Facebook Pixel «Νιώθω ακόμη νέος!»
| 2011-01-15 09:55:00

«Νιώθω ακόμη νέος!»

«Νιώθω ακόμη νέος!»

Ο Άριελ Ιμπαγάσα μιλά για όλους και για όλα σε μια μεγάλη συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε.

Ο Αργεντινός εκφράζει την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το νταμπλ, αναφέρεται στο πνεύμα νικητή που τον διακατέχει και θέλει να περάσει στην υπόλοιπη ομάδα, ενώ μέσα πολλά άλλα σχολιάζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «Γαύρο»:

• Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα γιατί επέλεξα και ήρθα σε μια δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο πρώτος στόχος της χρονιάς, να περάσει στους ομίλους του EuropaLeague δεν ολοκληρώθηκε. Σίγουρα αυτό μας πίκρανε, αλλά η ομάδα και όσοι είναι δίπλα της, έχουμε φιλοδοξίες να πετύχουμε. Είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, στο Κύπελλο συνεχίζουμε και θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό και εκεί. Οπότε, αυτό που αποφάσισα ήταν το σωστό και δικαιώνομαι από την επιλογή μου. Βέβαια, υπάρχουν περιθώρια να γίνουμε όλοι καλύτεροι κι εκεί πάνω πρέπει να εργαστούμε»

• Για το τι σημαίνει για αυτόν η αγάπη του κόσμου:

«Θα είναι ψέματα να πω ότι δεν χαίρομαι, πως δεν μου αρέσει να ακούω την εξέδρα να φωνάζει συνθήματα για μένα. Είναι πολύ όμορφο, θαυμάσιο και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις και να παίξεις ακόμη καλύτερα. Είναι το κίνητρο που ψάχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές για να παίζουν ακόμη καλύτερα. Σε κάνουν να μπαίνεις στο γήπεδο και να θέλεις να τα δίνεις όλα κάθε Κυριακή, σε κάθε αναμέτρηση, για να τους ευχαριστήσεις. Είναι μια αναγνώριση και σε γεμίζει αυτό το γεγονός. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για να μας βρει το τέλος της περιόδου, όλους μαζί, να πανηγυρίζουμε για τις διακρίσεις μας».

• Για τον ρόλο του στον Ολυμπιακό ως ηγέτης και οργανωτής του παιχνιδιού:

«Στο ποδόσφαιρο, σημασία δεν έχει μόνο τι κάνεις με τα πόδια. Πρέπει πρώτα να σκέφτεσαι, να έχεις πλάνο και να παίζεις με το μυαλό. Αυτό είναι το σημείο κλειδί στην εξέλιξη μιας φάσης, στην εξέλιξη ενός αγώνα. Βέβαια, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο αλλάζουν ορισμένα στοιχεία στον τρόπο που αγωνίζεσαι. Είναι η πείρα, οι παραστάσεις. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείς περισσότερο το μυαλό. Πλησιάζοντας στο τέλος ένα ματς, το σώμα έχει κουραστεί. Όμως εάν έχεις καθαρό μυαλό, μπορείς να αποφύγεις ορισμένα λάθη γιατί τα πόδια δεν… ακούν. Από την άλλη όμως τώρα, που έχουν περάσει τα χρόνια, μπορώ να μεταφέρω ορισμένα πράγματα από αυτά που έχω ζήσει, από τις εμπειρίες μου, στους νεότερους ποδοσφαιριστές, ώστε να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα και να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές».

• Για το ενδεχόμενο της κατάκτησης του πρώτου τίτλου στην καριέρα του:

«Είναι αλήθεια ότι τόσο εγώ όσο και η ομάδα έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο ίδιο επίπεδο ως το τέλος της περιόδου. Έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση να πετύχουμε. Όλοι έχουμε μεγάλο κίνητρο, αλλά εγώ ίσως να το θέλω περισσότερο διότι δεν έχω χαρεί ένα πρωτάθλημα ως τώρα. Οι φιλοδοξίες μας είναι μεγάλες και πιστεύω ότι στο φινάλε θα είμαστε πρωταθλητές. Όμως θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο, γιατί έχουμε δίψα για τίτλους. Μακάρι να το πετύχουμε».

• Για τη διαφορά των πέντε βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός:

«Σίγουρα έχουμε τον πρώτο λόγο, αφού είμαστε στην κορυφή, πέντε βαθμούς μπροστά. Όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και θα πολεμήσει ως το τέλος, δεν θα τα παρατήσει. Εμείς δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Είναι απαραίτητο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οπότε δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είναι εύκολο. Από κει και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά για να φτάσουμε στο στόχο μας».

• Για τη ρεβάνς που περιμένει ο κόσμος από ΠΑΟ και ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη:

«Μακάρι να γίνει ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά. Αυτό όμως δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα τώρα. Έχουμε μπροστά μας και οι δύο αρκετά και δύσκολα ματς. Τα αποτελέσματα, που θα φέρουμε, θα δείξουν πόσο και εάν θα αλλάξει η διαφορά. Μακάρι να αυξηθεί. Αυτό θα επιδιώξουμε».

• Για τις διαφορές του Ολυμπιακού με την περσινή χρονιά και τη νοοτροπία νικητή που έχει:

«Δεν σκέφτηκα καθόλου τι είχε γίνει πέρσι. Δεν με δεν ενδιέφερε ότι η ομάδα θα συμμετείχε στο EuropaLeague και όχι στο ChampionsLeague. Οι φιλοδοξίες και οι βλέψεις που έχουν στον σύλλογο με γέμισαν απίστευτα. Γιατί όλοι θέλουν να κερδίζουν και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν σημειώθηκαν πολλές αλλαγές. Νέα διοίκηση, νέος προπονητής, πολλά καινούργια πρόσωπα. Το γεγονός ότι πέρσι η ομάδα δεν πανηγύρισε κανένα τίτλο αύξησε τις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες μας. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Απλώς αποτελεί προϋπόθεση να παραμείνουμε ήρεμοι και στη συνέχεια να κάνουμε σωστές κινήσεις και βήματα προς τα εμπρός, για να γιορτάσουμε στο τέλος τις επιτυχίες μας».

• Για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στον Ολυμπιακό:

«Αυτό που μπορώ να πω μέχρι τώρα είναι πως οι οπαδοί μας είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να τη βοηθήσουν όσο μπορούν. Μέσα στην ομάδα κάνουμε αυτά που πρέπει, προπονούμαστε σωστά, δουλεύουμε εκεί όπου χρειάζεται για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Αυτή η δυνατή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και την εξέδρα είναι απίστευτη. Νιώθουμε μια ζεστασιά και ξέρουμε πως η βοήθεια και η ώθηση που θα μας δώσουν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία μας. Εμείς θέλουμε να μιλάμε στο γήπεδο για να τους δίνουμε την ευκαιρία να διασκεδάζουν με τις νίκες και τις διακρίσεις του συλλόγου».

• Για τον «δωδέκατο παίκτη» που ακολουθεί παντού:

«Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το αισθανόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και βλέπουμε τις εξέδρες γεμάτες. Το νιώθουμε και στις αναμετρήσεις εκτός έδρας. Όπου και αν έχουμε παίξει, οι οπαδοί μας ήταν πάντα δίπλα μας. Αυτό επιθυμεί ο παίκτης. Να ξέρει ότι ο κόσμος θα τον στηρίξει ότι και αν γίνει, ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του. Σου δίνει ηρεμία και δύναμη για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

• Για το αν υπάρχει άγχος για τον τίτλο:

«Πάντα υπάρχει άγχος, όμως είναι αναγκαίο να κυριαρχήσουν το καθαρό μυαλό και η ηρεμία. Στην προκειμένη περίπτωση, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ένα σημαντικό αβαντάζ της τάξεως των πέντε βαθμών, είναι αναγκαίο να αντέξουμε στην πίεση. Δεν έχουμε πετύχει τίποτε ακόμη εκτός από ορισμένες νίκες. Η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου».

• Για τον συνδυασμό νικών – καλού ποδοσφαίρου:

«Κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολο. Πρέπει πρώτα να κάνεις το ένα για να ακολουθήσει το άλλο. Ρεαλιστικά, πιο εύκολο είναι θεωρητικά να κερδίζεις και να παίρνεις τους τρεις βαθμούς. Να προσφέρεις θέαμα είναι εξίσου σημαντικό, αλλά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Συνεπώς στο μυαλό μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Έτσι πρέπει να πορευτούμε και αυτό θα γίνει. Γιατί σημασία έχει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς κάθε εβδομάδα. Στο μέλλον θα παίξουμε και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τη συνέχεια».

• Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μόνο νίκες στο Καραϊσκάκη:

«Θα ήταν πολύ ωραίο. Το γήπεδό μας είναι η δύναμή μας και το ξέρουν αυτό οι άλλες ομάδες. Δεν μας αγχώνει ο στόχος να τελειώσουμε το πρωτάθλημα έχοντας μόνο νίκες στην έδρα μας. Αλλά επαναλαμβάνω κάτι σημαντικό. Το μυαλό μας πρέπει να είναι… κοντά, στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και όχι στο μακρινό μέλλον. Προχωράμε βήμα βήμα για να σηκώσουμε την κούπα του πρωταθλητή».

• Για τα περιθώρια βελτίωσης και την σταθερότητα του Ολυμπιακού:

«Εάν συνεχίσουμε έτσι τότε θα δείτε ακόμη καλύτερη ομάδα στη συνέχεια. Βέβαια εάν αυτό συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, είναι βέβαιο ότι η πρόοδος θα έρθει γρηγορότερα. Σιγά σιγά, όλοι οι παίκτες αποκτούν την αναγκαία νοοτροπία, του νικητή, οπότε είναι θέμα χρόνου».

• Για τον δυναμισμό που «βγάζει» στο παιχνίδι του:

«Η νοοτροπία που έχω είναι η αναγκαία. Δεν μου αρέσει να χάνω. Αυτό είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο. Να μπαίνεις στο γήπεδο, να παλεύεις και να τα δίνεις όλα για να χαρείς, εφόσον πετύχεις τον σκοπό σου. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις το πνεύμα του νικητή και, αν είναι δυνατό, να το μεταδώσεις στου συμπαίκτες σου. Όταν γίνει αυτό, η ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καμιά φορά, τη μαχητικότητα και το πάθος μου οι διαιτητές τα παίρνουν στραβά και με παρατηρούν με κίτρινη κάρτα. Είναι μέσα στον αγώνα και αυτό και δεν έχω να πω κάτι περισσότερο».

• Για την ικανοποίηση που νιώθει όταν μοιράζει ασίστ:

«Όπως είπα και νωρίτερα, αυτό που μετράει πρωτίστως είναι η συνολική εικόνα της ομάδας, να πηγαίνει καλά αυτή. Να μπει γκολ και να έχει ξεκινήσει η φάση από δική μου πάσα, αυτό είναι σούπερ! Είναι η ικανοποίηση της δημιουργίας που νιώθεις και σε ευχαριστεί περισσότερο. Το καλό αποτέλεσμα είναι απόρροια της συνολικής προσπάθειας. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι. Να ανταποκρινόμαστε, ο καθένας από την πλευρά του, όσο πιο καλά μπορούμε στον ρόλο και την αποστολή που μας έχει αναθέσει ο προπονητής μας, για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Εάν όλα έχουν πάει καλά, νιώθεις υπερήφανος».

• Για το ποιον θεωρεί MVP του φετινού Ολυμπιακού:

«Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα πρόσωπα αλλά στο σύνολο. Αυτό είναι που έχει αξία. Να πηγαίνει καλά η ομάδα και όχι κάποιος παίκτης ξεχωριστά. Σε κάθε αγώνα είναι διαφορετικός ο παίκτης που μπορεί να ξεχωρίσει και αυτό είναι λογικό. Η ομάδα να πηγαίνει καλά και όλα τα άλλα έπονται. Οι ατομικές διακρίσεις είναι για να χαίρεσαι προσωρινά. Οι ομαδικές για να πανηγυρίζουν όλοι».

• Για τη συνεργασία του με τον Μιραλάς:

«Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Όχι μόνο γιατί έχει τη δυνατότητα να σκοράρει και να δημιουργεί ευκαιρίες εκεί που δεν το περιμένεις. Παράλληλα, όπως είδαμε όλοι, στον αγώνα με την Κέρκυρα έπαιξε με επιτυχία και σε άλλη θέση. Αυτό δείχνει ότι είναι πολυτάλαντος παίκτης, κάτι που βοηθάει και εμάς τους υπόλοιπους γιατί έτσι μπορούμε να μπερδέψουμε την αντίπαλη άμυνα. Όμως στέλνει με άνεση τη μπάλα στα δίχτυα και αυτό έχει αξία για έναν επιθετικό. Στην πορεία θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε ακόμα καλύτερα».

• Για τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού:

«Πάντα μια ομάδα πρέπει να έχει καλούς παίκτες και αυτοί να ενισχύουν την Εθνική της χώρας τους. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν οι κορυφαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι βασικοί στην Εθνική. Το ευχάριστο είναι πως και με τα ερυθρόλευκα και με τα γαλανόλευκα ξεχωρίζουν και δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους. Υπάρχει και ο Φετφατζίδης που είναι πιο μικρός αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πετύχει πολλά στο μέλλον, αρκεί να συνεχίσεις να δουλεύει με προσήλωση».

• Για τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο:

«Δεν πρέπει κανείς να ξεγελαστεί από τη διαφορά των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και να υποθέσει ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει εύκολα το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και θα πάει στα ημιτελικά. Είναι δύο ομάδες που επιβάλλεται να δείξουμε προσοχή και συγκέντρωση. Έχουμε το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Εκεί χρειάζεται προσοχή για να φτάσουμε σε ένα καλό σκορ, ενόψει του δεύτερου αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν δύο… ημίχρονα. Ότι και αν γίνει στο γήπεδό μας υπάρχει και δεύτερο μέρος και η πρόκριση θα έρθει μέσα και από τα δύο ματς. Όμως πριν από τον ΠΑΟΚ μας περιμένει το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό και μόνο αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Με ένα καλό αποτέλεσμα θα πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς του Κυπέλλου».

• Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είναι γεννημένος νικητής και στο δείχνει μόλις τον γνωρίσεις. Είναι ένας επιχειρηματίας που μπήκε πρόσφατα στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά έχει μεγάλη όρεξη και διάθεση να πετύχει. Βλέπεις ότι είναι όλη την ώρα κοντά στην ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες. Το ενδιαφέρον του είναι έντονο και αποτυπώνεται στις ενέργειες και τις κινήσεις του. Δεν σταματάει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να λειτουργούν όλα άψογα. Έχει φιλοδοξίες και θέλει να δει τον Ολυμπιακό να φτάνει ψηλά και να πετυχαίνει τους στόχους του, που συμβαδίζουν με εκείνους της ομάδας. Να κατακτήσει την κορυφή, να πάρει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και την επόμενη περίοδο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη».

• Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Με τον Βαλβέρδε συνεργαστήκαμε στη Βιγιαρεάλ και τώρα ξανασυναντηθήκαμε στον Ολυμπιακό. Έχουμε άριστη σχέση, υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσά μας. Είναι προπονητής που ξέρει πώς να βοηθήσει και να βελτιώσει την ομάδα του. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τι μπορώ να κάνω εγώ, εγώ έχω μάθει τι ζητάει στο παιχνίδι από εμένα και την ομάδα, οπότε συνεργαζόμαστε άψογα τόσο με εκείνον όσο και με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο».

• Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μάλαγα του πρώην προπονητή του, Μανουέλ Πελεγκρίνι:

«Έγιναν ορισμένες επαφές και συζητήσεις της Μάλαγα με τους εκπροσώπους μου, αλλά δεν υπήρξε κάτι. Εξάλλου εγώ είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και αν γινόταν κάτι θα έπρεπε πρώτα να έρθουν σε επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου. Η Μάλαγα κάνει πολλές μεταγραφές αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε».

• Για το τι θα κάνει όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό:

«Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Όταν ολοκληρωθούν τα δύο χρόνια θα δούμε. Θα μιλήσουμε. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά, υπάρχει χημεία και αν είμαστε και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες δεν αποκλείεται να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή νιώθω ακόμη νέος! Προπονούμαι καλά, στο γήπεδο ανταπεξέρχομαι στις απαιτήσεις της ομάδας αλλά και στο υψηλό επίπεδο. Είναι όμως νωρίς ακόμα, έχουμε χρόνο μπροστά μας».

• Για τη ζωή στην Ελλάδα:

«Τα πράγματα είναι ωραία. Ο ρυθμός της ζωής είναι καλός και σχετικά γρήγορος. Η οικογένειά μου αισθάνεται όμορφα στην Ελλάδα. Δεν είμαι μόνο εγώ που περνάω καλά. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Η απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας μετά από τόσα χρόνια στην Ισπανία αποδεικνύεται σωστή. Είναι σημαντικό να νιώθουμε όλοι καλά γιατί μετράει να είσαι καλά και έξω από το γήπεδο».

• Για την υπόσχεση που δίνει στον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Η σχέση μου με τον κόσμο είναι εξαιρετική. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εγώ, οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής, όλοι μαζί, θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε τα πάντα και να τους δώσουμε χαρά. Όταν γίνει αυτό, μαζί με τη κατάκτηση του Κυπέλλου βέβαια, θα πανηγυρίσουμε, θα διασκεδάσουμε, θα ξεφαντώσουμε παρέα για αυτά τα τρόπαια που θα έχουμε δίπλα μας».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags