Facebook Pixel Το όραμα του κόσμου, η πίστη του Τσιώλη
| 2011-07-01 10:00:00

Το όραμα του κόσμου, η πίστη του Τσιώλη

Το όραμα του κόσμου, η πίστη του Τσιώλη

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για το σκεπτικό του Σάκη Τσιώλη και την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του, όπως και για το όραμα των φίλων του Άρη που εμπνέει τον Έλληνα τεχνικό.

Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που κάνει τον Σάκη Τσιώλη να πιστεύει ότι «φέτος θα είναι η χρονιά του Αρη». Δεν ξέρουμε από πού μπορεί να αντλεί τόση αισιοδοξία, όταν η οικονομική κρίση έχει «ακουμπήσει» για τα καλά το ποδόσφαιρο και οι ΠΑΕ υποχρεούνται να μειώσουν τα μπάτζετ τους. Το ίδιο και ο Αρης φυσικά.

Από την άλλη όμως, ως προπονητής τουλάχιστον, δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα με δηλώσεις – πυροτεχνήματα. Για να γίνει… αρεστός.

Δεν το έχει ανάγκη, πια. Προσέχει πάντα τι λέει και προπάντων είναι ρεαλιστής. Προφανώς βλέπει κάτι που όλοι εμείς «απ’ έξω» δεν μπορούμε να δούμε αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω. Ισως να έχει τον τρόπο του, όπως μας έδειξε πέρυσι στον Βόλο.

Είναι και το άλλο. Ισως, δηλαδή, να πιστεύει ότι επειδή φέτος όλες οι ομάδες κινούνται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα (πλην Ολυμπιακού), θα καταφέρει με φθηνές και έξυπνες επιλογές, δουλεύοντας σ’ ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, σε συνδυασμό και με τη συσπείρωση των δυνάμεών του Αρη, να αναδείξει τη δυναμική του στο πραγματικό της μέγεθος. Εν πάσει περιπτώσει, θα δούμε στην πορεία τι απ’ όλα αυτά ισχύει…

Το βέβαιο είναι ότι ο Τσιώλης περιμένει με ανυπομονησία τη νέα χρονιά και τον συναρπάζει το γεγονός ότι πρώτη φορά στην καριέρα του θα κοουτσάρει μία μεγάλη ομάδα από την αρχή. Μπορεί να την «φτιάξει» όπως θέλει, να βάλει τις δικές του πινελιές και να της δώσει τη μορφή που αυτός θέλει.

Μπαίνουν πολλά στοιχήματα για τον 52χρονο τεχνικό φέτος. Ξέρει ότι θα κριθεί αυστηρότερα αφού, μεταξύ άλλων, πρέπει να ικανοποιήσει κι ένα πολύ απαιτητικό κοινό. Θα το αντιλήφθηκε αυτό στην πρώτη προπόνηση της ομάδας από την παρουσία 10.000 κόσμου στο «Κλ. Βικελίδης» και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Τσιώλη. Ισχύει και για τους παίκτες.

Η περσινή αποτυχία του Αρη να μπει στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση να απουσιάσει φέτος από την Ευρώπη, πίκρανε μεν τους οπαδούς του, αλλά δεν κλόνισε τη σχέση που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ομάδα του. Η πίστη και η αφοσίωση του Αρειανού στην ομάδα του είναι αξίες που δεν διαπραγματεύονται.

Και δεν αλλοιώνονται. Δεν… δυναμώνουν, ούτε… εξασθενούν με βάση τις περιστάσεις και τα εκάστοτε αποτελέσματα. Παραμένουν ισχυρά σε κάθε περίπτωση, γιατί αυτή η σχέση ομάδας – κόσμου στον Αρη έχει δοκιμαστεί σε πολύ σκληρότερες συνθήκες και άντεξε. Ο οπαδός του Αρη μπορεί να καταλάβει τι λέμε.

Το όραμα δεν χάθηκε για τους οπαδούς του Αρη και δεν θα χαθεί ποτέ. Και όσο ο Αρης έχει αυτόν τον κόσμο, θα έχει όραμα. Ισως το όραμα του κόσμου να εμπνέει και τον Τσιώλη ώστε να πιστεύει ότι «φέτος θα είναι η χρονιά του Αρη»…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags