Facebook Pixel Ο ξεγραμμένος που έγινε... εκτελεστής!
| 2011-04-17 12:20:00

Ο ξεγραμμένος που έγινε... εκτελεστής!

Ο ξεγραμμένος που έγινε... εκτελεστής!

Δύο μέρες πριν από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ζητήθηκε η γνώμη του Γιοτάμ Χαλπερίν για το παιχνίδι που θα έκρινε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

«Πίεση υπάρχει μετά τον αποκλεισμό απο τη Σιένα, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε». Λίγα δευτερόλεπτα μετά και το τέλος της παράτασης, ο «Γιο-Γιο» τον... είχε βρει.

Οπως δήλωσε στο SentraGoal λίγες ώρες μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι... υποψιασμένος ενόψει των φετινών τελικών και υποστηρίζει ότι «σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά δεν αρκεί για το πρωτάθλημα...Πλέον είμαστε πιο έμπειροι και γνωρίζουμε πως να αντεπεξέλθουμε».

- Πόσο πιο κοντά βρεθήκατε στην κατάκτηση του τίτλου μετά τη νίκη σας στο ντέρμπι;

«Κοίτα, βρισκόμαστε δύο μήνες περίπου πριν από το τέλος της σεζόν. Μετά τη Σιένα κάτι έγινε στην ομάδα και καταλάβαμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα τη φετινή χρονιά είναι η κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου. Δείξαμε χαρακτήρα στο ντέρμπι και παίξαμε πολύ επιθετικά όπως κάνουνε από το ξεκίνημα της σεζόν. Μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό αλλά πιστεύω ότι τα παιχνίδια του τελικού και των πλέι οφ θα είναι τελείως διαφορετικά».

- Πριν από τρεις εβδομάδες περίπου αποκλειστήκατε από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα; Τι μεσολάβησε και παρουσιάσατε αυτό το πρόσωπο; Νιώθατε να έχει πληγωθεί ο εγωισμός σας;

«Ολοι μας νιώθουμε πολύ απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό μας από τη Σιένα. Αυτό ειναι το μόνο σίγουρο! Πραγματικά πιστεύω ότι έπρεπε να ήμασταν ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες του φάιναλ φορ. Ομως έγιναν κάποια άσχημα πράγματα στη σειρά με τη Σιένα και μάλιστα στο χειρότερο timing της χρονιάς. Ομως έτσι ειναι το μπάσκετ. Τα αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά. Ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Όλοι μας καταλάβαμε ότι το πιο σημαντικό απ' όλα ειναι το πρωτάθλημα και πλέον ειναι στο χέρι μας να το πάρουμε».

- Και εσύ από εκεί που ήσουν τη μία μέρα έξω από την ομάδα και την άλλη μέσα, έφτασες στο σημείο να ηγηθείς στο σημαντικότερο ματς του πρωτάθλημα μέχρι σήμερα...

«Πρώτα απ' όλα είμαι πολύ χαρούμενος που είχα ένα τόσο καλό ματς σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό τόσο για μένα, όσο και για την ομάδα. Οποιος με ξέρει, γνωρίζει καλά ότι δεν μιλάω ποτέ για τον εαυτό μου. Βρίσκομαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν το έχω κάνει ποτέ. Και αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα ένα πράγμα. Η ομάδα κερδίζει. Οχι ένας παίκτης. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Ξέρεις γιατί ήταν η μέρα μου; Για τον απλούστατο λόγο ότι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Μου έδωσαν πολλά ελεύθερα σουτ και εγώ τα έβαλα. Στο επόμενο ματς πιθανόν να βρεθεί κάποιος άλλος συμπαίκτης μου σε καλή μέρα. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά μιας μεγάλης με μιας μικρής ομάδας».

- Ισως να ήταν και από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας σου;

«Δεν θέλω να γυρίζω στο παρελθόν και να ψάχνω για προηγούμενα παιχνίδια. Σίγουρα όμως ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αν όχι η καλύτερη. Και πιστεύω ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή γιατί το ματς ήταν πολύ σημαντικό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο».

- Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε και πάλι το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Πλέον γνωρίζετε τι έφταιξε και πως να συμπεριφερθείτε φέτος;

«Σαφέστατα! Πλέον είμαστε πιο έμπειροι. Πάθαμε και μάθαμε. Το αβαντάζ της έδρας στους τελικούς των πλέι οφ είναι πολύ σημαντικό αρκεί να το χρησιμοποιείς και με τον σωστό τρόπο. Αν όχι δεν θα έχει καμία σημασία. Και αυτό το είδαμε στον δεύτερο προημιτελικό της Ευρωλίγκα με τη Σιένα. Οπότε ναι μεν το πλεονέκτημα είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν φτάνει από μόνο του. Πρέπει να παίζουμε δυνατά, με συγκέντρωση ειδάλλως δεν θα σημαίνει τίποτα για μας».

- Σε έναν μήνα περίπου θα αντιμετωπίσετε εκ νέου τον Παναθηναϊκό με φόντο έναν τίτλο. Την κατάκτηση του κυπέλλου. Νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτό το ματς;

«Ολα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι συναρπαστικά και με μεγάλο ενδιαφέρον. Με εξαίρεση ένα-δύο στο ΟΑΚΑ που χάσαμε με μεγάλη διαφορά, δεν θυμάμαι κάποιο άλλο που να μην ήταν αμφίρροπο και να μην κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οπότε περιμένουμε να συμβεί κάτι ανάλογο και στον τελικό. Θα ξεκινήσουν και οι δύο ομάδες από το μηδέν, θα χρησιμοποιήσουν διαφορετική στρατηγική, θα αντιδράσουν με άλλον τρόπο και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ακόμα εξαιρετικό ματς. Ξαναλέω. Θα είναι τελείως διαφορετικό αφού κρίνεται και ένας τίτλος. Εναν τίτλο που θέλουμε εξίσου πολύ...»

-Κλείνοντας Γιοτάμ πόσο κοντά θεωρείς ότι βρέθηκε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα;

«Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Αυτό βρίσκεται μπροστά μας και είναι τα πλέι οφ. Αναμφισβήτητα οι τελικοί δεν θα ειναι ίδιοι όπως αυτό το παιχνίδι. Θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, οι δύο ομάδες θα παίξουν πολύ πιο επιθετικά και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για το πρωτάθλημα. Λογικά θα ειναι μια μεγάλη σειρά. Η νίκη που μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας ειναι σημαντική αλλά αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα δεν θα σημαίνει τίποτα!».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags