Facebook Pixel Απέτυχε το πλάνο της ΑΕΚ
| 2014-01-01 14:20:00

Απέτυχε το πλάνο της ΑΕΚ

Απέτυχε το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Μελισσανίδης μένει προς το παρόν στην άκρη και παρακολουθεί...

Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται μακριά από αυτό που βίωσε χθες στο Καυτανζόγλειο. Ιδια περίπου εικόνα παρουσίαζε το τελευταίο διάστημα σε όλα της τα παιχνίδια. Από το ματς με τον Αστέρα Βάρης για το πρωτάθλημα και μετά. Απλώς έκανε τη χειρότερη από μια σειρά κακών εμφανίσεων.

Στην πραγματικότητα, ο Αγροτικός Αστέρας έβαλε τη σφραγίδα στο μοναδικό ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει για τη φετινή ομάδα: το πλάνο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε και προσπάθησε να προχωρήσει απέτυχε.

Το ότι το σημερινό ρόστερ θα μπορούσε να είναι η βάση για την ομάδα της επόμενης σεζόν μοιάζει πλέον με εφιάλτη για τους οπαδούς και πρέπει να αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο. Αυτό σημαίνει, φυσικά, πως οι επιλογές του καλοκαιριού, για τις μεταγραφές που υποτίθεται πως έγιναν με μακροπρόθεσμη προοπτική σε αρκετές περιπτώσεις, κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αποδείχτηκαν αποτυχημένες.

Το… αυτό ισχύει και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος σε «γηγενείς» νεαρούς, που ούτε κατά διάνοια μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας κανονικής ΑΕΚ, ακόμη κι αν τους δούμε σαν ελπίδα για το μέλλον.

Οσον αφορά τον προπονητή Δέλλα, προς το παρόν τουλάχιστον, μπαίνει κι αυτός με… το σπαθί του στο κάδρο της αποτυχίας. Η ΑΕΚ των τελευταίων δύο μηνών είναι χειρότερη από αυτή στην αρχής της χρονιάς. Βελτίωση δεν υπάρχει ούτε σε ομαδικό αλλά ούτε σε ατομικό επίπεδο. Ξέρεις, πλέον, πάνω κάτω τι θα δεις και από την ομάδα αλλά και από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Η «Ενωση», αν συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν όπως είναι τώρα, αυτό θα συμβεί μόνο γιατί ο Μελισσανίδης θα εξακολουθήσει να κρατάει την ώς τώρα «γραμμή» του και να μη θέλει να έχει μπλεξίματα με το αγωνιστικό κομμάτι, από τη στιγμή που φαίνεται πως η άνοδος στην Β΄ Εθνική δεν κινδυνεύει.

Φαίνεται, λοιπόν, πως είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του διοικητικού ηγέτη της να μην (χρειαστεί να) ασχοληθεί με δραστικές αλλαγές στην ομάδα πριν από το καλοκαίρι, που τελικά είναι ικανός να καταπιεί και τραγικές σφαλιάρες σαν τη χθεσινή.

Δεν ξέρουμε όμως αν ο «Τίγρης» έχει συνειδητοποιήσει πως η απογοήτευση που δημιουργεί στον κόσμο το φετινό χάλι της ΑΕΚ αντανακλά πρωτίστως στη δική του παρουσία – δίκαια ή άδικα.

Γιατί οι ΑΕΚτζήδες περίμεναν φέτος την «ομάδα του Μελισσανίδη». Κι όσο συμβαίνει αυτό που συμβαίνει με τη φετινή τραγική εικόνα, τόσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες του κόσμου για το τι θα κάνει στη συνέχεια. Για να μην πούμε πως γίνονται ακόμη μεγαλύτερες από ό,τι ήταν πριν.

Το χειρότερο για τον Μελισσανίδη είναι πως οι φίλοι της ομάδας δεν ασχολούνται τόσο με τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο, που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τα λάθη που έγιναν. Σιγά σιγά αναπτύσσεται η προσφιλής σε πολλούς κουβέντα για το ότι ο Μελισσανίδης δεν έδωσε λεφτά κ.λπ.

Μια κουβέντα η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αστεία και δεν έχει καμιά σχέση με τη γενικότερη παρουσία της ομάδας.

Ενα απλό παράδειγμα: ο Μπρέσεβιτς αγοράστηκε με 90 χιλιάδες ευρώ και άλλα 60 χιλιάρικα είναι το συμβόλαιό του – μπάτζετ 150 χιλιάδων ευρώ έχουν τρεις ομάδες μαζί, από τον όμιλο όπου αγωνίζεται η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Τι να λέμε τώρα;

Ομως, με τα λάθη που έγιναν και με την επιλογή του να αρκεστεί στα απολύτως αναγκαία τελικά, όσον αφορά τους φετινούς στόχους, ο «Τίγρης» τη… ρετσινιά δύσκολα θα την αποφύγει.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί είναι πάντα αυτοί που καραδοκούν για να φορτώσουν διάφορα και στον Μπάγεβιτς. Παρότι κατόπιν συμφωνίας του με τον Μελισσανίδη έχει αφήσει όλο τον χώρο στον Δέλλα και στον Λυμπερόπουλο.

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, όπως είναι ώς το τέλος της σεζόν. Εκτός βέβαια αν αποκτήσει την… κακή συνήθεια να χάνει και σε άλλα ματς και κινδυνέψει να μην ανέβει. Κάτι που φαίνεται σχεδόν απίθανο.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags