Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά: "Ο Αραούχο μετά το '90 - Eκνεύρισε τη διοίκηση ο Χιμένεθ - Απίθανο το πρωτάθλημα"!
| 2017-08-20 11:00:00

Ατάκες-φωτιά: "Ο Αραούχο μετά το '90 - Eκνεύρισε τη διοίκηση ο Χιμένεθ - Απίθανο το πρωτάθλημα"!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ατάκες-φωτιά: "Ο Αραούχο μετά το '90 - Eκνεύρισε τη διοίκηση ο Χιμένεθ - Απίθανο το πρωτάθλημα"!

Ο δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Γιάννης Μαραζιώτης, μιλάει στο SportDog.gr για την εξαιρετικά δύσκολη ρεβάνς με την Μπριζ και φυσικά για το αν… κινδυνεύει η θέση του Μανόλο Χιμένεθ!

Επίσης, εμφανίζεται σίγουρος πως ο Αραούχο θα μπορούσε να παίξει σε όλες τις «δυνατές» ομάδες της ΑΕΚ από το '90 και μετά, αναλύει γιατί μόνο από σπόντα θα έρθει ξανά στην Ελλάδα, ενώ εκφράζει και μία άποψη που θα συζητηθεί τόσο για τους λόγους που δεν… βλέπει την Ένωση να «χτυπάει» το πρωτάθλημα όσο για τα λάθη που έγιναν στον επιθετικό.

-Γιάννη, ποια είναι η άποψή σου για το παιχνίδι με την Μπριζ;

 Μέτριο ματς. Είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες η ΑΕΚ στο πρώτο μισάωρο και εκεί έπρεπε να είχε σκοράρει. Αλλά φάνηκε ξανά η έλλειψη επιθετικού. Γνωστά πράγματα δηλαδή, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος (που θέλει να τα δει) τα βλέπει.

Στην επανάληψη απειλήθηκε κιόλας και θα μπορούσε να έχανε. Δεν το άξιζε όμως. Θεωρώ δίκαιο το 0-0. Αν μια ομάδα δικαιούνταν περισσότερο το γκολ, θα έλεγα πως ήταν η ΑΕΚ. Πιο κακή απ’ ότι την περίμενα ήταν η Μπριζ, αλλά την φοβάμαι στη ρεβάνς. Έχει γρήγορους επιθετικούς και της αρκεί ένα γκολ για να κάνει τη ζημιά στο ΟΑΚΑ.

 -Ποιους παίκτες ξεχώρισες; Μπορεί ο Λιβάγια να γίνει αντι-Αραούχο, με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής;

Ο Μπακάκης έχει ανεβεί σε σχέση με πέρσι και αυτό είναι ευχάριστο. Μακάρι να παραμείνει σταθερός. Ο Μάνταλος επίσης ήταν καλός και ο Τσιγκρίνσκι σοβαρός.

Όσο για τον Λιβάγια δεν νομίζω πως έχει κάποια σχέση με τον Αραούχο. Ούτε από άποψη θέσης και στιλ παιχνιδιού, ούτε φυσικά ποιοτικά. Ο Λιβάγια δεν είναι κλασικό φορ. Ο Αραούχο όμως ήταν. Θα το πω και αλλιώς: Ο Αραούχο ήταν επιθετικός που θα μπορούσε να παίζει άνετα σε όλες τις μεγάλες ομάδες της ΑΕΚ από τη δεκαετία του 90 και έπειτα.

Και στη χρυσή εποχή του Μπάγεβιτς και όταν έπεφταν τα πολλά εκατομμύρια με Enic και NetMed και φυσικά στα χρόνια του Ντέμη και του Ριβάλντο.
 

"Οι δηλώσεις του Χιμένεθ προκάλεσαν εκνευρισμό"

 -Υπάρχει το σενάριο ότι αν η ΑΕΚ δεν περάσει το εμπόδιο της Μπριζ, ο Μανόνο Χιμένεθ θα έχει δύσκολο έργο.

 Δεν νομίζω πως πρέπει να το αντιμετωπίζουμε απλά ως σενάριο. Μια πραγματικότητα είναι. Δύο αποκλεισμοί μέσα στο καλοκαίρι και ενδεχομένως χωρίς τέρμα για την ΑΕΚ σε τέσσερα ματς (αν δεν σκοράρει ούτε στο ΟΑΚΑ με την Μπριζ), δεν το λες και επιτυχία.

Αφήστε που οι δηλώσεις του παραμονή της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα, για τις μεταγραφές που... δεν έκανε η διοίκηση, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό. Ο Χιμένεθ πέρσι εξαργύρωσε τον καλό δεύτερο γύρο.

Θα δούμε. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο που θα αποκλειστεί, αν συμβεί αυτό. Άλλο να το παλέψεις κι άλλο να χάσεις με κάτω τα χέρια, πόσο μάλλον ξανά από... στημένα χτυπήματα.

 -Υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής του Αραούχο στην ομάδα;

Νομίζω πως πλέον είναι ξεκάθαρο από την πλευρά της Λας Πάλμας πως ο Αραούχο συνεχίζει εκεί. Το είπε ο προπονητής της. Επομένως δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση.

 Έτσι κι αλλιώς πάντως, ήταν από την αρχή ελάχιστες οι πιθανότητες της ΑΕΚ. Ο Αραούχο δεν είναι παίκτης στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της «Ένωσης». Μπορεί να στεναχωρεί αυτό τους οπαδούς της, αλλά πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Μόνο από σπόντα της τελευταίας στιγμής θα ερχόταν ξανά.

 -Περιμένουμε άλλη μεταγραφή; Πώληση (Γιόχανσον) ή έλευση άλλου ποδοσφαιριστή;

 Νομίζω πως δύσκολα πλέον είναι και τα δύο. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Αλμειδα θα είναι τεράστια επιτυχία... Είναι ολοφάνερο πως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να προσφέρει.
 
"Απίθανο το πρωτάθλημα χωρίς φορ"


 -Με βάση την εικόνα που έχουμε και από τους υπόλοιπους, μπορεί η ΑΕΚ να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

 Αν παρέμενε ο Αραούχο θα απαντούσα πως «ναι θα χτυπούσε το πρωτάθλημα». Χωρίς τον Αραούχο όμως και με τους φορ στο υπάρχον ρόστερ, το θεωρώ απίθανο. Παγκοσμίως δεν υπάρχει ομάδα που να κατακτά τίτλους χωρίς αξιόπιστο επιθετικό. Οι επιθετικοί φέρνουν τις νίκες.

Ο Μουρίνιο πρόσφατα είπε κάτι πολύ εύστοχο και κατ’ εμέ απολύτως σωστό: Το χρησιμοποίησα μάλιστα και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μου. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για τη μεταγραφή του Ρομέλ Λουκάκου και τα πολλά χρήματα που ξόδεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε: «Για επιθετικό είτε ξοδεύεις, είτε δεν παίρνεις...».

Στην ΑΕΚ, καλώς ή κακώς, επέλεξαν το δεύτερο. Να μην πάρουν. Ο Λιβάγια ήρθε δανεικός και όπως προανέφερα δεν είναι επιπέδου Αραούχο ενώ ο Γιακουμάκης είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Αραβίδη. Πιστεύω πάντως ότι ο Έλληνας στράικερ θα προσφέρει στην ομάδα.

 Η διοίκηση του «Δικεφάλου» έχει συγκεκριμένη λογική στα οικονομικά. Είτε την αποδέχονται οι οπαδοί είτε όχι, αυτή είναι. Δικό τους μαγαζί είναι έτσι το βλέπουν. Πόσο μάλλον όταν πολύ πρόσφατα η ΑΕΚ υποβιβάστηκε από τα χρέη της... Δεν θέλουν ανοίγματα. Να μην ξοδεύονται παραπάνω απ’ όσα μπαίνουν στην ΠΑΕ.

-Πώς βλέπεις τους τρεις άλλους μεγάλους;

 Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι το φαβορί. Και από άποψη ρόστερ, αλλά και λόγω εμπειρίας πρωταθλημάτων τόσα χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κάνει καλή δουλειά. Και ενισχύεται συνεχώς η ομάδα, νομίζω πως θα πρωταγωνιστήσει. Για διάφορους λόγους.

Ο ΠΑΟΚ βάσει ρόστερ, θεωρητικά είναι το δεύτερο φαβορί. Αλλά εκτός από ρόστερ χρειάζονται κι άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν θα τα έχει. Θα φανεί στην πορεία. Πάντως η έλευση Λουτσέσκου θεωρώ πως θα βοηθήσει. Όχι επειδή είναι ο μεγάλος προπονητής, απλά επειδή ξέρει την ελληνική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags