Facebook Pixel «Μέχρι και υποβιβασμό»!
| 2011-03-11 15:13:00

«Μέχρι και υποβιβασμό»!

«Μέχρι και υποβιβασμό»!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει στα χέρια του τα απαραίτητα έγγραφα για να κινήσει τις διαδικασίες ο Ανδρέας Φάκος, συμπληρώνοντας ότι στις κυρώσεις, αν αποδειχτεί ότι ομάδα σχετίζεται με δωροδοκία, είναι και ο υποβιβασμός.

Διαβάστε τι είπε στο FM100 για το θέμαμε τις κασέτες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας:

«Μέχρι τώρα δεν μου ήρθε καμία καταγγελία και δεν μπορώ να κινηθώ. Έμαθα ότι κατέθεσε ο κ. Κουγιας, αλλά δεν πήγε ΓΓΑ, αλλά στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Ζήτησα την καταγγελία , όμως διενεργείται προκαταρτική έρευνα με την μορφή του κατεπειγόντως.

Δεν μπορώ να πάρω άμεσα τα έγγραφα. Αυτό όμως θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, όπως με ενημέρωσαν και θα μπορώ να κινήσω τις διαδικασίες».

Αν οι κασέτες μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο: «Βάση του δικονομικού κώδικα αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. Μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις , όπου επισύρεται αδίκημα με ισόβια κάθειρξη ( όπως για παράδειγμα φόνος) μπορεί να αποτελέσει στοιχείο. Μπορούμε όμως να μην λάβουμε υποψιν μας τις κασέτες, , αλλά τα στοιχεία που προκύπτουν από τον περίγυρο των κασετών».

Για την έγγραφη απομαγνητοφώνηση που κατέθεσε ο Κουγιας: «Αν όντως έχουν κατατεθεί και εγγράφως η απομαγνητοφώνηση των κασετών ,είναι ένα έγγραφο που αποτυπώνει τι λέγεται στην συνομιλία και έτσι ο δικαστής μπορεί να τα αξιοποιήσει κάποια στοιχεία. Δεν έχω όμως αυτό το στοιχείο. Από την στιγμή που κατατίθεται σε μια διωκτική αρχή είναι μια εικόνα».

Για τις κυρώσεις που προβλέπονται: «Η υπόσχεση περί παροχής δώρου ή χρημάτων συνιστά δωροδοκία. Στο σχετικό άρθρο της ΕΠΟ, υπάρχει μια κλίμακα ποινών , χρηματικό πρόστιμο 20-60 χιλιάδων ευρω , απαγόρευση ανάμιξης με δραστηριότητες του ποδοσφαίρου και απαγόρευση εισόδου . Από την άλλη μεριά η παθητική δωροδοκία τιμωρείται με τις ίδιες ποινές.

Αν όμως αποδεδειχθεί ότι η ομάδα σχετίζεται με δωροδοκία και με το αποτέλεσμα , η ποινή φτάνει μέχρι 300χιλιλάδες ευρω και υποβιβασμό βάση άρθρου 27 . Πρόκειται για σοβαρές ποινές που προβλέπονται. Θα πρέπει να φανεί όμως αν είναι μόνο το πρόσωπο ή ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags