του.

Ο sportdog αποκαλύπτει ότι ο αγγλικός σύλλογος έχει προσεγγίσει ήδη την πλευρά του ποδοσφαιριστή για να μάθει λεπτομέρειες για το συμβόλαιο του Σουηδού με τον Παναθηναϊκό (τετραετές κλειστόκαι αν υπάρχει μπάι άουτ σε αυτό.

Η κρούση αυτή έγινε μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπεργκ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πριν τα τρια γκολ κόντρα στον Άρη, που σαφώς ανέβασαν κι άλλο τις "μετοχές" του παίκτη, ενώ είναι άγνωστο αν η ομάδα από το Νησί έχει "βολιδοσκοπήσει" και τον Νίκο Νταμπίζα. Πάντως αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί... 

Ο σύλλογος από την Πρέμιερ Λιγκ θεωρεί τον Μπεργκ ποδοσφαιριστή με καλή νοοτροπία, που προέρχεται από μία αξιόπιστη ποδοσφαιρικά χώρα (Σουηδία) και από ένα πρωτάθλημα (Σούπερ Λίγκα) που αξίζει να αγοράσεις τον πρώτο σκόρερ.

Δεν περνάει απαρατήρητο, άλλωστε, από τους υπεύθυνους της εν λόγω αγγλικής ομάδας, ότι στο Νησί παίζουν με επιτυχία οι Μιραλάς, Τζιμπούρ και εσχάτως ο Μήτρογλου, ενώ υπάρχει από το παρελθόν και το τρανό παράδειγμα του Τζιμπρίλ Σισέ.

Στην αγγλική ομάδα θέλουν να κινηθούν γρήγορα και κάτω από άκρα μυστικότητα για να προλάβουν τους υπόλοιπους "μνηστήρες". Ξέρουν ότι από τη στιγμή που ο Μπεργκ κλήθηκε ξανά στην Εθνική και "πυροβολεί" ασταμάτητα με τον Παναθηναϊκό, θα προκύψουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που θα θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι για τον άσο του Τριφυλλιού.

Την ίδια στιγμή, στην πιάτσα των μανατζαραίων έχουν τις ενδείξεις και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η τιμή του Μπεργκ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα ανέβει άμεσα πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ! Κι αν "σκάσει" μια τέτοια πρόταση-"βόμβα", είναι πολύ δύσκολο να την αρνηθούν στον Παναθηναϊκό... 

Ένας "χασάπης" για τον ΠΑΟΚ

Το όνομα του Ρούμπεν Ράγιος είναι πολύ πιθανό να απασχολήσει τις επόμενες μέρες τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός επιθετικός είναι "φευγάτος" από τη Μακάμπι Χάιφα και δεν αποκλείεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Δικέφαλου του Βορρά.

Ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ τον γουστάρουν από πέρυσι που έκανε τη "μαγική" χρονιά με τον Αστέρα Τρίπολης. Το καλό για την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη είναι ότι παραχωρείται από τους Ισραηλινούς δανεικός με οψιόν αγοράς.

Η τιμή του κυμαίνεται στα 500 χιλιάρικα, ενώ το συμβόλαιό του (380.000) μπορεί να καλυφθεί κατά 2/3 από την ομάδα που θα τον αποκτήσει. Καλό deal μοιάζει αυτό για το αφεντικό του ΠΑΟΚ που έχει δείξει ότι "χτυπάει" τέτοιες ευκαιρίες.

Ο Ράγιος πήγε πέρυσι στη Μακάμπι Χάιφα ως η "μεγάλη μεταγραφή" αλλά δεν μπόρεσε (παρά τα 7 γκολ σε 23 αγώνες) να πείσει τους Ισραηλινούς για την αξία του, ενώ το "δολοφονικό" τάκλιν που έκανε σε αντίπαλό του και αναμένεται να του αποφέρει τιμωρία έως και 10 αγωνιστικών, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.



Ποιος θα πάρει τον "νέο Ολαϊτάν";

Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους τον Μοχάμεντ Μπεν της Βέροιας. Ο 24χρονος φορ, με τα 13 γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα, αρέσει πολύ στους Πειραιώτες, που λέγεται ότι ήδη έχουν κάνει την πρώτη κρούση.

Ωστόσο, για τον ποδοσφαιριστή φέρεται να ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, που "κυνηγάει" τις μεγάλες μεταγραφές από τη Σούπερ Λίγκα, προετοιμάζοντας την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Λέτε να προκύψει "μάχη" των δύο ομάδων για τον "νέο Ολαϊτάν";

Το θέμα είναι ότι παίκτης έχει προσελκύσει (και) το ενδιαφέρον ξένων ομάδων. Τις προάλλες στο ΟΑΚΑ στο Καλλονή-Βέροια, όπου ο Μπεν "έκανε παπάδες" και χατ τρικ, βρέθηκε σκάουτερ ιταλικής ομάδας, αποκαλύπτει ο sportdog. Ο Αφρικανός έχει στα υπέρ του ότι είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags