Facebook Pixel "Ιστορική απόφαση"
| 2011-07-14 08:47:00

"Ιστορική απόφαση"

"Ιστορική απόφαση"

O Νίκος Γριμάνης σχολιάζει: "Θέλω μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια". Μέσω συνέντευξης αναλύει τους στόχους του και απαντά σε όσους τον επικρίνουν.

Σε ερώτηση για πιθανές δυσκολίες ή εμπλοκές στο νομικό πλαίσιο της συνύπαρξης ΑΕΚ και ΑΕΚ Άργους εξήγησε:
"Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έχουμε κοιτάξει από όλες τις πλευρές..."

Στην επίμονη ερώτηση μας για το τι ισχύει νομικά μετά την ιστορία της συγχώνευσης του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω στο ποδόσφαιρο και τις αλλαγές της νομοθεσίας από τότε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άργους υποστήριξε: " Δεν υπάρχει κανένα κώλυμα νομικό, δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να πέσει κατηγορία. Θα αγωνιστεί στην Α2. Αυτό ισχύει..."

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Γριμάνης τοποθετήθηκε και για το καυτό θέμα της ονομασίας. "Η ομάδα θα λέγεται ΑΕΚ φυσικά... Μόνο ΑΕΚ. Θα αγωνιστεί όμως για έναν χρόνο στο Άργος. Αυτό είναι βασικό κομμάτι της συμφωνίας. Πως θα πείσω την τοπική κοινωνία για αυτό που πάω να κάνω; Εδώ θα έχουμε από δωρεές και χορηγίες πάνω από 100.000 Ευρώ... Και το γήπεδο δωρεάν. Με παίρνουν ντόπιοι Ενωσίτες και μου προτείνουν διάφορα αν έρθει η ομάδα στην πόλη μας... Ένας φίλος που κινείται στον χώρο της ξυλείας μου υποσχέθηκε πως θα βάλει νέο παρκέ στο κλειστό... Γιατί μας πειράζει το θέμα της έδρας; Δεν θα έπρεπε. Πέρυσι συζητάγαμε να πάμε να παίξουμε στην Χαλκίδα. Η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ξένη πλέον. Στη Νέα Φιλαδέλφεια κάνει κουμάντο η ΦΕΑ, αν είναι δυνατόν... Γήπεδο δεν έχουμε. Γιατί να ψάχνουμε να βρούμε όταν υπάρχει έτοιμο στο Άργος. Αυτό θα ισχύει ΜΟΝΟ για μια χρονιά. Μετά ερχόμαστε στην Αθήνα..."

Ρωτήσαμε για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις...
"Με τον Μπάμπη Καραμανλή, τα έχουμε βρει... Έχω κάνει επαφές και με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο και του έχω εξηγήσει το σχέδιο. Έχει γίνει μόνο μια πρώτη επαφή και προχωράμε... Χρειάζονται ακόμη 2-3 συναντήσεις για να ξεκαθαρίσουμε κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε στο σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας που είναι η συμφωνία... Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο... Στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχω παρουσιαστεί για να πω τις απόψεις μου. Θα το κάνω όταν χρειαστεί... Οι εξλίξεις πάντως είναι ταχύτατες...
Θέλω να σας παροτρύνω για κάτι... Μην γράφετε για συγχώνευση. Γράψτε κάτι πιο αληθινό. Αυτό που έγραψε η Ελευθεροτυπία. Δυο ΑΕΚ σε μία... Αυτό είναι... Δυο ΑΕΚ γίνονται μια..."

Η επόμενη ερώτηση μας είχε να κάνει με την φετινή πορεία της ομάδας του, της ΑΕΚ Άργους. Τι είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά φέτος όταν πέρυσι η ομάδα βρέθηκε κοντά στο χείλος του υποβιβασμού;
"Σήμανα συναγερμό πέρυσι. Δεν με ακολούθησαν... Ήμουνα πρωτάρης, έκανα κουταμάρες... Αυτή η ιστορία χρειάζεται τον κόσμο κοντά της. Στην ΑΕΚ ο κόσμος θα μας στηρίξει... Είναι μεγάλη η διαφορά... Ποντάρω στον κόσμο. Καλή ομάδα μπορούμε να έχουμε μόνο με την συμπαράσταση του κόσμου και μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι."

Εκεί μπήκαμε στην πρόκληση να συζητήσουμε και για το budget...
"Δεν μπορώ να σας πω τώρα. Σε μια εβδομάδα σίγουρα θα μπορώ... Τώρα δεν ξέρω τίποτα..."

Ρωτήσαμε και για το αν έχει κάνει έστω και κάποιες διερευνητικές επαφές με προπονητή και παίκτες
''Οχι σε καμία περίπτωση, απολύτως καμία κίνηση. Δεν έχω άλλωστε καμία δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο..." μας απάντησε...

Και πρόεδρος ποιος θα είναι σε αυτή τη νέα ΑΕΚ αν και εφόσον υπάρξει;
"Εγώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει ο Καραμανλής. Πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Γριμάνης. Ακούστε. Δεν είμαι χθεσινός στην ΑΕΚ, ούτε ενδιαφέρθηκα τώρα για την ομάδα. Είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ, αυτό το ξέρουν όλοι....

Και ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ
Θα υπερβάλουμε εαυτούς για να ξανακάνουμε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και πρέπει πάντοτε να βρίσκεται μπροστά. Εύχομαι όλοι να δουν την μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ μέσα από αυτή την συνένωση..."

Πηγή: aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags