Facebook Pixel Ξεκίνησε το … restart
Life
| 2011-03-24 22:37:00

Ξεκίνησε το … restart

Ξεκίνησε το … restart

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την προσπάθεια ανασύνταξης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η απόφαση του Ζαγοράκη να ξεκινήσει την προσπάθεια ανασύνταξης της ΠΑΕ, νομίζω πως πήρε μπρος. Μετά την ανακοίνωση που βγήκε εχθές, διαπιστώνω πως ήδη γίνεται έρευνα για να βρεθεί ο οικονομολόγος που θα μπει όχι μόνο για να σουλουπώσει τα οικονομικά, αλλά και να δώσει ιδέες γύρω από αυτά.

Όταν γράφω να σουλουπώσει τα οικονομικά, δεν εννοώ να αποκρύψει ατασθαλίες.

Ότι και αν ακούω δεξιά και αριστερά, δεν πιστεύω πως υπάρχει ο άνθρωπος που να έκανε συνειδητά κακό στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, γνωρίζω καλά πως ακόμη και τα ταξίδια τους, οι περισσότεροι διοικητικοί τα πληρώνουν από τη τσέπη τους. Και όχι μόνο αυτά.

Ο οικονομολόγος είναι απαραίτητος από εδώ και στο εξής. Όχι πως δεν ήταν, αλλά από του χρόνου η αδειοδότηση αγριεύει πολύ. Αγριεύει σε τέτοιο βαθμό, που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει ένα άριστα καταρτισμένο στέλεχος εκεί.
Φέτος, την δουλειά την έκανε ο Ανδρέας Μανδρίνος, ο οποίος όμως γνώριζε εκ αρχής πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι. Ίσως και ο ίδιος πλέον να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτό, από τη στιγμή που η ΠΑΕ δεν είναι η αποκλειστική του απασχόληση.
Το να επιλέξεις οικονομολόγο βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι. Πρώτον, δεν μπορεί να είναι κάποιος αφελής, δεύτερον δεν μπορεί να είναι πονηρός – λαμόγιο, τρίτον πρέπει να είναι πανέξυπνος και να μην έχει τα παραπάνω κουσούρια. .

Το ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινά το restart φαίνεται από αυτή του την κινητικότητα. Θα μου πει κάποιος πως φτάνει αυτό; Βεβαίως και όχι.

Για εμένα, είναι απαραίτητη η επιστροφή Βρύζα. Είναι απαραίτητη πρώτον για την εξαφάνιση των διχαστικών τάσεων. Γνώριζα την ημέρα που έφευγε πως θα δημιουργηθεί ένας δεύτερος πόλος, το βλέπω τώρα να συμβαίνει και μάλιστα με τρόπο τόσο γελοίο που το χαρτί του καίγεται.

Η επιστροφή Βρύζα, θα εξαφανίσει τον διχασμό. Αρκεί αυτός βέβαια να μην εμφανιστεί μέσα στον ΠΑΟΚ, άρα θα πρέπει τα δύο παιδιά μας να ξεκαθαρίσουν θέσεις, ρόλους και όλα όσα τους οδήγησαν σε απόσταση.

Η επιστροφή του Ζήση εφόσον επιτευχθεί – επιδιωχτεί, θα είναι ουσιαστικά η σφραγίδα του restart της ΠΑΕ. Αλλά και αυτή δεν αρκεί για να στηθεί ο ΠΑΟΚ σε ποιο σταθερές βάσεις, από αυτές που υπήρχαν όταν οι δυο τους ήταν μαζί.
Οικονομολόγος, Βρύζας και πάει λέγοντας. Ακούγεται ήδη πως ο Ζαγοράκης, αλλά και οι συνεργάτες του, έχουν υπ όψιν τους κάποιους που είναι ικανοί, αλλά και διατεθειμένοι να μπούνε στη διοίκηση. Άνθρωποι του όχι και τόσο στενού διοικητικού κύκλου, αλλά τέκνα της οικογένειας. Η κατεύθυνση, είναι αυτή που ήθελα και πιστεύω οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας αυτό ζητάνε.

Για εμένα, το πλέον εκνευριστικό και αυτό που μου έχει στοιχήσει σε προσωπικό επίπεδο, είναι η εσωστρέφεια. Αυτό το κουσούρι, δεν λύνεται με στελέχη, αλλά με κεντρικές αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με άλλες ομάδες διαθέτει υγεία, αλλά την κρύβει ακολουθώντας πρακτικές… κρυφού σχολειού.
Χωρίς να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ και τα στελέχη του πρέπει να γίνουν μαϊντανοί, σίγουρα θα πρέπει να βγούνε πιο μπροστά στη βιτρίνα του συλλόγου. Θα πρέπει να είναι σε θέση να γίνουν πιο ενοχλητικοί εκεί που χρειάζεται. Θα πρέπει να δίνουν ερεθίσματα τέτοια, ώστε κανένας να μην αμφισβητεί τη χρησιμότητάς τους και την ικανότητά τους.

Η εσωστρέφεια του ΠΑΟΚ, έρχεται σε αντίθεση με τη φράση «άμα δε σπάσεις αυγά ομελέτα δε γίνεται». Δε γίνεται να είμαστε συνεχώς σε θέση άμυνας, δεν γίνεται να προσπαθούμε να πείσουμε ανάξιους πως είμαστε άξιοι. Ερχόμενοι πάντοτε δεύτεροι στην επικαιρότητα. Ακολουθώντας πάντα, κάποιων που μας προσβάλει ή μας αδικεί ή μας τρυπάει.

Νομίζω πως το restart που ξεκίνησε, θα έχει ολοκληρωθεί πετυχημένα όταν παρθεί και αυτή η απόφαση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί λόγω καταβολών να πρέπει να είναι ταπεινός, όμως υπάρχει και η γραμμή που όταν ξεπερνιέται θα πρέπει να βγάζει τα νύχια του.
Αυτά τα ολίγα σε πρώτη φάση…

ΥΓ Το προηγούμενο κείμενο παρεξηγήθηκε από πολλούς φίλους. Διαβάζοντάς το και εγώ είναι η αλήθεια με πιο καθαρό μυαλό, διαπίστωσα πως έχει τις αδυναμίες του. Ίσως και να απέτυχα να περάσω την παράνοια που βιώνω τελευταία, γιατί αυτό ήθελα να κάνω.

ΠΗΓΗ: www.paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags