Facebook Pixel "Μία φορά στα 30 χρόνια..."
| 2011-03-21 14:49:00

"Μία φορά στα 30 χρόνια..."

"Μία φορά στα 30 χρόνια..."

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το 6-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και εξηγεί πώς οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν Μπαρτσελόνα!

Aναλυτικά το άρθρο του:

Σκορ σαν το 6-0 του Καραϊσκάκη δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά έχουν την ερμηνεία τους. Καταλυτική ήταν η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Σχεδόν κομπλέ ο Ολυμπιακός (ειδικότερα στα χαφ και στην επίθεση), με έξι αναπληρωματικούς η ΑΕΚ. Κατά δεύτερο λόγο το κίνητρο. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη τίτλου. Η ΑΕΚ είχε μείνει στο 1-0 της Τετάρτης στην Τούμπα. Με έξι αλλαγές στη βασική 11άδα είναι ζήτημα κι αν η Μπαρτσελόνα μπορεί να τα καταφέρει σε εκτός έδρας ντέρμπι μέσα στην Ισπανία.

Κάπως έτσι έγινε ο Ολυμπιακός Μπαρτσελόνα και όχι άδικα... Πέρα από τις αδυναμίες του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός έχει τα στοιχεία ως ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο, να βγάλει φάσεις, να κάνει γκολ.

Το κάνει από την αρχή της σεζόν, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο χθες. Και αν στα δύο πρώτα γκολ από στημένες φάσεις είχε χαθεί η αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα της ΑΕΚ, στα άλλα τέσσερα χάθηκε η μπάλα...

Η συγκεκριμένη αμυντική τετράδα των φιλοξενούμενων δεν ήταν δυνατό να αντέξει. Και στην πίεση που ασκεί ο Ολυμπιακός, αλλά και σε κάθε μεμονωμένη φάση, στο «ένας με έναν».

Ετσι ή αλλιώς, Μανωλάς - Λαγός δεν είναι πλάγια μπακ, αλλά απέναντι σε Τζιμπούρ - Μιραλάς - Ριέρα οι μάχες ήταν άνισες. Τα δύο γρήγορα γκολ πήγαν το ματς πολλά με λίγα. Ο Ολυμπιακός είχε όλη την ευχέρεια να βγάλει στο χορτάρι τις δυνατότητές του και τις αρετές που τον διακρίνουν ως ομάδα. Μίκρυνε την ΑΕΚ και την ισοπέδωσε. Σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στους τίτλους.

Ενα πρωτάθλημα που έτσι η αλλιώς θα πανηγυριζόταν έντονα, γιορτάστηκε με την αποθέωση του 6-0. Το τυπικό της κατάκτησης συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν. Μια νίκη που μένει στην ιστορία. Εξι γκολ σε ντέρμπι πράγματι μπαίνουν μία φορά στα 30 χρόνια.

ΠΗΓΗ: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags