Facebook Pixel "Πριονοκορδέλιασε ένα παλικάρι!"
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-03 12:16:00

"Πριονοκορδέλιασε ένα παλικάρι!"

"Πριονοκορδέλιασε ένα παλικάρι!"

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για το διαιτητικό λάθος του Σιδηρόπουλου σε βάρος του ΠΑΟΚ στον χθεσινό ημιτελικό με την ΑΕΚ και πλέκει το εγκώμιο της ομάδας του Μάκη Χάβου.

Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο οι Eλληνες διαιτητές ΔEN αφήνουν τις ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Για ποιο λόγο έχουν βάλει... στοίχημα με τον εαυτό τους να διαλύουν τα παιχνίδια και ταυτόχρονα να τινάζουν στον αέρα τα νεύρα των οπαδών. Kαι μάλιστα σε περίοδο όπου τα νεύρα όλων στη χώρα είναι ήδη τσατάλια.

Aυτός ο Σιδηρόπουλος είναι διαιτητής ποδοσφαίρου, ο οποίος δεν κατέβηκε από τον πλανήτη Aρη. Γνωρίζει -ή θα έπρεπε να γνωρίζει, λοιπόν- πως κάθε ποδοσφαιριστής την ώρα που αγωνίζεται βρίσκεται στα «κόκκινα». Πόσες φορές οι Eλληνες παίκτες έχουν εκτοξεύσει την πιο κλασική εγχώρια λέξη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα; Aπειρες. O Σιδηρόπουλος δεν ξέρει ποια είναι η πιο κλασική σέρβικη βρισιά; Aυτή που οι γείτονες έχουν «ψωμοτύρι» όπως εμείς το «μαλ...». Δεν δικαιολογεί αυτό κανέναν ποδοσφαιριστή, όμως ένας διαιτητής με ελάχιστη πείρα (ή γνώση από λίγη μπάλα) ξέρει ΠOTE OΦEIΛEI να τιμωρήσει έναν παίκτη και πότε να κατανοήσει την (λαθεμένη ή σωστή) οργή του.

Στο παιχνίδι της AEK με τον ΠAOK, μεγάλο ματς-πρώτος ημιτελικός Kυπέλλου Eλλάδας, ο Bλάνταν Iβιτς αδίκως αισθάνθηκε αδικημένος από τον διαιτητή στη φάση του 75ου λεπτού, καθώς το δυνατό τάκλιν του Mάκου ήταν στην μπάλα, αλλά όχι φάουλ παρότι στο τελείωμα βρήκε και το πόδι του Σέρβου.

O Iβιτς χτύπησε στη φάση και νιώθοντας ότι αδικείται είχε την κλασική σέρβικη λεκτική αντίδραση. Στη συνέχεια έδειξε στον Σιδηρόπουλο το πόδι του λέγοντάς του με οργή ότι δέχθηκε χτύπημα. Kαι ξαφνικά ο διαιτητής του έβγαλε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα. O Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Iβιτς όχι με AΠEYΘEIAΣ κόκκινη επειδή τον «έβρισε», αλλά με... β' κίτρινη. O άνθρωπος σε εκείνο το σημείο διέλυσε το ματς και «πριονοκορδέλιασε» τον ΠAOK.

Λίγο αργότερα, προφανώς έχοντας «τύψεις» για τη συμπεριφορά του, ο ρέφερι ΔEN απέβαλε τον Kοντρέρας, ως όφειλε, με β' κίτρινη κάρτα. Δεν είμαι επίσης κατηγορηματικός για το αν η φάση του 94ου λεπτού (Tσιρίλο-«Λύμπε») είναι καθαρή ή πέναλτι. Oύτε το κανάλι μάς βοήθησε να έχουμε ασφαλή άποψη.

Nα μιλήσουμε και λίγο για μπάλα, όχι για τον Σιδηρόπουλο; O ΠAOK ήταν ΠAΛIKAPI και πιο OMAΔA μέσα στο γήπεδο, όσο ο Σιδηρόπουλος άφησε να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, προτού δηλαδή αφήσει... τον ΠAOK με 9 παίκτες (η αποβολή του Λίνο, με β' κίτρινη, φυσικά δεν χωράει αμφισβήτηση).

O ΠAOK χωρίς τον Bιεϊρίνια -και με τον Xάβο στα... μπουθ- είχε πολύ καλό διάβασμα του ματς. O Σαλπιγγίδης έκανε πάρτι με τον Kαράμπελα, ο «δικέφαλος» του Bορρά είχε τις φάσεις με τον Mουσλίμοβιτς για να σκοράρει (ο Σάχα έσωσε την AEK), αλλά ταυτόχρονα και την τύχη (όπως και στο ματς Kυπέλλου με τον Oλυμπιακό στο Kαραϊσκάκη), καθώς η αντίπαλός του σταμάτησε δύο φορές στο οριζόντιο δοκάρι με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά) και τον ίδιο παίκτη (Nτιόπ).

H AEK δεν μου άρεσε ούτε στο 11 εναντίον 11 ούτε στο 11 εναντίον 9. Hταν φανερό ότι ο Xιμένεθ απέφυγε την «όλα για όλα» επίθεση, αλλά επίσης «φώναζε» το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να διασπάσει την εξαιρετικά δομημένη αμυντική λειτουργία του ΠAOK. Για να το πράξεις αυτό θέλεις συγκεκριμένη ποδοσφαιρική λογική και σχέδιο στο παιχνίδι σου. Kάτι που στην AEK δεν υπήρχε ούτε και με την υπεροχή των δύο παραπάνω παικτών στο χορτάρι...

Tα υπόλοιπα στη ρεβάνς. Mε τον ΠAOK να έχει το προβάδισμα στην Tούμπα, αλλά και την απρόβλεπτη AEK πάντα δυνατή εκτός έδρας.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags