Facebook Pixel Στο μυαλό του Ερνέστο
| 2011-05-19 14:00:00

Στο μυαλό του Ερνέστο

Στο μυαλό του Ερνέστο

Για το πού θα ρίξει το "βάρος" της ενίσχυσης του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε γράφει στο σημερινό του σχόλιο, στο blog του, ο Γιώργος Νοικοκύρης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την δημιουργία του νέου Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει με την συνάντηση του Μαθία με τον Μαρινάκη την ερχόμενη ημέρα να σηματοδοτεί την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων των «ερυθρολεύκων» μέ τους μεταγραφικούς τους στόχους.

Στόχοι που οριστικά θα προκύψουν απο την λίστα που θα παραδώσει ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, έχοντας πρώτα πάρει τις κατευθύνσεις απο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στον πρόεδρο του Ολυμπιακού με τον τελευταίο να αποφασίζει οριστικά για το πως και που τελικά θα κινηθεί ο σύλλογος.

Και το «αποφασίζει» πηγαίνει βέβαια στο οικονομικό κομμάτι με τον Βαλβέρδε να έχει ζητήσει το μεγαλύτερο βάρος του μπάτζετ να «πέσει» στην μεσαία γραμμή. Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτή την θέση ο Ολυμπιακός έχει ρίξει το βάρος του σε «βαριά» ονόματα όπως η εξαιρετικά δυσκολη και αναμφίβολα ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή του Νταβίντ Πιζάρο, αλλά και αυτή του Κάρλος Σάντσες που επίσης θα χρειαστούν τουλάχιστον 3.5-4 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Αυτοί είναι κια οι δύο μεγάλοι στόχοι του Βαλβέρδε για τον άξονα ο οποίος θεωρεί πως αν ο Ολυμπιακός τους αποκτήσει, μαζί με τους Ιμπαγάσα, Ουρτάδο, Μοντέστο και ίσως μια συμπληρωματική ακόμη λύση είναι απόλυτα καλυμμένος. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν αλλά αυτή την στιγμή η προσοχή έχει πέσει σε αυτούς τους δύο στόχους.

Απο εκεί και πέρα ο Βαλβέρδε επιθυμεί διακαώς την απόκτηση τουλάχιστον ενός βασικότατου επιθετικού. Είναι η δεύτερη προτεραιότητα του καθώς έχει αυτή την στιγμή μόνο σίγουρο τον Κέβιν Μιραλάς για τον οποίο μάλιστα σκέφτεται να τον χρησιμοποιεί κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης στο 4-4-1-1 που εφαρμόζει στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταλήξει ακόμη στον «εκλεκτό» τους για την επίθεση. Οι Βαλβτές, Μπομπό, Γέλεν είναι περιπτώσεις που παρακολουθούν στενά όμως οι άνθρωποι της ομάδας απο τον Μαθία και τον Κοβάσεβιτς έως και τον Βαλβέρδε ψάχνουν ακόμη και εξετάζουν και τσεκάρουν και άλλες περιπτώσεις. Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί τελικά να πάει και σε δεύτερη μεταγραφή επιθετικού ανάλογα με τις εξελίξεις στο υπάρχον ρόστερ.

Ο Τζιμπούρ «τσινάει» και ζητάει παραπάνω απο 1 εκατομμύριο ευρώ θεωρώντας πως είναι αδικημένος να παίρνει λιγότερα χρήματα απο τον Μιραλάς όμως η διοίκηση είναι ξεκάθαρη σε αυτό, πως συμβόλαιο υπάρχει και αν θέλει να φύγει τότε θα πρέπει να φέρει καλή πρόταση απο το εξωτερικό. Και αυτό ψάχνει ο Τζιμπούρ. Αίσθηση μου είναι πως τελικά ο Αλγερινός δεν θα μείνει στην ομάδα γιατί ο ίδιος δεν το θέλει ουσιαστικά.

Το ίδιο στον «αέρα» βρίσκεται ο Πάντελιτς με τον Βαλβέρδε να έχει δώσει το «οκ» στην διοίκηση να τον παραχωρήσει αν υπάρξει καλή πρόταση για τον Σέρβο. Κάτι πάντως που μπορεί να αλλάξει αν ο Τζιμπούρ τελικά φύγει, καθώς αν φύγει και ο Σέρβος θα χρειαστεί και τρίτον επιθετικό ο Ολυμπιακό, κάτι που φαντάζει δύσκολο να συμβεί. Στην τελική ο Πάντελιτς θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και δεν έδειξε κανένα κρούσμα γκρίνιας και έντονης δυσφορίας και την σεζόν που τελείωσε επειδή δεν ήταν βασικός στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς.

Στην άμυνα τώρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δύο τερματοφύλακας (εκτός αν ο Πάρντο κάνει ολική υποχώρηση και δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού) με τους «ερυθρόλευκους» να εξετάζουν δεκάδες περιπτώσεις απο το εξωτερικό και την ελληνική αγορά και να μην έχουν αποφασίσει οριστικά. Στην Ισπανία πάντως (Μόγια, Καλαταγιούτ) φαίνεται πως θα στραφούν περισσότερο, τουλάχιστον για τον βασικό τερματοφύλακα.

Επίσης απαραίτητη είναι η προσθήκη ενός αριστερού μπακ, ως αντικατάσταση του Μπράβο που αποχωρεί. Ο Ιβάν Μαρκάνο της Βιγιαρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί. Και εκεί θα στραφεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ελάχιστες επλίδες για αλλαγή σκηνικού με τον Τζαβέλλα) ο Ολυμπιακός. Στα στόπερ τα πράγματα είναι γνωστά. Ο Παπασταθόπουλος είναι πόθος αλλά και δύσκολη υπόθεση και ο Μόρας ως ελεύθερος περιμένει. Ο Μαθία έχει και δύο καλές περιπτώσεις απο το εξωτερικό. Υπάρχει χρόνος όμως για τον στόπερ που είναι συμπληρωματική μεταγραφή.

Ενίσχυση η ομάδα χρειάζεται και στα άκρα. Ρόμενταλ και Ζαιρί θα φύγουν με τον Βαλβέρδε να επιθυμεί έναν ακραίο που θα μπορεί να παίζει με επιτυχία και τις δύο θέσεις. Κια εδώ οι προτάσεις είναι δεκάδες, οι επιλογές για όλα τα «πορτοφόλια» αλλά τελική επιλογή δεν υπάρχει. Ο Αμπντούν είναι η βασική ελληνική επιλόγή και είναι πιθανό να αποκτηθεί ακόμη και αν έρθει και ξένος για την ίδια θέση. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και την υπόθεση του Φορτούνη. Μεταγραφή για το μέλλον (αλλά και για το παρόν) η οποία είναι να γίνει σύντομα.

Πηγή: katimagiko.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags