Facebook Pixel «Δεν θέλουμε εκδίκηση, απλά να κερδίσουμε…»
Μπάσκετ
| 2011-03-29 18:56:00

«Δεν θέλουμε εκδίκηση, απλά να κερδίσουμε…»

«Δεν θέλουμε εκδίκηση, απλά να κερδίσουμε…»

Οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης και Κώστας Τσαρτσαρής με δηλώσεις τους λίγες ώρες πριν το τρίτο παιχνίδι για την σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκα μίλησαν για τη «μάχη» με τη Μπαρτσελόνα και τους… παλιούς τους λογαριασμούς.

Ο «Ζοτς» μίλησε στο euroleague.tv για...

Για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα: «Ξέρουμε ότι η σειρά είναι 1-1 και καταλαβαίνουμε ότι για να φτάσουμε στο Final Four πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τους Μπατίστ και Διαμαντίδη: «Μιλάμε για δύο σημαντικούς παίκτες, παίζουν μαζί αρκετά χρόνια, ξέρουν ο ένας τον άλλον, σε κάθε περίπτωση ξέρουν τι να κάνουν. Έχουν την ίδια φιλοσοφία και δεν είναι δύσκολο για μένα να τους κοουτσάρω».

Για το τι κάνει επικίνδυνη την Μπαρτσελόνα τώρα που έρχεται στο ΟΑΚΑ: «Είναι καλή ομάδα, έχουν πολύ καλό προπονητή, έχουν εμπειρία. Το ότι παίζουμε στην έδρα μας είναι πλεονέκτημα για εμάς, αλλά όλα είναι ανοιχτά στο ΟΑΚΑ».

Για το αν απολαμβάνουν τη σειρά όσο οι φίλαθλοι: «Φυσικά, το ξέρω ότι όλοι μιλάνε για αυτά τα παιχνίδια, γιατί παίζουν οι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει το Final Four τα τελευταία δύο χρόνια. Σίγουρα και οι άλλες σειρές έχουν ενδιαφέρον».

Δηλώσεις έκανε και ο Κώστας Τσαρτσαρής στο euroleague.tv:

Για τη σειρά με την Μπαρτσελόνα ανέφερε: «Τα παιχνίδια ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στον Παναθηναϊκό πάντα είναι ξεχωριστά. Πάντα είναι σκληρά, έτσι και φέτος γίνεται πραγματική μάχη στο παρκέ. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι και τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τον τελικό του 1996: «Αυτό έγινε 15 χρόνια πριν, φυσικά έχει μεγάλη σημασία αφού ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού. Αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε, διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικές καταστάσεις· ακόμα και το μπάσκετ έχει αλλάξει».

Για το ποιο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα πριν από τα playoffs θυμάται περισσότερο: «Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι είναι στο μυαλό μου, αλλά όλοι οι αγώνες απέναντι στην Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικοί».

Για το πλεονέκτημα έδρας: «Είναι πολύ σημαντικό, αλλά όλες οι ομάδες είναι καλές και είδαμε ότι μπορούν να χτυπήσουν μία έδρα, αυτό κάναμε και εμείς στη Βαρκελώνη».

Για τη νίκη στη Βαρκελώνη: «Διαβάσαμε το παιχνίδι, ίσως παίξουμε κάτι διαφορετικό στην Αθήνα, αλλά αυτό το ξέρει ο προπονητής».

Για το κλειδί της νίκης: «Χρειάζεται 40 λεπτά συγκέντρωση, μαχητικότητα, θέληση για νίκη, αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε».

Τέλος, από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στο euroleague.tv ανέφερε:

Για το αν ψάχνουν εκδίκηση για την περσινή χρονια: «Όχι, δε το βλέπουμε σαν εκδίκηση, θέλουμε να κερδίσουμε. Πέρυσι η Μπαρτσελόνα είχε πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Ήταν δίκαιο που πήρε το ευρωπαϊκό. Φέτος πιστεύω ότι μπορούμε να τους περάσουμε. Είναι δύσκολο, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά δε το βλέπουμε σαν εκδίκηση. Θέλουμε να πάμε στο Final Four. Eίναι απλώς ένα παιχνίδι».

Για το διαφορετικό τρόπο που παίζουν οι Λάκοβιτς, Ναβάρο, Ρούμπιο και Σάδα: «Φυσικά αν μιλήσουμε για τον Ναβάρο, όλοι ξέρουμε ότι είναι μεγάλος παίκτης και για μας είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα και ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα έχουμε μία στρατηγική απέναντί τους και ελπίζω να πετύχει και να κερδίσουμε».

Για το αν έμαθε κάτι από την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη χρονιά που θα το χρησιμοποιήσει για να τους σταματήσει φέτος: «Η περσινή χρονιά έφυγε, φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, έχουν κάνει κάποιες προσθήκες. Είναι σπουδαία ομάδα. Πρέπει να τους δούμε σαν ομάδα. Βέβαια, σίγουρα είναι δύσκολο να σταματήσουμε τον Ναβάρο!»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags