Facebook Pixel "Nα δω ποιος θα τα πάει καλύτερα από 'μένα"!
| 2012-05-03 15:52:00

"Nα δω ποιος θα τα πάει καλύτερα από 'μένα"!

"Nα δω ποιος θα τα πάει καλύτερα από 'μένα"!

"Οποιος έχει πρόταση ας έρθει...", δήλωσε ο Γιάννης Κόντης που δεν έχει πρόβλημα να φύγει από τον Άρη αλλά αμφιβάλλει ότι ο επόμενος θα κάνει τόσο καλή δουλειά...

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

"Είχα πει ότι με τη λήξη της φετινής χρονιάς ήθελα να πω κάποια πράγματα που με ενοχλούν για πολλά χρόνια. Σκέφτηκα πολύ πριν τα πω και βέβαια και για αυτή μου την απόφαση άκουσα βλακείες από κάποιους που έχουν πάντα να πουν κάτι, όπως γιατί διάλεξε την αίθουσα τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης. Βλέπουμε το που έχει φτάσει το κόμπλεξ αυτών που θέλουν να καθοδηγούν τον κόσμο.

Δεν θέλω να αναλωθώ σε ένα άνθρωπο που έχει κάνει κακά πράγματα και τα γνωρίζω. Απλά θα πω κάποια που έχω ζήσει στον ΑΡΗ και διογκώνονται και πολλοί θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος δυνάστης του ΑΡΗ είμαι εγώ.

Θα αρχίσω από το τέλος. Είναι απαράδεκτο για τον κόσμο κάποιοι να προσπαθούν να περάσουν ότι είχα μια ιδέα να φέρω χρήματα για να πάρω τον ΑΡΗ. Αυτοί ξέρουν στην πραγματικότητα ότι ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκες που κληρονόμησε. Πολλοί λίγοι έχουν καταλάβει ότι η οικονομική κατάσταση του ΑΡΗ δεν προέκυψε τα τελευταία δύο χρόνια.

Όταν κληρονομείς μια ομάδα με 14 εκατ. ευρώ. χρέη είναι δύσκολο να έχεις μέλλον. Και εμείς που προσπαθούμε να φέρουμε χρήματα, φαινόμαστε σαν να θέλουμε να κλέψουμε τον ΑΡΗ. Αυτοί που κατηγορούν να φέρουν αυτοί χρήματα και όταν ρωτούνται για την επόμενη μέρα, λένε ότι ο κόσμος θα καλύψει τις τρύπες. Αυτοί που χρόνια κρυβόντουσαν πίσω από μένα, να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καλές στιγμές και για τις κακές να φταίω εγώ. Και μόλις έφευγαν, έφταιγα εγώ για όλα.

Ασχολήθηκα με τον ΑΡΗ έχοντας ένα όραμα που ακόμα έχω και το έχει και ο κόσμος. Να δω αυτή την ομάδα να διεκδικεί τίτλους. Από τους 1.500 οπαδούς που ήταν όταν ήρθα, φτάσαμε να έχει 25.000 σε κάθε αγώνα, 15.000 στις πρώτες προπονήσεις, να γίνεται παγκόσμια γνωστός με φιλικά διεθνή, να διαπρέπει στην Ευρώπη.

Κάποιοι θέλουν τον ΑΡΗ μικρό στα μικροσυμφέροντα τους. Και ο μόνος που δεν φταίει, είναι ο κόσμος. Δεν μπορώ να αφήνω την λάσπη καθημερινά να αμαυρώνει την εικόνα του ΑΡΗ. Και μετέθεσα τα δήθεν προσωπικά μου με τον εκδότη στις δικαστικές αίθουσες, όπου δεν μπόρεσε να τα υποστηρίξει. Οι άντρες που φορούν παντελόνια δεν λένε ότι η γυναίκα του Κόντη κάνει μεταγραφές στον ΑΡΗ και όταν καλούνται στο δικαστήριο εξαφανίζονται. Οι άντρες βγαίνουν και υπερασπίζονται αυτά που λένε.

Για αυτό το λόγο είπα να βγω μπροστά και να φέρουμε κάποια χρήματα που θα βοηθούσαν την ομάδα να προχωρήσει. Να μπορεί να πηγαίνει σε τελικούς και να τους κερδίζει. Να διεκδικεί θέσεις στην Ευρώπη και μέσα από μια στελέχωση σωστή και μια εμπλοκή δική μου μεγαλύτερη από αυτή που ήταν σε μια λανθάνουσα κατάσταση.

Όλοι θεωρούσαν ότι εγώ διοικών την ομάδα τόσα χρόνια και για αυτό είπα ότι έφτασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα. Δεν κάποιους δεν αρέσει αυτό όμως. Θα ήταν διαφορετικός ο τρόπος διοίκησης και η λήψη αποφάσεων και θα ερχόντουσαν παίκτες που θα ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν. Παιδιά που θέλουν να αναδειχθούν και όχι κάποιοι που βλέπουν τον ΑΡΗ σαν μεταβατικό στάδιο.

Δεν θα έφερνα τον Αντού ή τον Οριόλ ή τον Τόχα οι οποίοι ήταν αυστηρά εισπράκτορες και οι οποίοι μόνο την ανάπτυξη του ΑΡΗ δεν θέλησαν. Για παράδειγμα ένας παίκτης σαν τον Τόχα που είχε λαμβάνειν 100.000, θα πάρει 500.000 χιλιάδες.

Ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα στο να του κλέψεις το όραμα. Τον τελευταίο καιρό το έχασε και αυτός είναι ο λόγος που πεισματικά είπα να κάνω κάτι να βρίσκαμε κάποια χρήματα με τον πρόεδρο για να φτιάξουμε μια ομάδα από το μηδέν με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες.

Η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί με τεχνοκράτες και όχι με αρειανούς απαραίτητα. Αυτοί όμως που πουλάνε το παραμύθι τόσα χρόνια, θέλουν να είναι έτσι. Ο ΑΡΗΣ έχει τη δυνατότητα να δουλέψει σαν μια ομάδα στελεχωμένη. Απλά πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που θα του λύσουν τα χαλινάρια από το παρελθόν

Δεν ήταν η χρονιά όπως την περιμέναμε. Το γκρουπ των παικτών φέτος με εξαιρέσεις, δεν ήταν το ιδανικότερο για την ομάδα. Ήταν ετερόκλητο. Είναι δύσκολο να έχεις παίκτες από 15 χώρες. Πίστευα πάντα στην λάτιν σχολή, με παίκτες οι οποίοι έχουν την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία και αντίληψη και όταν μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, ξεχνάνε τα προβλήματα που έχουν έξω. Είδαμε ομάδες με περισσότερα προβλήματα να παίζουν στα πλέι οφ».

Για τη λύση πρωτοδικείου: "Πρωτοδικείο δεν μπορεί να υπάρξει νομικά και ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τις άμεσες ανάγκες του ΑΡΗ. Θέλω να αναλογιστεί ο κόσμος αυτό που του λένε. Να καταλάβει ότι εγώ δεν είχα κανένα λόγο να αναλάβω μια ευθύνη τον Φεβρουάριο και δεν θα προσπαθούσα να φανώ ότι φέρνω κάποια χρήματα.

Αν το πρόβλημα του ΑΡΗ είναι εγώ, θα πάω σπίτι μου. Αυτοί που σκέφτονται την επόμενη μέρα του ΑΡΗ να μην λένε αρλούμπες και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Να έρθουν με μια πραγματική πρόταση και όχι πρωτοδικείου και να βάλουν τα λεφτά τους".

Για την πρόταση του: "Θα πω ποια είναι η πρόταση μου στην γενική συνέλευση. Αν δουν κάποιους ότι έχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, θα τους χειροκροτήσω. Έγινε μια προσπάθεια εισροής κεφαλαίων, κάτι δύσκολο στην Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο όμως για κάποιες εταιρίες είναι πολύ ενδιαφέρον. Μην νομίζετε ότι είναι ένας χώρος που χάνονται πάντα χρήματα. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να παράγουν χρήματα, αρκεί να συνεργάζεσαι με τους σωστούς ανθρώπους".

Για τη συνέλευση της Κοινωνίας Μελών το 2009: "Ακούω πολλά για την συνέλευση του 2009, ότι κοροϊδέψαμε τον κόσμο με Αμπρέου και Γκρασιάν. Ο κόσμος όμως είδε ένα όραμα που απέδωσε 12.000 διαρκείας και βάλτε και τα χρήματα που αποκόμισε ο ΑΡΗΣ. Όλη εκείνη η χρονιά έβγαλε μια καλή αύρα για τον ΑΡΗ. Και δεν φτάσαμε τυχαία στο να έχουμε 16 εκατ. έσοδα την επόμενη σεζόν.

Εγώ να φύγω αύριο. Αλλά να δω ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν με μια ολοκληρωμένη πρόταση και θα κάνουν καλύτερη δουλειά από αυτή που κάναμε εμείς.Όποιος ξαναμιλήσει όμως για διοίκηση πρωτοδικείου εγκληματεί και θέλει να καταστρέψει την ομάδα".

Για τον ρόλο που πρέπει να έχει στην ομάδα: "Ο ρόλος ο οποίος κακώς δεν είχα αυτός που θα έχει την πλήρη ευθύνη και οργάνωση στο αγωνιστικό τμήμα. Αυτή τη στιγμή ο ΑΡΗΣ είναι ανοχύρωτη πόλη. Εγώ τότε ήθελα να έχω ένα άτομο που δεν έχει σχέση με την ντόπια αγορά για πολλούς λόγους. Αυτό το πανηγύρι που είδα φέτος να πλησιάζουν παίκτες μας και να τους λένε να κάνουν προσφυγή, με έχει κάνει έξαλλο. Αυτό με τον κ. Φερέρ δεν έγινε. Και υπήρξαν προσφυγές εκείνη την εποχή, αλλά τα συμβόλαια ήταν χαμηλά. Άκουσα επίσης για τον Αμορόζο ότι εγώ τον πρότεινα έρθει αλλά δεν αποφάσισα να έρθει. Αυτός που αποφασίζει έχει το στυλό και τα χαρτιά και ξέρει αν θα του βγει.

Είπε ο Πρόμπιερζ να διώξουμε πέντε παίκτες. Αν το κάναμε θα πέφταμε. Ο Καστίγιο μας βοήθησε να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς όπως και ο Ακόστα αλλά και ο Πρίττας. Δεν μπορεί να έρχεται ένας προπονητής και να σου λέει να διώξεις έναν παίκτη".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags