Facebook Pixel Μάλλον τον απείλησαν οι οπαδοί της Βίσλα!
| 2011-06-10 13:34:00

Μάλλον τον απείλησαν οι οπαδοί της Βίσλα!

Μάλλον τον απείλησαν οι οπαδοί της Βίσλα!

Σε άλλες, πολύ κοντινές εποχές, θα φάνταζε περίπου παρανοϊκό να βγαίνει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος τεχνικός διευθυντής και να δηλώνει... «δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω τη Βίσλα Κρακοβίας για τον Παναθηναϊκό»!

Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος...

Σήμερα ακούγεται φυσιολογικότατο...

ΒΕΒΑΙΑ, το πρώτο που μπορεί κάποιος να σκεφτεί είναι ότι... μάλλον τον απείλησαν κι αυτόν οι οπαδοί της ομάδας, όπως τον Βρύζα οι ΠΑΟΚτσήδες τις προάλλες, και γι' αυτό την έκανε γυριστή.

Η ΟΥΣΙΑ, όμως, είναι πως σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό κανένας σοβαρός επαγγελματίας που να σέβεται τον εαυτό του και τη δουλειά του δεν θα ερχόταν να αναλάβει, μόλις θα μάθαινε ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα. Κι αν ο Βρύζας, που είναι δικό μας παιδί, βρήκε πρόσχημα εκείνους που ήθελαν να... τον σκοτώσουν, ο Ολλανδός, ο Φαλκς, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν ο υπ' αριθμόν 2 υποψήφιος, δεν έχει ανάγκη να ψάξει τέτοιες ή παρόμοιες δικαιολογίες. Δηλώνει ευχαριστημένος στο πολωνικό ποδόσφαιρο και καθαρίζει, μπροστά στον κίνδυνο να έρθει εδώ και να μπλέξει με τους πολυμετοχικούς και τους κολλητούς τους.

ΚΑΙ ΔΕΝ είναι καν ανάγκη να του πει κάποιος ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο κλαμπ, όπου του ζήτησαν να δουλέψει, σε λίγο καιρό θα πλακώνονται στο ξύλο και κανένας δεν θα είναι σε θέση να τους χωρίσει. Του φτάνει να ζητήσει το μίνιμουμ των εγγυήσεων: τα λεφτά με τα οποία θα ξεκινήσει να ψάχνει για παίκτες και για τη γενικότερη υλοποίηση του πλάνου του. Ποια λεφτά, όμως, και ποιο πλάνο... Από τη στιγμή που στον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν φέτος ανάποδα, ανάποδα θα προχωρήσουν.

ΕΓΡΑΦΑ πριν από λίγες μόνο μέρες ότι «αντί να ψάξουν πρώτα για τα απαραίτητα μπικικίνια και μετά να προχωρήσουν σε κινήσεις και πλάνα, άρχισαν το σχεδιασμό της νέας χρονιάς από το τέλος. Κλείνουν προπονητή, ψάχνουν τεχνικό διευθυντή και οραματίζονται διάφορους παίκτες, χωρίς να έχουν ιδέα για το πού θα βρουν τα εκατομμύρια που χρειάζονται. Παράλογο; Λογικό!».

ΣΤΗΝ πραγματικότητα όλα ξεκινάνε από το οικονομικό. Από την ώρα που το ταμείο είναι στεγνό, κανένας τεχνικός διευθυντής δεν μπορεί να αναλάβει παρά μόνο για να κοροϊδεύει. Και, φυσικά, καμία μετεγγραφή δεν είναι σε θέση να προχωρήσει. Οταν η ΠΑΕ δεν καταφέρνει να μπει σε διαδικασία συζήτησης ούτε για τον Αμπντούν από την Καβάλα, που είναι η πιο εύκολη θεωρητικά περίπτωση, επειδή το μόνο που δίνει σαν αντάλλαγμα στον Ψωμιάδη είναι... «φιλάκια», θα φτάνει σε λίγο καιρό στο σημείο να παρακαλάει ο κάθε οπαδός, μην τυχόν και βρεθεί στον δρόμο καμιά... μαϊμού για να την πληρώσει και να την αγοράσει τουλάχιστον με... φιστίκια - όπως έλεγε κάποτε κι ο Βγενόπουλος.

ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που φουντώνουν οι καβγάδες με το παραμικρό και ξεσπάει ο ένας «πράσινος» πάνω στον άλλο με αφορμή πότε τις καρέκλες, πότε τις απλές θεσούλες και πότε το ποιος αγαπάει περισσότερο την ομάδα και της έχει δώσει τα πιο πολλά στη ζωή του. Και φυσικά, οι μέτοχοι μένουν απ' έξω και απλά βλέπουν, χωρίς τη διάθεση να περάσουν μπροστά και να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά...

Πηγή: Ελευθεροτυπία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags