Facebook Pixel "Το τέλος της belle époque"
| 2011-03-18 13:05:00

"Το τέλος της belle époque"

"Το τέλος της belle époque"

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει στο προσωπικό του blog για το τέλος της... belle époque για τον ΠΑΟΚ, μετά και τον «δίκαιο» αποκλεισμό του από τον τελικό Κυπέλλου.

Aναλυτικά το άρθρο του:

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, οφείλει να πει κανείς ότι η ΑΕΚ είναι δίκαια η ομάδα, που πέρασε στον τελικό. Ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στα τρία παιχνίδια, που έπαιξε με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύο εβδομάδες κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Αυτό, που επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τους ποδοσφαιριστές της, ειδικά τον Δέλλα, τον Λυμπερόπουλο και τον Καφέ, αλλά και τον Μάνταλο, που δέχτηκαν να περιμένουν και να ξαναβγούν στο γήπεδο για να παίξουν λίγα δευτερόλεπτα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και να λήξει κανονικά το παιχνίδι, ώστε να μην υπάρξει οριστική διακοπή. Φυσικά και τον Σάχα, που έφαγε τον πυρσό στην πλάτη, αλλά αντί να κάνει τον πεθαμένο, σηκώθηκε άλλαξε φανέλα και συνέχισε να παίζει σα να μην τρέχει τίποτα.

Όλοι αυτοί, που δεν είναι ΠΑΟΚ, σεβάστηκαν τον ΠΑΟΚ, τον Ζαγοράκη και τους πραγματικούς οπαδούς του, περισσότερο απ΄ όσο τον σέβονται (;), όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες, που πήγαν να τον καταστρέψουν.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, που δεν θα δει την ομάδα του στον τελικό και κυρίως, θα χάσει την ευκαιρία να δει «ένα καραβάνι 40.000 στο ΟΑΚΑ». Αν και δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει αυτό το νούμερο (αν ο ΠΑΟΚ περνούσε, θα έπαιρνε 15.000 εισιτήρια, αυτή ήταν η σκέψη στη γ.γ.Α), καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι στεναχωρήθηκαν, που θα χάσουν την ευκαιρία να δείξουν πόσο μεγάλο τον έχουν τον κόσμο. Εκεί καταντά ο ΠΑΟΚ. Να πέφτει στο επίπεδο εκείνου του συμπλεγματικού με τα πατομπούκαλα στο πρόσωπο.

Εν πάση περιπτώσει, δε νομίζω πως η έκρηξη αυτών των 100-200 ταύρων εν υαλοπωλείο, λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι, να ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα της απογοήτευσης. Μάλλον αυτό ήταν η αφορμή, αν και το γιατί ακριβώς έγιναν όλα αυτά, θα φανεί στο (κοντινό) μέλλον.

Έχω δει κόσμο να μπουκάρει δύο φορές στο γήπεδο επί Βουλινού, σε παιχνίδια με την Παρί (που οδήγησε σε πενταετή αποκλεισμό από την Ευρώπη και μαρασμό) και την ΑΕΚ, έχω δει επεισόδια, που οδήγησαν σε εξοντωτικές ποινές και οικονομικό στραγγαλισμό του Μπατατούδη και του Γούμενου. Έχω δει, με λίγα λόγια, κόσμο να επιχειρεί να καταστρέψει την ομάδα του, για να απαλλαγεί από ανεπιθύμητους ανθρώπους. Το 1992 είδα να ξεκινά αυτό το γαϊτανάκι, ο ΠΑΟΚ έκανε (υγιή) ομάδα μόλις το 2008. Μετά από 16 χρόνια.

Σήμερα, μάλλον το έργο ξαναπαίζεται και θα έχει το ίδιο τέλος. Από το βράδυ της Τετάρτης είναι πλέον δεδομένο ότι ο Ζαγοράκης (ή εσχάτως, "Θοδωράκης"), που για κάποιους δεν είναι πλέον καλός πρόεδρος, γιατί δεν ακούει κι έφερε και τον Σαλπιγγίδη (αυτόν που οι ίδιοι και οι ίδιοι, περιμένουν σχεδόν μετά από κάθε ματς για να τον βρίσουν μέχρι να πάει στο αυτοκίνητό του), τελείωσε για τον ΠΑΟΚ και το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αποχωρήσει οριστικά. Θα τελειώσει με την αδειοδότηση και την αύξηση κεφαλαίου, θα μείνει μέχρι να τελειώσουν τα πλέι οφ, και μετά… "χαίρετε". Αν αυτοί, που μπούκαραν στο γήπεδο, ήθελαν αυτό, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το πέτυχαν.

Ακούω πολύ κόσμο να λέει ότι ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει, ότι θα υπάρχει και μετά τον Ζαγοράκη κ.ο.κ. Καμία αντίρρηση, ο ΠΑΟΚ υπήρξε και σε πολύ χειρότερες εποχές και θα υπάρχει και μετά τον Ζαγοράκη. Τίποτα, όμως, δεν θα είναι ίδιο, με τον ΠΑΟΚ, που ο κόσμος συνήθισε επί Ζαγοράκη. Στην πραγματικότητα, ο ΠΑΟΚ που συνηθίσαμε τα τελευταία δύο - τρία χρόνια, έχει τελειώσει από το βράδυ της Τετάρτης. Μαζί, τελείωσε και η belle époque του ΠΑΟΚ. Κάπου στο βάθος δεξία, διακρίνεται η παρακμή και η μιζέρια…

Για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ήταν το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπας, όλα αυτά είναι αποκρουστικά, όπως αποκρουστικά ήταν αυτά, που έβλεπαν και γι΄ αυτό αντέδρασαν. Στις δημοκρατίες του ποδοσφαίρου, όμως, οι 29.000 μπορεί να είναι ένα τίποτα, μπροστά στους 200, που φωνάζουν δυνατά.

Υ.Γ. Διαβάστε την ανακοίνωση της Θύρας 4, που είναι ότι πιο ψύχραιμο υπάρχει τελευταία στο συνδεσμιακό κίνημα του ΠΑΟΚ. Κάτι θέλει να πει, εκεί, που αναφέρει ότι «είναι φανερό ότι κάποια άτομα, που στο παρελθόν συνεργάστηκαν με τον Ζαγοράκη, εδώ και λίγο καιρό του πριονίζουν την καρέκλα συστηματικά» και θεωρεί έγκλημα αν ο ΠΑΟΚ γίνει «το πολυπόθητο μέσο που θα εξαγνίσει τις χριστιανικές αμαρτίες από τη Μονή Βατοπεδίου».

ΠΗΓΗ: Sentragoal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags