Facebook Pixel "Ο τίτλος του Ολυμπιακού είναι η απάντηση στον Φερέιρα"
| 2011-03-21 16:51:00

"Ο τίτλος του Ολυμπιακού είναι η απάντηση στον Φερέιρα"

"Ο τίτλος του Ολυμπιακού είναι η απάντηση στον Φερέιρα"

Ο Ανδρέας Παπαλουκάς γράφει στο blog του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου από τον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι το πρωτάθήμα είναι μαραθώνιος 30 αγωνιστικών και όχι κούρσα 100 μέτρων.

Οποιος δεν το βλέπει, δεν θέλει να το δει. Γυρίζει την πλάτη στην πραγματικότητα, που λέει – με κραυγαλέο τρόπο, μάλιστα – ότι δικαιότατα ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κι ας δηλώνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ότι «ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό».

Αν το συμπέρασμα αυτό το εξήγαγε από την απόδοση των «αιωνίων» στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος των «ερυθρολεύκων», έπρεπε, βάσει ευκαιριών και διαιτησίας, να νικήσει, όμως ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος 30 αγωνιστικών και όχι κούρσα 100 μέτρων.

Κατά συνέπεια, το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το… χρυσό μετάλλιο στην κούρσα του Καραϊσκάκη, το οποίο του το αφαίρεσε ο κριτής Δ. Καλόπουλος και οι συν αυτώ το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου. Διότι το μετάλλιο στο… τριάνταθλο το πήρε με το σπαθί του ο Ολυμπιακός, που είχε συνέπεια, διάρκεια, ισχυρή έδρα, μεγάλη… περιφέρεια, ποιοτικό ρόστερ, δυναμικό πρόεδρο, με τα όποια λάθη του, που ορισμένα εξ αυτών πυροδότησαν το κλίμα ομαλότητας του πρωταθλήματος, γενικώς τα είχε όλα.

Κι αν κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν ενοχληθεί ιδιαίτερα από τη συμπεριφορά του Β. Μαρινάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού, τώρα, που η ομάδα τους πανηγυρίζει έναν ακόμη τίτλο, τον 13ο στα τελευταία 15 χρόνια, του βγάζουν το καπέλο. Διότι ξέρουν, ότι αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι μια φωτοβολίδα, που έρχεται να διακόψει το σερί επιτυχιών κάποιας άλλης ομάδας, αλλά αποτελεί την απαρχή μιας νέας δυναστείας, που μια χρονιά ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Η κληρονομιά που παρέλαβε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» το περασμένο καλοκαίρι ήταν πολύ βαριά. Διότι δεν κληρονόμησε κάποιον αποτυχημένο πρόεδρο, ασχέτως αν την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Σ. Κόκκαλης υπέπεσε σε σωρεία λαθών, ασυνήθιστα για την ιδιοσυγκρασία του και την παραγοντική οντότητα, σύμφωνα πάντα με όσα μας είχε δείξει στο διάστημα της ενασχόλησής του με τον Ολυμπιακό, αλλά τον πιο επιτυχημένο.

Τον παράγοντα που όχι μόνον έβγαλε την ομάδα από την ανυποληψία, αλλά την κατέστησε παντοκράτορα, δημιουργώντας ομάδα ανίκητη στον ελληνικό χώρο – με όποιο τρόπο κι αν το πέτυχε αυτό – και συνάμα κατασκευάζοντας το νέο Καραϊσκάκη.

Κι όμως, ο Β. Μαρινάκης άντεξε να σηκώσει το βάρος (εντάξει, διαθέτει τα…απαραίτητα κιλά), που του παρέδωσε ο Σ. Κόκκαλης. Κι όχι μόνον το σήκωσε, αλλά κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό, στην πρώτη του κιόλας χρονιά, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που αποτελούσε - και αποτελεί - τον κυρίαρχο στόχο.

Αν καταφέρει να τιθασεύσει και τον… φανατικό οπαδό που κρύβει μέσα του, καθώς τώρα είναι πρόεδρος (και του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας), τότε θα προσφέρει πολλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο χέρι του είναι να το πετύχει…

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags