30/01/11 - 13:51

«Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ!»

Επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου έστειλε η δημοφιλής ηθοποιός (και κάτοικος Μεταξουργείου), Άννα Βαγενά, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας...

«Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ!»
48.336views 0shares

Η επιστολή ολοκληρώνεται με τη φράση... Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ και, μεταξύ άλλων η Α. Βαγενά τον καλεί να μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας για να κατοικίσει, αλλά και βάλει όρο στους βουλευτές της Α΄ Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης να κάνουν το ίδιο!

Αναλυτικά η επιστολή της:

«Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,

Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.

Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.

Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.

Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.

Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.
»