Facebook Pixel "Μεγεθυντικός φακός η τέχνη"
| 2011-07-15 14:33:00

"Μεγεθυντικός φακός η τέχνη"

"Μεγεθυντικός φακός η τέχνη"

"Η τέχνη είναι μεγεθυντικός φακός αυτού που συμβαίνει" εξηγεί η συγγραφέας Μαρία Κουγιουμτζή και μιλάει για την κρίση και πολλά άλλα.

Ιστορίες σκληρές, διαζύγια, προδοσία, έγκλημα, φαντάσματα, γηροκομεία, μοναξιά, εγκατάλειψη, πόνος, παραφορά και πάθος, δειλία και φθορά του σώματος.

Αυτός είναι ο καμβάς που κεντά τις ιστορίες της η, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, συγγραφέας.

Το "Γιατί κάνει τόσο κρύο στο δωμάτιό σου» είναι το δεύτερο βιβλίο της, ενώ το προηγούμενο, το "Άγριο Βελούδο", απέσπασε τα βραβεία διηγήματος "Κώστα και Ελένης Ουράνη" της Ακαδημίας Αθηνών.

 Η Μαρία Κουγιουμτζή μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή το βιβλίο, για την εποχή της κρίσης, τον καπιταλισμό, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τον θάνατο.

Πιστεύει ότι η τηλεόραση συνέβαλε στην ευτέλεια και τον εξευτελισμό του ανθρώπου, προβάλλοντας και ρίχνοντας όλες τις ψεύτικες μάσκες. "Οι ατσαλάκωτοι έδειξαν όλες τις εσωτερικές τους παραμορφώσεις. Και τα θύματα περισσεύουν. Παντός είδους θύματα", λέει.

Και η Τέχνη; "Με την Τέχνη δεν κάνεις κήρυγμα, δεν αποβλέπεις στην κάθαρση, αφήνεις τους ήρωες να ζήσουν τον εαυτό τους. Ανοίγεις ένα παράθυρο να βλέπει ο αναγνώστης πίσω από τα γεγονότα. Η τέχνη είναι ένας μεγεθυντικός φακός αυτού που συμβαίνει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags