Facebook Pixel "Επειγόντως νίκη, αλλά πώς;"
| 2011-03-20 13:35:00

"Επειγόντως νίκη, αλλά πώς;"

"Επειγόντως νίκη, αλλά πώς;"

O Κώστας Πετρωτός γράφει στο blog του ότι το σοκ του αποκλεισμού από την ΑΕΚ είναι ορατό στον "Δικέφαλο" και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει με μία γρήγορη ματιά στα ενδότερα της ομάδας.
 

Το σοκ του αποκλεισμού από την ΑΕΚ είναι ορατό στον "Δικέφαλο" και αυτό μπορεί κανείς το διαπιστώσει ακόμη και με μία γρήγορη ματιά στα ενδότερα της ομάδας.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μετά το τετ-α-τετ που είχε με οπαδούς της ομάδας στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεν έχει πάει καν στα γραφεία της Τούμπας και δείχνει να έχει απομονωθεί. Ο Μάκης Χάβος προτίμησε να μην αναλύσει σε βάθος τα αίτια της ήττας στον ημιτελικό στις συζητήσεις που είχε με τους παίκτες και προσπάθησε απλά να στρέψει την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ματς, το πιο κρίσιμο του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στα πλέι οφ, τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πάει σε ριζικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα. Έτσι, παίκτες, όπως ο Βιτόλο, ο Τσιρίλο, ο Σνάουτσνερ, ο Σαλπιγγίδης, ο Ίβιτς και ο Φωτάκης, βασικοί σε πολλά παιχνίδια φέτος, θα είναι στον πάγκο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι προσπαθεί να κάνει ένα φρεσκάρισμα στην ομάδα, χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά της, εδώ και δύο μέρες δείχνει αποφασισμένος να παρατάξει στο Περιστέρι ένα σχήμα νέο κατά τα 7/11 που θα είναι δύσκολο να διαθέτει στοιχειώδη ομοιογένεια. Η αντίφαση δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι αποφάσεις για τον αγώνα με τον Ατρόμητο βγαίνουν μέσα από τη συναισθηματική φόρτιση που προκάλεσε η ήττα-σοκ από την ΑΕΚ.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η ψυχολογία στο "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και καθαρό μυαλό δεν υπάρχει. Το ζητούμενο είναι πώς μπορεί να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ να "φύγει" από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει. Η απάντηση είναι προφανής και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περικλείεται μέσα στη λέξη "νίκη". Οι "ασπρόμαυροι" πρέπει να φύγουν νικητές από το Περιστέρι αν θέλουν να δουν τις πληγές που άφησε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο να επουλώνονται σιγά-σιγά. Η ισοπαλία θα συντηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αρνητική αύρα, ενώ δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ υποστεί μία ακόμη ήττα.

Οι δύο Πάμπλο... ψάχνουν ένα σκόρερ

Το ζητούμενο είναι πώς μπορεί να έρθει η νίκη. Σε ένα τέτοιο ματς, με τις "ειδικές συνθήκες" που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, είναι δύσκολο να έχουμε την απαίτηση για καλό ποδόσφαιρο από πλευράς ΠΑΟΚ. Η λογική-με βάση και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία είναι χτισμένη η ομάδα-λέει ότι οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, να μην απειληθούν και να ψάξουν το γκολ, είτε από στημένη φάση, είτε από κάποια προσωπική ενέργεια (κυρίως του Βιεϊρίνια). Για τα δύο πρώτα θα πρέπει να φροντίσουν κυρίως οι δύο Πάμπλο. Ο Κοντρέρας να συντονίσει σωστά την άμυνα και ο Γκαρσία την μεσαία γραμμή. Από 'κει και πέρα, το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι να στείλει τη μπάλα στα πλεκτό. Μπορεί τα γκολ του Βιεϊρίνια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και του Μουσλίμοβιτς στην Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, να δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι ο "Δικέφαλος" δεν έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα μακριά από την Τούμπα, η πικρή αλήθεια, όμως, είναι ότι στο πρωτάθλημα οι "ασπρόμαυροι" έχουν να σκοράρουν εδώ και δύο μήνες, από το 0-3 στο Βόλο στις 15 Γενάρη. Τότε έφυγαν για τελευταία φορά με το "διπλό" και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ποιος, όμως, θα δώσει τέλος στην αφλογιστία;

Αν ψάξουμε πιθανό σκόρερ, τότε δύο είναι τα ονόματα που "παίζουν". Ο ένας είναι ο Βιεϊρίνια που φέτος έχει αραιώσει τα ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα και ο δεύτερος ο Αθανασιάδης. Ο νεαρός φορ, ενώ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο με 3 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος, στα τελευταία 5 παιχνίδια που αγωνίστηκε έχει σιγήσει. Προσωπικά, εκτιμώ ότι αυτό συμβαίνει γιατί... έχει μπερδέψει το ρόλο του στην ομάδα. Προσπαθεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά μέσα στο γήπεδο (να μαρκάρει, να καλύψει χώρους), παρά αυτή για την οποία ειδικεύεται. Να καραδοκεί μέσα στην περιοχή για να σημειώσει γκολ. Θα τον συμβούλευα να μην... ευνουχίζει άλλο ποδοσφαιρικά τον εαυτό του και να βγάλει τον εγωισμό που πρέπει να διαθέτει ένας φορ. Άλλωστε, ένας επιθετικός περιοχής κρίνεται από τα γκολ και τη συμμετοχή του στις ευκαιρίες της ομάδας και όχι από τα τρεξίματα και τις καλύψεις χώρων.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τη νίκη για να... ξεμπουκώσει το μυαλό όλων στην ομάδα και από Δευτέρα να συζητάμε για την πυξίδα που πρέπει να αποκτήσει ξανά η ΠΑΕ.

Υ.Γ. Ο Σαβίνι, λέει το ρεπορτάζ, θα παίξει αύριο (19/3) δίπλα στον Κοντρέρας. Και εγώ αναρωτιέμαι: Τελικά υπολογίζεται σαν στόπερ ή σαν αριστερό μπακ; Και γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι μεταξύ εκείνων που θα κοπούν το καλοκαίρι; Εδώ κολλάει η πυξίδα...

Πηγή: oalpaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags