Facebook Pixel Από τον Τσαουσίλα στον Ντουμιτρέσκου
| 2011-06-03 10:26:00

Από τον Τσαουσίλα στον Ντουμιτρέσκου

Από τον Τσαουσίλα στον Ντουμιτρέσκου

Οι Ρουμάνοι που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και τι κατάφεραν να προσφέρουν στο μικρό όπως αποδείχτηκε πέρασμά τους.

Η ρουμανική αγορά δεν είναι άγνωστη για τον ΠΑΟΚ. Επέλεξε προπονητή και παίκτες από τη χώρα των… βρυκολάκων αλλά η προσφορά τους δεν ήταν ποτέ η αναμενόμενη. Όλοι βέβαια ελπίζουν πως ο Λάζλο Μπόλονι θα είναι αυτός που θα βάλει τέλος σ’ αυτή την κακή παράδοση…

Ο μοναδικός Ρουμάνος προπονητής που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο σπουδαίος σαν ποδοσφαιριστής αλλά περίεργος σαν προπονητής Βαλκάνιος πέρασε δύο φορές από τον "Δικέφαλο" σε δύσκολες περιόδους (το 2005-2006 και το 2006 – 2007) λόγω οικονομικής κατάστασης αλλά πρόλαβε να κοουτσάρει μόλις 16 φορές. Σ’ αυτές είχε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Οι ποδοσφαιριστές από τη Ρουμανία που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν τρεις. Ο πρώτος ήταν ο Γκεόργκε Τσαουσίλα τη σεζόν 1993-1994 που πέρασε και δεν ακούμπησε. Είχε 8 συμμετοχές όντας κλασικός επιθετικός και πέτυχε 1 γκολ. Δείγμα της αξίας του ήταν πως επέστρεψε στην Ελλάδα τρία χρόνια μετά για να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική με το Μαρκό.

Καλύτερος παίκτης αλλά και αυτός δεν πρόλαβε να ριζώσει στον ΠΑΟΚ ήταν ο Ιονέλ Πίρβου. Ο Ρουμάνος ακραίος μπακ ήρθε τη σεζόν 1996-1997 και αγωνίστηκε 18 φορές με τον "Δικέφαλο" πετυχαίνοντας και 1 γκολ. Αποχώρησε, όμως, αν και θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Ο τελευταίος Ρουμάνος του ΠΑΟΚ ήταν ο Κοσμίν Μπαρκαουάν. Υπήρξε ένας ποιοτικός κεντρικός αμυντικός που στις πρώτες του εμφανίσεις έδειξε την αξία του, αλλά μετά παρασύρθηκε από τη μετριότητα της ομάδας του και αποχώρησε στο τέλος της σεζόν έχοντας 30 εμφανίσεις.

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags