Facebook Pixel Καλά, γιατί τον θέλει πίσω;
| 2010-12-31 09:02:00

Καλά, γιατί τον θέλει πίσω;

Καλά, γιατί τον θέλει πίσω;

Ο επικείμενος δανεισμός του Μήτρογλου δημιουργεί καραμπόλα και κάνει πολύ πιθανή την επιστροφή του Ντιόγκο. Ο Βαλβέρδε τον θέλει, έχοντας στο μυαλό του τη σεζόν 2008/09, όμως…

Ήταν η πρώτη χρονιά του 23χρονου σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό προπονητή να μην έχει έτσι κι αλλιώς πολλές λύσεις στα χέρια του. Ο Ντιόγκο και ο Ντάρκο υπήρχαν μόνο στο ρόστερ, με τον Σέρβο να αποχωρεί από την ενεργό δράση μεσούσης της περιόδου λόγω του προβλήματος στην καρδιά.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Ντιόγκο πάλευε σε κάθε παιχνίδι και, ακόμα και αν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, λίγες θα ήταν οι φορές που δεν θα αγωνιζόταν με βάση την εικόνα του.

Τα 10 εκ. ευρώ που είχε δώσει το καλοκαίρι του 2008 ο Κόκκαλης, φάνηκε να πιάνουν τόπο: 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και, συνολικά, 16 γκολ. Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό το νούμερο, ο μικρός όμως κρατούσε την επιθετική γραμμή μόνος του και δημιούργησε προσδοκίες για ακόμα καλύτερο μέλλον.

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ, αλλά ακόμα και την Τσέλσι να «ψάχνουν» την περίπτωσή του, ενδεικτικά της παρουσίας του τη σεζόν 2008/09. Μετά τι έπαθε;

Με τους Κετσπάγια, Μπάντοβιτς και Ζίκο, πέρσι, ήταν απλώς τραγικός: 22 συμμετοχές και τρία γκολ, με την εικόνα του να είναι κάθε φορά περισσότερο απογοητευτική. Σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που είχε, τα ξενύχτια που είχαν κάνει από καιρό την εμφάνισή τους στο πρόγραμμα και κάποια περιστατικά έντασης στου Ρέντη, η χρονιά πήγε 100% χαμένη για τον Βραζιλιάνο…

Μία επένδυση 10 εκ. ευρώ απλώς ρεζιλευόταν στο γήπεδο κάθε φορά που έμπαινε για να αγωνιστεί. Η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει, δεδομένου ότι και στην καλοκαιρινή προετοιμασία του 2010 δεν… τρέλανε κανέναν με την απόδοσή του, ενώ τα πράγματα έφτασαν στο μη παρ΄έκει με την απόδοση και την προκλητική αποβολή του στο καταστροφικό ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. .

Τη λύση έδωσε ο Ζίκο, ζητώντας τον δανεικό για λογαριασμό της Φλαμένγκο. Οι παραλίες και ο ήλιος στην πατρίδα του έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι μπορούν να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τον εαυτό του: 17 συμμετοχές και ένα γκολ ο απολογισμός της παρουσίας του. Μάλλον έκαναν λάθος.

Αν αυτός ο επιθετικός μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό, ένας Θεός το ξέρει. Με τους Μιραλάς και Πάντελιτς σε πλήρη φόρμα και τον Νέμεθ να τα δίνει όλα για να πάρει μία ευκαιρία, η θέση του Ντιόγκο θα είναι μάλλον στην εξέδρα. Πιθανότατα και στην παραλιακή, βέβαια, γιατί κάποια πράγματα δύσκολα αλλάζουν… Μία δεύτερη ευκαιρία, πάντως, θα την έχει για να δείξει ότι είναι ποδοσφαιριστής.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags