Facebook Pixel "Ποιος Ιμπαγάσα; Η ομάδα!"
| 2011-03-11 09:43:00

"Ποιος Ιμπαγάσα; Η ομάδα!"

"Ποιος Ιμπαγάσα; Η ομάδα!"

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί με αριθμούς ότι ναι μεν ο Ιμπαγάσα είναι καταλύτης για τον Ολυμπιακό, αλλά ο μεγαλύτερος καταλύτης είναι η ίδια η ομάδα…

Αναλυτικά το άρθρο του:

• Εξυπακούεται ότι ο Ιμπαγάσα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Αλλά με αφορμή τη δήλωση του Καραγεωργίου μετά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, ότι «ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του προπονητή, ομάδα συνόλου κι όχι ατόμων», κοίταξα δύο τρία στοιχεία για τον Αργεντίνο, σε σχέση με την παρουσία, αλλά και την απουσία του, από την ομάδα.

• Τι προκύπτει; Τι κάνει ο Ολυμπιακός με Ιμπαγάσα εντός, με Ιμπαγάσα εκτός και με Ιμπαγάσα…επί τα αυτά;

• Με απόντα τον Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Πανσερραϊκό εκτός, 5-0 τον Πανιώνιο εντός, 2-0 τον Εργοτέλη εκτός, 3-0 τον ΠΑΟΚ εντός και 4-2 τον Πανσερραϊκό εντός. Άρα, σε πέντε παιχνίδια είχε πέντε νίκες, τρεις εντός και δύο εκτός, με συνολικό σκορ 15-2! Όντως, με εξαίρεση εκείνο με τον ΠΑΟΚ τα παιχνίδια δεν ήταν από τα πιο δύσκολα.

• Όταν ο Ιμπαγάσα μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και τελικά ο Ολυμπιακός έχασε 0-1. Όταν μπήκε στο 23’ του ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός έδρας, το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και το τελικό σκορ ήταν 1-0 για την ΑΕΚ. Και όταν μπήκε και την Κυριακή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Εργοτέλη εντός έδρας το αποτέλεσμα ήταν 0-0 κι ο Ολυμπιακός κέρδισε τελικά 3-0. Άρα, σε τρία παιχνίδια στα οποία μπήκε αλλαγή ο Αργεντίνος (με 0-0 αποτέλεσμα την στιγμή της εισόδου του), ο Ολυμπιακός έχασε τα δύο πιο δύσκολα, και κέρδισε το ένα, το πιο εύκολο.

• Και στα 20 παιχνίδια στα οποία ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε βασικός, ο Ολυμπιακός είχε 16 νίκες, δύο ισοπαλίες (με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο, 1-1, μέσα κι έξω αντίστοιχα) και δύο ήττες (από ΠΑΟ 1-2 και ΠΑΟΚ 0-1 έξω και τα δύο).

• Καταλήγουμε κάπου; Νομίζω ότι πράγματι ο Ιμπαγάσα είναι καταλύτης για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά ο μεγαλύτερος καταλύτης είναι η ίδια η ομάδα…

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags