Facebook Pixel "Η κλασική συνταγή"
| 2011-04-04 13:14:00

"Η κλασική συνταγή"

"Η κλασική συνταγή"

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στην "Εξέδρα" για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας και το γεγονός ότι ο "δικέφαλος του Βορρά" έκανε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουν το δύσκολο διάστημα που διανύουμε.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, με τρόπο όχι και τόσο ορθολογικό, αφού ο Χάβος προτίμησε να ρίξει στη μάχη την εμπειρία και τη συνοχή, παρά την ετοιμότητα και την επιθετικότητα.

Το 4-2-3-1 που προτίμησε ίσως και να μην τον είχε προδώσει αν δεν έβγαινε τραυματίας ο Γκαρσία στο 32'. Ομως ο ΠΑΟΚ, έχοντας χάσει ήδη μισή ώρα αγώνα χωρίς να σκοράρει, αλλά και τον Ουρουγουανό, έπρεπε να αλλάξει πολλά για να μην γκελάρει.

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 φάνταζε ως η μοναδική λύση στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, αλλά μόνο αν από αυτό έλειπε ο Μουσλίμοβιτς. Ο Χάβος έριξε στη μάχη τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη και ο τελευταίος έκανε αυτό που θεωρείται ειδικότητά του. Σκότωσε τη Λάρισα.

Η κουβέντα που γίνεται για τον Κλάους είναι μεγάλη, αλλά νομίζουμε πως πλέον είναι ξεκάθαρη. Ο μικρός μπορεί να βρεθεί στο γκολ μόνο όταν η ομάδα του παίζει 4-4-2 και όταν ο παρτενέρ του είναι ο Σαλπιγγίδης.

Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να παίξει καλά το 4-4-2, ούτε ο Σαλπιγγίδης είναι σε κατάσταση να παίζει και άλλα 90λεπτα σερί μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Αφού ξεκουραστεί στα πλέι οφ, το ξανασυζητάμε.

Ο ΠΑΟΚ τώρα θέλει ουσιαστικά μια νίκη στους δύο αγώνες που απομένουν. Πιθανότατα η Κέρκυρα να έρθει αδιάφορη στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική, ίσως να ήρθε η ώρα να «σπάσει» η ομάδα του Χάβου την κακή παράδοση στο Καυτανζόγλειο.

Για τους Θεσσαλονικείς αυτό το διάστημα είναι το πλέον δύσκολο που πρέπει να ξεπεράσουν. Εφόσον τα καταφέρουν, τότε μπορούν να πάρουν τις ανάσες τους και να μπουν δυνατά στα πλέι οφ.

Το πρώτο βήμα έγινε, αναμένονται τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags