Facebook Pixel «Ο Σισέ βλάπτει τον Παναθηναϊκό!»
| 2011-01-25 11:37:00

«Ο Σισέ βλάπτει τον Παναθηναϊκό!»

«Ο Σισέ βλάπτει τον Παναθηναϊκό!»

Ο Γιάννης Σκόκας εξηγεί πώς η απουσία εναλλακτικών λύσεων στο σκοράρισμα και η μονοδιάστατη ανάπτυξη των «πράσινων», δεν κάνει καλό στο «τριφύλλι».

O Τζιμπρίλ Σισέ έφθασε τα 40 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό Πρωτάθλημα (σε 46 συμμετοχές), ωστόσο οι Πράσινοι μετά την κυριακάτικη ισοπαλία (1-1) στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τον Ολυμπιακό (έμειναν 7 βαθμούς πίσω), ο οποίος έχει πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Παρά τις συγκινητικές προσπάθειες του γάλλου σέντερ φορ, το Τριφύλλι αδυνατεί να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στην κούρσα του πρωταθλήματος και ως εκ τούτου από πολύ νωρίς φαίνεται να χάνει τη μάχη.

Γίνεται αντιληπτό ότι δεν αρκούν μόνο τα γκολ του 30χρονου επιθετικού ώστε το Τριφύλλι να κατακτήσει ξανά τον τίτλο. Διότι τα στοιχεία αποδεικνύουν πως μολονότι ο Σισέ σκοράρει περισσότερο και με μεγαλύτερη συχνότητα απ΄ ό,τι την περασμένη σεζόν (οπότε ο ΠΑΟ κατέκτησε το νταμπλ), οι Πράσινοι δεν παρουσιάζονται το ίδιο αποτελεσματικοί.

Ηδη κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο πρώην άσος της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ, της Σάντερλαντ και της Οσέρ σκοράρει με ποσοστά που αγγίζουν το 100%, καθώς σε 18 συμμετοχές έχει σημειώσει 17 τέρματα (ποσοστό επιτυχίας 94%) και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχει πετύχει περισσότερα από τα μισά γκολ της ομάδα του! Τουτέστιν, έχει σκοράρει πιο πολλά τέρματα από όσα οι υπόλοιποι 21 ποδοσφαιριστές που αποτελούν το ρόστερ του Παναθηναϊκού!

Για του λόγου το αληθές, αναφέρουμε ότι στη δεύτερη θέση των σκόρερ των Πρασίνων βρίσκονται ο κεντρικός μέσος Κώστας Κατσουράνης και ο μεσοεπιθετικός ΛάζαροςΧριστοδουλόπουλος με μόλις τρία γκολ, ενώ ακολουθούν με δύο τέρματα ο μεσοεπιθετικός Σωτήρης Νίνης και ο σέντερ φορ Αντώνης Πετρόπουλος. Από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρσία, Λουκάς Βύντρα και Νίκος Σπυρόπουλος.

Ολα αυτά καταδεικνύουν την απόλυτη εξάρτηση του παιχνιδιού των Πρασίνων από τις ορέξεις-διαθέσεις αλλά και την ευστοχία του Σισέ. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικοί σκόρερ, διότι επί παραδείγματι οι Σεμπάστιαν Λέτο και Σίντνεϊ Γκοβού, βασικοί χαφ εξτρέμ του Τριφυλλιού στο 4-3-3 που χρησιμοποιούσε και ο πρώην προπονητής κ. Νίκος Νιόπλιας και ο νυν κόουτς κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεν έχουν συνεισφέρει ούτε γκολ στον Παναθηναϊκό! Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς από την άλλη υπάρχει ο μονοσήμαντος τρόπος παιχνιδιού των Πρασίνων στην επίθεση: να ψάχνουν όλοι τον Σισέ (ακόμη και με ανορθόδοξο τρόπο) ή να παίρνει ο ίδιος ατομικές προσπάθειες για να σκοράρει και φυσικά να μην ευοδώνονται όλες ή να μην αρκούν τα γκολ του Γάλλου για να δίνουν τη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή: tovima.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags