Facebook Pixel Τα... κουμπαράκια
| 2011-01-11 16:12:00

Τα... κουμπαράκια

Τα... κουμπαράκια

Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς είναι φίλοι καρδιακοί και κουμπάροι, παρόλα αυτά αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ θα είναι αντίπαλοι και θα επιδιώξουν τη νίκη για λογαριασμό των ομάδων τους.

Η σχέση του Ντούσαν Ιβκοβιτς με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει περάσει από πολλά στάδια. Αμφότεροι υπήρξαν μαθητές του "καθηγητή", Ατσα Νίκολιτς, και τα τελευταία 20 χρόνια μεσουρανούν, παράλληλα, στους ευρωπαϊκούς πάγκους. Αυτά, όσον αφορά την επαγγελματική τους καριέρα διότι στην προσωπική τους ζωή είναι φίλοι καρδιακοί και κουμπάροι. Το βράδυ της Τετάρτης (12/01), όμως, θα γίνουν για πρώτη φορά... "αιώνιοι" αντίπαλοι. (videos).

Οταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε μετεγγραφή, ως παίκτης, από την Μπόρατς Τσάτσακ στην Παρτιζάν (1984), ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε ήδη αποχαιρετήσει (4 χρόνια νωρίτερα) την ομάδα του Βελιγραδίου και εκείνη τη σεζόν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Σίμπενικ.

Κάλλιστα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη σχέση τους από το στάδιο προπονητής - παίκτης, αλλά οι χρονικές συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Ο Ομπράντοβιτς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση το 1991 αναλαμβάνοντας αυτομάτως το τιμόνι της Παρτιζάν. Η πρώτη του σεζόν ως προπονητής αποδείχθηκε "χρυσή", αφού οδήγησε τους Σέρβους μέχρι την κορυφή της Ευρώπης στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Την ίδια χρονιά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ερχόταν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη (Αρης 1980-82) παίρνοντας τα ηνία του ΠΑΟΚ.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς κάθισε στην πατρίδα μας 11 χρόνια, αλλά η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να συμπέσουν με τον Ομπράντοβιτς στα δύο τελευταία. Το καλοκαίρι του 1999 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στην ΑΕΚ. Στις δύο σεζόν 1999-00 και 2000-01 οι δύο Σέρβοι τέθηκαν αντιμέτωποι συνολικά 11 φορές με τον Ομπράντοβιτς να επικρατεί σε αυτή την άτυπη μονομαχία με 6-5 στις νίκες.

Η αρχή έγινε για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος 1999-00 με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 64-62 της Ενωσης η οποία απάντησε στον δεύτερο γύρο (78-69). Οι "πράσινοι" προκρίθηκαν στους τελικούς των play-off με 2-1 νίκες αλλά η ΑΕΚ επικράτησε στον μεταξύ τους τελικό του Κυπέλλου (59-57).

Από μία νίκη πέτυχαν και στην κανονική περίοδο της σεζόν 2000-01 αλλά αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός "σκούπισε" την Ενωση (2-0 νίκες) στα ημιτελικά των play-off. Η μέχρι σήμερα κοινή τους πορεία στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με νίκη του Ιβκοβιτς, 66-64 και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags