Facebook Pixel Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Παναθηναϊκός: Σηκώνεις τα χέρια ψηλά - Κάνουν πόλεμο στον Γιαννακόπουλο – Είναι Παναθηναικοί;
| 2019-08-02 23:00:00

Σηκώνεις τα χέρια ψηλά - Κάνουν πόλεμο στον Γιαννακόπουλο – Είναι Παναθηναικοί;

του Κώστα Γκόντζου
Σηκώνεις τα χέρια ψηλά - Κάνουν πόλεμο στον Γιαννακόπουλο – Είναι Παναθηναικοί;

Ξέσπασμα για όσα απίστευτα ακούγονται για το νέο γήπεδο.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Παναθηναϊκός: Υπό συνθήκες, θα μπορούσε να βγάλει μέχρι και γέλιο η υπόθεση ή να αποτελέσει έστω, πηγή έμπνευσης για ένα νέο κύκλο ανεκδότων.

Φαίνεται όμως πως στον Παναθηναϊκό του σήμερα, τον ταλαιπωρημένο από τις περιπέτειες και την αβεβαιότητα των τελευταίων χρόνων, τίποτε πια δεν μπορεί να μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς όλα είναι πραγματικά.

Συμβαίνουν, συμβαίνουν γύρω μας και μέσα στον σύλλογο, συμβαίνουν με πρωταγωνιστές τους ίδιους πάντα που εξακολουθούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε, σαν να μην συνέβη και ποτέ τίποτε, να... ζουν ανάμεσά μας.

Με το συμπάθιο για την απότομη εισαγωγή, αλλά ειλικρινά πως αλλιώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει, να κριτικάρει και να σχολιάσει αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται καθημερινά με φόντο την Διπλή Ανάπλαση και τον στόχο να στεγαστεί επιτέλους ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο Παναθηναϊκός στο δικό του σπίτι και να αρχίσει πάλι να ανεβαίνει συνολικά σαν σύλλογος και ειδικά στο ποδόσφαιρο που έχει φτάσει στα τάρταρα.

Όχι πως δεν θα γινόταν βέβαια, αλίμονο άλλωστε τι "Παναθηναϊκός"  θα ήταν διαφορετικά, αλλά λες ρε παιδάκι μου ότι κάποια πράγματα δεν γίνεται, θα τα αντιμετωπίσουν όλοι πάνω απ' όλα λογικά και με κριτήριο το συμφέρον του συλλόγου.

Κι όμως.

Ακόμα και σ' αυτό, το θέμα του γηπέδου δηλαδή, με το που βρέθηκε ένας άνθρωπος να βγει μπροστά, να σηκώσει το φορτίο και να κυνηγήσει το όνειρο, στον Παναθηναϊκό βρέθηκαν "φωνές", βρέθηκαν "Παναθηναϊκοί", που βρήκαν πάλι κάτι για να γκρινιάξουν και να πολεμήσουν.

Φόρτσα τα πανιά λοιπόν, εδώ και κάμποσο καιρό σε διαδίκτυο, ραδιόφωνα και φόρουμ της συμφοράς.

Φόρτσα τα πανιά από... εξοργισμένους "Παναθηναϊκούς" που νοιώθουν μειωμένοι σαν "Παναθηναϊκοί" και αντιδρούν -στα όρια της πολεμικής- στην προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να προχωρήσει όσο γίνεται γρηγορότερα το όλο έργο, γιατί λέει, το γήπεδο θα έχει μόνο (;;;;;) 32 με 34 χιλιάδες χωρητικότητα.

Τώρα λες ή δεν λες αυτό που πρέπει και ας μην ανέβει ποτέ το άρθρο από το φόβο των αγωγών για προσβολή των δημοσίων ηθών και τα σχετικά;

Λες ή δεν λες, όχι πέστε μου.

Που να το πεις δηλαδή και να σε πιστέψουν.

Ότι στον σημερινό Παναθηναϊκό που δεν έχει στην κυριολεξία μοίρα στον ήλιο στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν τύποι που γκρινιάζουν και φτάνουν στα όρια της πολεμικής για το... πόση χωρητικότητα θα έχει το νέο γήπεδο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το ντύνουν και... ιδεολογικά το πράγμα.

Θα... μικρύνει, λέει, ο Παναθηναϊκός με γήπεδο τέτοια χωρητικότητας.

Το είδα με τα μάτια μου στο ραδιόφωνο το μήνυμα αγανακτισμένου Παναθηναϊκού, που έλεγε κατά γράμμα "με οποιοδήποτε γήπεδο κάτω των 50.000 θέσεων ο Παναθηναϊκός θα μικραίνει σαν ομάδα".

Μάλιστα.

Σε οποιοδήποτε γήπεδο με χωρητικότητα κάτω από 50.000 ο Παναθηναϊκός θα... μικρύνει σαν ομάδα.

Θα μικρύνει λοιπόν.

Ο... Παναθηναϊκός.

Αυτός ο Παναθηναϊκός που υπάρχει σήμερα.

Που είναι ντυμένος προφανώς στα λούσα και στα χρυσάφια. που έχει φτάσει στην στρατόσφαιρα από την πολλή την... απογείωση και θα μικρύνει αν αποχτήσει ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟ αλλά αυτό θα χωράει... μόνο 32 με 34 χιλιάδες.

Θα μικρύνει με ΔΙΚΟ ΤΗΣ γήπεδο 32.000 θέσεων η ομάδα που αυτή την στιγμή κάνει αγώνα να πάρει αδειοδότηση, που έμεινε στην Σούπερ Λίγκα επειδή του έκαναν... χάρη όλοι οι άλλοι και άλλαξαν τον κανονισμό, που έχει ξεχάσει πως είναι να μπαίνεις στο αεροπλάνο με... διαβατήριο στο χέρι για την Ευρώπη, που είναι τιμωρημένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που χρωστάει σε όλο τον κόσμο, που μόλις πριν κανα μήνα βγήκε από το καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών, που τον βάζουν να ξεκινήσει στο Κύπελλο με την... ΕΠΣΑΝΑ και την ΕΠΣΑ, που δεν μπορεί να πάρει ένα παίκτη με πάνω από 150.000 χιλιάρικα και αυτά με... δόσεις, που έχει σαν μοναδικό στόχο για τα επόμενα δυο-τρία χρόνια όχι να διεκδικήσει κάποιο τίτλο, αλλά απλά να καταφέρει να γίνει μια κανονική ομάδα που δεν θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με υποβιβασμό λόγω προσφυγών.

Αυτός ο Παναθηναϊκός που λέτε, αυτός που μόλις περιγράψαμε, υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν Παναθηναϊκοί και λένε ότι θα... μικρύνει αν το νέο του γήπεδο είναι από 50.000 θέσεις και κάτω.

Όχι πέστε μου ειλικρινά, παραδίνεσαι ή δεν παραδίνεσαι μπροστά σ' αυτό το... υπερθέαμα των μηνυμάτων και των φωνών των... αγανακτισμένων Παναθηναϊκών;

Σηκώνεις μια και καλή τα χέρια ψηλά και παύεις να ασχολείσαι ή όχι;

Ειλικρινά δεν ξέρω το σόϊ "Παναθηναϊκοί" είναι οι συγκεκριμένοι, πως σκέφτονται και στην τελική ποια είναι τα... κριτήριά τους για οτιδήποτε λένε για την ομάδα.

Δεν ξέρω.

Είναι τα κατάλοιπα της ομαδικής λοβοτομής που έχει υποστεί εδώ και δυο δεκαετίες αυτός ο κόσμος;

Είναι τα απομεινάρια του "στον Ελαιώνα ούτε στον άλλο αιώνα" και του "Πάρε την ΓΗΠΕΛ και δρόμο";

Μπορεί...

Μπορεί να είναι αυτά, ή κάτι απ' αυτά, ή απ' όλα αυτά μαζί ταυτόχρονα.

Το σίγουρο πάντως είναι ένα.

Ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία,τα συγκεκριμένα άτομα είναι αυτά που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά, πως σε ένα υγιή Παναθηναϊκό, σε ένα κανονικό Παναθηναϊκό, σε ένα ενωμένο Παναθηναϊκό, σε ένα μεγάλο και σύγχρονο Παναθηναϊκό, αυτοί... δεν θα έχουν θέση.

Θα τους ξεβράσει η ορμή της νέας πραγματικότητας και θα τους "ανταμείψει" όπως τους αξίζει, για τον ρόλο που έπαιξαν, τα παιχνίδια που έστηναν με το αζημίωτο στις πλάτες του Παναθηναϊκού και την ζημιά που έκαναν στον σύλλογο με την δράση τους όλα αυτά τα χρόνια.

Κι αυτή η προοπτική είναι που τους... τρομάζει.

Και γι' αυτό δεν χαμπαριάζουν τίποτε και δεν διστάζουν ακόμα και να φανούν γελοίοι και επιεικώς κουτοί από πλευράς "λόγου και επιχειρημάτων", προκειμένου να πολεμήσουν με λύσσα για μια ακόμα φορά, κάτι ΚΑΛΟ που πάει να γίνει επιτέλους γι' αυτή την ομάδα.

Δυστυχώς...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags