Facebook Pixel Σωκράτη, εσύ σούπερ στόχος
| 2011-04-21 13:36:00

Σωκράτη, εσύ σούπερ στόχος

Σωκράτη, εσύ σούπερ στόχος

Μπορεί να έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα για την άμυνα όπως αυτό του Σανκαρέ, όμως προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό έχει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ εναλλακτική επιλογή είναι ο Βαγγέλης Μόρας.

Τον κεντρικό αμυντικό της Μίλαν έχουν βάλει στο μάτι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο ταλαντούχος Έλληνας, που μετρά ελάχιστες συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας του Μιλάνου, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Οι "ροσονέρι" άλλωστε, δεν φαίνεται να τον υπολογίζουν στα πλάνα τους και όπως προκύπτει από τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν θα έλεγαν "όχι" σε ενδεχόμενο πώληση ή δανεισμό του παίκτη. Κάπου εκεί, μπαίνει στην ιστορία ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου, θέλουν να θωρακίσουν ακόμη περισσότερα τα μετόπισθεν και γι' αυτό μοιάζει δεδομένο πως θα αποκτήσουν έναν ακόμη σέντερ μπακ. Άλλωστε ο Μέλμπεργκ μεγαλώνει και το συμβόλαιό του λήγει την επόμενη σεζόν, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει ήδη να βρεθεί ο παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Πρώτος στόχος και στην κορυφή της "ερυθρόλευκης" μεταγραφικής λίστας είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Οι Πειραιώτες ποντάρουν πολλά, πιστεύουν στο δίδυμο της Εθνικής Ελλάδας και θα κινηθούν για την απόκτηση του 23χρονου σέντερ μπακ. Το αν θα τα καταφέρουν είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Το σίγουρο είναι πως παρά την μέτρια σεζόν που πραγματοποίησε με την Μίλαν, οι ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον για τον πρώην άσο της ΑΕΚ, θα είναι πολλές και κατά συνέπεια, το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας δεν θα είναι εύκολο.

Αν πάντως, ο Ολυμπιακός καταφέρει να αποσπάσει το "ναι" των "ροσονέρι" και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για χρόνια σ' ότι αφορά στο κέντρο της άμυνας, ενώ μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα συνθέσουν ένα από τα πιο ποιοτικά και καλά δίδυμα στην Ευρώπη.

Επιμένει... ελληνικά!

Η περίπτωση βέβαια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν είναι εύκολη όπως σας προαναφέραμε και γι' αυτό στον Πειραιά έχουν καταστρώσει ήδη τα σχέδια τους και έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επιμείνουν ελληνικά και θα κινηθούν για την απόκτηση του Βαγγέλη Μόρα.

Ο 30χρονος σέντερ μπακ, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν από την Μπολόνια και είναι αδιαμφισβήτητα μια καλή λύση, αφού έχει ωριμάσει σαν παίκτης μετά από τρία χρόνια στην Serie A. Ο Λαρισαίος αμυντικός δεν θα έλεγε "όχι" σε μια πρόταση από τον Πειραιά και έτσι υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να τον δούμε με τα "ερυθρόλευκα".

Οι... εναλλακτικές

Από 'κει και πέρα, αν καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν τελειώσουν με επιτυχία, τότε ο Ολυμπιακός θα στραφεί σε άλλες λύσεις, όπως είναι αυτή του Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος μπακ, βρίσκεται στην "ερυθρόλευκη" λίστα, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι κλεισμένος.

Στον Πειραιά εξετάζουν την περίπτωσή του, αλλά πρώτα θα δουν τι πρόκειται να γίνει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Βαγγέλη Μόρα και μετά θα ενεργήσουν αναλόγως. Είπαμε, προηγείται το ελληνικό στοιχείο...

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags