Facebook Pixel «Ανοιχτό βιβλίο ο ΠΑΟΚ»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-02 14:10:00

«Ανοιχτό βιβλίο ο ΠΑΟΚ»

«Ανοιχτό βιβλίο ο ΠΑΟΚ»

Στο γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει τον «δικέφαλο του Βορρά», που εδώ και τρία χρόνια έχει τον ίδιο κορμό ποδοσφαιριστών, σχολίασε στο blog του ο Κώστας Πετρωτός.

Μετά από 48ωρο γεμάτο υπερβολές με ελικόπτερα και αστυνομικές ομάδες "Δ.ΕΛ.Τ.Α" (Δυνάμεις Ελέγχων Ταχείας Αντιμετώπισης) που θα επιστρατευτούν από την Αστυνομία για το συγκεκριμένο ματς, ήρθε ή ώρα να αποδυθώ (θέλω να πιστεύω όχι για λίγο) το ρόλο του αστυνομικού συντάκτη και να ασχολήθώ με το αγωνιστικό σκέλος της ρεβάνς Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωπές φέτος και αυτό το στοιχείο από μόνο του αφαιρεί από την αναμέτρηση το στοιχείο της έκπληξης.

Ειδικά, ο ΠΑΟΚ, με τον ίδιο κορμό παικτών εδώ και τρία χρόνια, αποτελεί "ανοιχτό βιβλίο" για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Και μάλιστα, ανοιχτό βιβλίο, χωρίς δύο από τα βασικά του... κεφάλαια, τον Κοντρέρας και τον Βιτόλο.

Η ποιότητα και τα κέφια των παικτών

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι ο Ολυμπιακός, σε συνδυασμό και με τις άδειες κερκίδες στην Τούμπα, θα πρέπει να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να περάσει στα ημιτελικά, Το ίδιο το ποδόσφαιρο μας έχει αποδείξει, ότι για μία ομάδα, πάνω απ' όλα, αυτό που μετρά είναι η ποιότητα των παικτών της. Σ' αυτόν τον τομέα ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά ψηλά, συνδυάζοντας, μάλιστα, το ταλέντο με την εμπειρία.

Ο Χαλκιάς, ο Τσιρίλο, ο Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια (πλέον), ο Σαλπιγγίδης και ο Ίβιτς είναι ποδοσφαιριστές μπαρουτοκαπνισμένοι σε ντέρμπι, ειδικά στην Ελλάδα και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς πρέπει να διαχειρίζονται τη μεγάλή δίψα (και άρα πίεση) του κόσμου της ομάδας για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και κατάκτηση του τροπαίου.

Τα κέφια των παικτών, λοιπόν, θα πσίξουν σημαντικό ρόλο, το ίδιο και η απόδοση της αμυντικής γραμμής του "Δικεφάλου", που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ορισμένα κενά, τα οποία δεν φαίνονταν λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του δίδυμου Κοντρέρας-Τσιρίλο.

Ο Χιλιανός θα λείπει και τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Σαβίνι. Στα περσινα πλέι οφ οι δύο Ιταλοί είχαν συνεργαστεί άψογα και το ζητούμενο είναι αν αυτό μπορεί να επαναληφθεί και φέτος. Εξάλλου, μεγάλο ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ είναι κατά πόσο θα ανταποκριθούν στο μαρκάρισμα των Ζαϊρί, Μιραλάς κατά πάσα πιθανότητα, τα δύο μπακ του, Λίνο και Σνάουτνσερ. Μπορεί στον Ολυμπιακό να θεωρούν απώλεια τον Ριέρα, όμως στο πρώτο ματς, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να απειλούν πραγματικά μόλις ο Ισπανός έδωσε τη θέση του στον Ζαϊρί.

Ο Βιεϊρίνια και τα στημένα του Γκαρσία

Στο επιθετικό κομμάτι τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ είναι καλύτερα. Ο "Δικέφαλος" διαθέτει τρία φορ (Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Μουσλίμοβιτς) που έχουν επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και το αν το καταφέρουν θα εξαρτηθεί από δύο παραμέτρους: Τα κέφια του Αντελίνο Βιεϊρίνια (που έχει τη δυνατότητα να "φτιάξει" φάσεις από το πουθενά, αλλά και να σκοράρει) και τις επιδόσεις του Γκαρσία στα στημένα. Στο πρώτο ματς στο "Καραϊσκάκη" ο "Δικέφαλος" απείλησε με αυτό τον τρόπο και το ίδιο πρέπει να κάνει και σήμερα. Άλλωστε, τα στημένα είναι ένα από τα ατού του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Με κομμένη την ανάσα

Όλα συνηγορούν ότι θα δούμε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τελευταίο λεπτό. Προσωπικά, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη αν μία από τις δύο ομάδες επικρατήσει κατά κράτος της άλλης, ειδικά σε περίπτωση που δεν έρθει κάποιο γκολ νωρίς. Ας ελπίσουμε ότι μετά το ματς θα συζητάμε ΜΟΝΟ για αγωνιστικά θέματα και όπως και στο παρόν άρθρο δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμία αναφορά στην παρουσία του διαιτητή Μάνταλου.

Πηγη: sport24.gr

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags