Facebook Pixel O αθλητισμός του λουκέτου
| 2012-11-12 15:42:00

O αθλητισμός του λουκέτου

O αθλητισμός του λουκέτου

Αυτή η κυβέρνηση έχει στόχους. Και άλλους εκτός από εμάς. Ας πούμε, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική προστασία, την τοπική αυτοδιοίκηση. Του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου.

Και δεν πρόκειται για στόχους δημιουργικής δράσης, αλλά καθαρά καταστροφικής. Προφανώς, από αυτή την καταστροφική δράση που είναι αποτέλεσμα των εντολών των δανειστών σε συνδυασμό με την εθελοδουλεία και την εκκωφαντική άγνοια των κυβερνώντων, δεν θα μπορούσε να λείψει ο αθλητισμός.
 
Ξεχάστε εξαγγελίες και υποσχέσεις, που τώρα μοιάζουν χιουμοριστικές έως γελοίες. Θυμάμαι τον υφυπουργό Αθλητισμού που ισχυριζόταν ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι ταξικός. Τον άκουγα και προχθές να μιλά στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Ιωαννίδης, αφού μας είπε ότι θα σώσει όλα τα παιδιά από την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη και πως όποιος τελειώνει το σχολείο θα έχει βεβαίωση ότι γνωρίζει να κολυμπάει -μην τυχόν πνιγεί στη θάλασσα της πολιτικής υποκρισίας και της πελατειακής εξάρτησης-, μας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει έμπρακτα τον αθλητισμό. Αλλα γι' άλλα, της Παρασκευής το γάλα. «Εμπρακτα» δεν σημαίνει να ρυθμίζω χρέη των ΠΑΕ, ιδίως κάποιων που βρίσκονται στην περιφέρειά μου. Εμπρακτα σημαίνει να δημιουργώ αθλητικές δομές, σύγχρονο και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, να διασφαλίζω τα συμφέροντα του κράτους απέναντι στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην αθλητική επιχειρηματικότητα, να εγγυώμαι την ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας. Εμπρακτα σημαίνει να διασφαλίζω τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στην επιχορήγηση και τη λειτουργία των ομοσπονδιών, την πρόσβαση των ΑμεΑ στην άσκηση, τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Και όταν, κατ' εντολή της μνημονιακής «παρα-λογικής» η συνολική επιχορήγηση του αθλητισμού από 117,8 εκατ. ευρώ το 2011 πέφτει στα 66,6 για το 2013 από τα οποία μόλις 6 (!) στην καλύτερη περίπτωση προβλέπονται για ΟΛΑ τα αθλήματα, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει το «έμπρακτα» του κ. υπουργού, ο οποίος είναι άνθρωπος του αθλητισμού και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι γνωρίζει.
 
Με βάση το μνημόνιο 3 και τον προϋπολογισμό του 2013, επί της ουσίας έχουμε κατάργηση των επιχορηγήσεων και την εισαγωγή της «αθλητικής ελεημοσύνης» εμπράκτως. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον εξαφανίζεται η φυσική αγωγή από τον χώρο της εκπαίδευσης, ξεπουλιέται σκανδαλωδώς ο ΟΠΑΠ, αφανίζονται αθλήματα μέσω της «λογιστικής» πρακτικής των συγχωνεύσεων αθλητικών φορέων, παραδίδεται ο Αγιος Κοσμάς και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις σε κερδοσκόπους -που δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσουν την αθλητική χρήση-, καταργούνται αρμοδιότητες και λειτουργίες που είχε η ΓΓΑ ή παραχωρούνται σε ιδιώτες, απολύονται εργαζόμενοι, περιορίζονται οι ευκαιρίες στον αθλητισμό.
 
Τώρα «εμπράκτως» τα κολυμβητήρια θα ζεσταίνονται μόνα τους τον χειμώνα, όπως και τα κλειστά γυμναστήρια, οι γυμναστές θα είναι εθελοντές, οι αποστολές στο εξωτερικό θα πηγαίνουν με τα πόδια, εκτός και αν προτιμούν να πηγαίνουν κολυμπώντας, μια και όλοι -πλέον- θα ξέρουν κολύμπι, όλοι θα έχουμε πρόσβαση για άθληση σε αθλητικούς χώρους, υποθέτω με ένα αντίτιμο ανάλογο των νοσοκομείων. Όλα αυτά που γίνονται χωρίς κανένα σχέδιο, καμία μελέτη επιπτώσεων, αλλά με την απλή, ισοπεδωτική, καταστροφική πρακτική της μηχανής του κιμά, ο κ. υπουργός Αθλητισμού ανέλαβε να τα ωραιοποιήσει. Να πείσει ότι η αθλιότητα του μνημονίου 3 είναι αναγκαία και στον αθλητισμό. Εκείνο το σακάκι που κάποτε έδωσε σαν προπονητής ο κ. υπουργός μάλλον ήρθε η ώρα να του το δώσουμε πίσω. Και σε όλους όσοι συμμερίζονται τη λογική του. Θα βρουν τι θα το κάνουν.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags