31/12/13 - 14:00

Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, η αλλαγή στο ...στυλ

Για να ελέγχεις το παρασκήνιο βάζεις χέρι στη διαιτησία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Όλο το έργο κουμαντάρεται μόνον με τη διαιτησία. Μόνον. Γράφει στον sportdog ο Αποδυτηριάκιας...

Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, η αλλαγή στο ...στυλ
43.063views 0shares

Γιατί; Δεν υπάρχει άλλος πιο... ρυθμιστικός παράγων απο τη σφυρίκτρα που βάζει στο στόμα του το κοράκι. Έχεις, λοιπόν, τη διαιτησία, ε, τότε έχεις όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου δικό σου.

Σήμερα, αυτό που λέγεται παρασκήνιο, δηλαδή να κατεβαίνω στο γήπεδο μ'ένα συν 15 ή, 25%, το έχω εξασφαλισμένο μόνον χάρη στη διαιτησία. Μόνον. Τα παληά χρόνια, δηλαδή το πολύ μέχρι το 1985-90, δουλειά γινόταν και με ποδοσφαιριστές. Ο αλεπουδιάρης πρόεδρος τα έχωνε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, κατά πρώτη προτίμηση και κατά δεύτερη στον σέντερ-φορ. Οι πιο πονηροί, οι πιο προχωρημένοι πρόεδροι έκλειναν συμφωνίες με παίκτες κλειδιά άλλων ομάδων, από την αρχή της σαιζόν. Αυτά πάνε, όμως.

Σήμερα η διαιτησία έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο. Όποιος ελέγχει την ΕΠΟ, είναι το αφεντικό στο πρωτάθλημα. Τελειώσαμε. Δεν φθάνουν τα λεφτά του Σόρος και του Μπάφετ μαζύ να τα σπρώχνεις στο Κορακιστάν, στον διαιτητή και στους παράγοντες της διαιτησίας, τους διαιτητοπατέρες, αν δεν επηρεάζεις, άμεσα τη διοίκηση της ΕΠΟ. Αντιληπτό γιατί. Εάν η ΕΠΟ είναι έξω από το παιχνίδι, τότε συνεχώς θα παίρνει τη σφυρίκτρα του διαιτητή που έχει επαφή μ'άλλο κέντρο αποφάσεων, εκτός του αρχιδιαιτητή.

Ο Βαρδινογιάννης είχε ανοικτή γραμμή με την ΕΠΟ μέχρι το 1996. Ο καπετάνιος προσπαθούσε να «προστατεύσει» διαιτητικά τον Παναθηναϊκό σα μπαμπούλας, με προειδοποιήσεις, με απειλές και η πιάτσα είχε πεθάνει στην πείνα. Το λαμογιστάν υπέφερε, λιμοκτονούσε. Πού θα πάει αυτή η ιστορία, σου λένε. Ξεραϊλα από «μεροκάματα».

Ο Γιώργος Δέδες φέρνει τούμπα στο έργο. Σαν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, επειδή ήταν πρόεδρος της ΕΠΑΕ, δίνει το σύνθημα στην «ομάδα» συμβούλων και κάνει το πραξικόπημα. Ανετράπη ο μακαρίτης επίσης Αντώνης Βασσάρας, από αρχιδιαιτητής, ο πατέρας του Κύρρου.

Από το 1996 ξεκίνησε η επικυριαρχία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος σε αντίθεση με τον Βαρδινογιάννη «προστάτευε» διαιτητικά κι αυτός την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, όμως με διαφορετικό στυλ.

Αυτά συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια. Τι γίνεται σήμερα; Η συνέχεια στο apodytiriakias.gr