Facebook Pixel Η διαφορά του Νίνη...
| 2011-02-11 12:36:00

Η διαφορά του Νίνη...

Η διαφορά του Νίνη...

Ο Δημήτρης Στρατής γράφει στο blog του για τον Σωτήρη Νίνη, την ταχύτητα, την κατάρτιση και το υψηλό ποδοσφαιρικό IQ.

Έβλεπα στο φιλικό της εθνικής με τους Καναδούς την συνύπαρξη Νίνη, Φετφατζίδη, Γεωργιάδη, ποδοσφαιριστές οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στον Φερνάντο Σάντος να χρησιμοποιήσει αρκετά σχήματα, μιας κι η τεχνική τους κατάρτιση τους βοηθά να παίζουν σε πολλές θέσεις. Ειδικά ο Σωτήρης είναι φαινόμενο, αλλάζοντας τρεις φορές χώρο δράσης από το 2007. Έκανε το «μπαμ» ως εξτρέμ, έγινε επιτελικός χαφ -όπου απέκλεισε κοτζάμ Ρόμα- καθιερώνεται τώρα ως κεντρικός μέσος, άλλωστε ο Φερέιρα στις ομάδες του ήθελε πάντα τεχνίτες στον άξονα.

Διάβαζα κρίσεις στο Τύπο για το πόσο καλύτεροι ή ισάξιοι του Σωτήρη είναι ο «Φέτφα» κι ο μικρός του Πανσερραϊκού και σκεφτόμουν ότι πλέον το να ξέρεις μπάλα και να παίζεις στη πλάγια γραμμή ή πίσω απ’ τον φορ μικρή σημασία έχει (εκτός κι αν είσαι ο Κακά) αν προηγουμένως η ομάδα σου δεν έχει φροντίσει να κερδίσει τη μάχη του κέντρου.

Ο Νίνης στη Τούμπα και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ έφαγε πολύ ξύλο αλλά δεν κώλωσε, ίσα-ίσα που πραγματοποίησε καλά παιχνίδια, χωρίς ακόμα να κατέχει τη θέση. Είναι σημαντική η ταχύτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά θαρρώ ότι ισοσκελίζεται ,αν δεν την έχεις, με υψηλό ποδοσφαιρικό IQ. Πως νομίζετε έχει «χτίσει» την καριέρα του τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Κατσουράνης; Η διαφορά του Νίνη σε σχέση με τους (περίπου) συνομιλήκους του είναι πως μπορεί να σταθεί καλά στον άξονα και μάλιστα σε τοπ επίπεδο, χωρίς να χρειάζεται να πάρει φόρα, ιδίωμα των ακραίων χαφ.

Διαβάστε ολόκληρο το άθρο στο leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags