Facebook Pixel Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η Μακάμπι τους...
Μπάσκετ
| 2011-05-08 09:06:00

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η Μακάμπι τους...

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η Μακάμπι τους...

Οι πράσινοι πέρασαν το βράδυ με τα δικά τους πρόσωπα, σε μαγαζιά στην Μπαρτσελονέτα και ετοιμάζονται για το μεγάλο ραντεβού τους. Ο Γιάννης Αβραμίδης γράφει στο blog του...
 

Η βόλτα στους δρόμους της Βαρκελώνης χθες το βράδυ έκρυβε αρκετές εκπλήξεις. Αρχικά παντού έβρισκες οπαδούς του Παναθηναϊκού. Με εμφανή τα διακριτικά τους και όρεξη για πολύ... μπύρα.

Στα στενά της Ράμπλα και προς την Μπαρτσελονέτα στα... πιο καλά μαγαζιά της πόλης υπήρχαν και άλλοι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού.

Ήταν οι παίκτες της ομάδας, που είχαν πάρει ειδική άδεια από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να μείνουν έξω μέχρι τις 12 ώρα Ισπανίας και να διασκεδάσουν λίγο. Ή μάλλον καλύτερα, να αποφορτιστούν ενόψει του μεγάλου αποψινού τελικού.

Υπήρχαν και παίκτες που δεν βγήκαν. Προτίμησαν το εστιατόριο και το μπαρ του ξενοδοχείου όπου διαμένει η αποστολή του Παναθηναϊκού. Το ζήτημα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν οι παίκτες του να χαλαρώσουν. Να πάρουν τις ανάσες που πρέπει να είναι έτοιμοι στον σημερινό τελικό.

Έναν τελικό που ο Ζοτς ξέρει ότι θα είναι πολύ σκληρός και με μία αντίπαλο που δεν συγχωρεί λάθη. Οι δύο ομάδες έχουν το δικό τους παρελθόν στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι Καταλανοί (που δεν πολυενδιαφέρονται για το Final Four) ξαφνικά ζωήρεψαν.

Μιλήσαμε με παλαίμαχους, με δημοσιογράφους από άλλες χώρες... όλοι λένε πως οι δύο ομάδες που είναι στον τελικό, είναι οι ομάδες που έπαιξαν και το καλύτερο μπάσκετ την φετινή σεζόν.

Και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν στη σύνθεση τους, από δύο παίκτες της κορυφαίας δεκάδας της φετινής σεζόν. Σήμερα θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα ματσαρίσματα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ετοιμάζει κάτι.

Το τι έχει στο μυαλό του, το ξέρει μόνο... ο Ιτούδης, αλλά σίγουρα ίσως το πρόσωπο που θα κάνει την έκπληξη να είναι ο Μάριτς. Ίσως ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού, που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει δύσκολη την ζωή του Σχορτσιανίτη.

Αλλά για να παίξει ο Μάριτς -και κρατήστε το αυτό- θα πρέπει να είναι έτοιμος ο ίδιος να ρισκάρει και να βάλει δυνατά τα χέρια του. Και όταν μιλάμε για αντίπαλο τον Σχορτσιανίτη, εννοούμε πολύ δυνατά.

Από εκεί και πέρα τα άλλα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Ο Καλάθης θα κυνηγάει τον Πάργκο, η Μακάμπι θα παίξει ζώνη με ματσαρίσματα και το παιχνίδι ακόμα και αν πάει σε γρήγορο τέμπο, αναμένεται «κλειστό».

Για το τέλος μία στατιστική παρατήρηση που ίσως σας βοηθήσει... Η Μακάμπι έχει χάσει τέσσερις φορές στην Ευρώπη. Και τις τέσσερις ο αντίπαλος της σκόραρε πάνω από 81 πόντους. Σε όλα τα άλλα ματς, μονο μία δέχθηκε 76 και όλα τα άλλα τα κέρδισε πιο εύκολα.

Ο μέσος όρος πόντων του Παναθηναϊκού φέτος, είναι 78 πόντοι. Οπότε... ότι και να λένε για την άμυνα πάνω στον Σχορτσιανίτη και τα υπόλοιπα μαρκαρίσματα, το παιχνίδι θα κριθεί στο καθαρό μυαλό στην επίθεση... Για αυτό και ο Ζοτς και τους χαλάρωσε χθες, αλλά και επέμεινε πολύ στα σουτ στην τελευταία προπόνηση.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags