Facebook Pixel Το χούι του Μαρινάκη με τους μάνατζερ
| 2011-05-09 13:41:00

Το χούι του Μαρινάκη με τους μάνατζερ

Το χούι του Μαρινάκη με τους μάνατζερ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει στο blog του για τους εφοπλιστές που είναι... σφιχτοί και για το χούι του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους μάνατζερς, ενόψει της συνάντησης με τον Κέβιν Μιραλάς.
 

Οι εφοπλιστές (κι όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία γενικότερα), έχουν τη φήμη, ότι είναι πολύ σφιχτοί στα λεφτά και πολύ σκληροί στις διαπραγματεύσεις. Υπολογίζουν μέχρι και το cent.

Στο ποδόσφαιρο, είχαμε τις περιπτώσεις του Σταύρου Νταϊφά και του Γιώργου Βαρδινογιάννη (ο Μελισσανίδης είχε προϋπάρξει σφικτός, πολύ πριν μπλέξει με τη θάλασσα). Με τον Γ. Βαρδινογιάννη, υπάρχει μια ιστορία, σχετικά με τη μεταγραφή του Τάκη Γκώνια. Ενδιαφερόταν για τον ποδοσφαιριστή κι είχε καλέσει στο γραφείο του, τον τότε πρόεδρο του Λεβαδειακού, Μιχάλη Σκλαπάνη. Κάποια στιγμή, η κουβέντα έφτασε στο διά ταύτα και το νούμερο που είπε ο Σκλαπάνης, ήταν κάτι παραπάνω από τα εκατό εκατομμύρια, τότε σε δραχμές. Έξαλλος ο Καπετάνιος, τον πέταξε στην κυριολεξία έξω, θεωρώντας το ποσό σαν προσβολή.

Το χούι του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει να κάνει με τους μάνατζερς. Θεωρεί, τα δικά τους λεφτά, σαν πεταμένα λεφτά. Και μόνο στο άκουσμα, της λέξης μάνατζερ, τον πιάνει αλλεργία. Κάπως έτσι, πέρυσι το καλοκαίρι έδιωξε κακήν κακώς τον μάνατζερ του Βούκσεβιτς, από το γραφείο του και χάλασε τη μεταγραφή. Ακόμα ποιο σκληρός ήταν στον μάνατζερ του Λίνεν. Όταν απέλυσε το Γερμανό, πήγε στο γραφείο του, ο μάνατζερ του και του ζήτησε ένα υπερβολικά μεγάλο νούμερο βάση τη γραπτή συμφωνία που είχε κάνει με την προηγούμενη διοίκηση. Ο Βαγγέλης έσκισε τα χαρτιά, τον πέταξε έξω και στη συνέχεια έδωσε ένα συμβολικό ποσό. Λέγεται μάλιστα, ότι ο Μαθία γι αυτό ακριβώς το λόγο. Επειδή όταν μίλησε μαζί του, για τη μεταγραφή του Ριέρα από τη Λίβερπουλ, του είπε, ότι θα τα βρούμε οι δυο μας, χωρίς να μεσολαβήσουν μάνατζερ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στην υπόθεση Μιραλάς. Ο Μαρινάκης θέλει να βγάλει έξω από το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων τον μάνατζερ του. Γι αυτό στην πρώτη συνάντηση δεν ήρθε σε επαφή μαζί του. Θεωρώντας ότι αυτός είναι που φουσκώνει τις απαιτήσεις του νεαρού Βέλγου. Για την 5ώρη συνάντηση της Πέμπτης, ο Ενροτό είχε να το λέει: "Ένας από τους τρεις που μίλαγα (Μαθία, Βρέντζος, Γιαννίκος) κάθε 5 λεπτά, πήγαινε στο διπλανό γραφείο. Κατάλαβα ότι δίπλα ήταν ο πρόεδρος. Και τους είπα: Γιατί δεν έρχεται εδώ να μου τα πει ο ίδιος. Κάποια στιγμή ύστερα από 5 ώρες συμφωνήσαμε και τότε άκουσα ότι ο πρόεδρος είπε ότι: "Ο Κέβιν είναι καλό παιδί και θα κατέβει λίγο ακόμα".

Έτσι προέκυψε το ναυάγιο και ο Μιραλάς από παιχταρά έγινε φραγκοφονιάς. Σήμερα, Δευτέρα απόγευμα, θα παιχτεί η δεύτερη πράξη. Όταν θα μιλήσουν τετ α τετ ο πρόεδρος με τον ποδοσφαιριστή και τους ρόλους ν αντιστρέφονται. Να είναι ο Μιραλάς σε επαφή με το μάνατζέρ του μέσω του κινητού για να πάρει το “ok” για να κλείσει η συμφωνία. Στο τυπικό μέρος τουλάχιστον, ο Βαγγέλης τα κατάφερε. Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται να μιλήσει με τον μάνατζερ του Μιραλάς. Και ουσιαστικά όμως η δεύτερη συνάντηση δείχνει ότι υπήρχαν κι άλλα περιθώρια διαπραγματεύσεων. Απομένει λοιπόν το αποτέλεσμα. Αν τελικά θα γίνει το deal και θα μείνει ο Βέλγος φορ στον Ολυμπιακό.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags