Facebook Pixel «Απαράδεκτο για μια Βασίλισσα»
Life
| 2011-04-21 22:19:00

«Απαράδεκτο για μια Βασίλισσα»

«Απαράδεκτο για μια Βασίλισσα»

Φανερά απογοητευμένος και εξοργισμένος παρουσιάστηκε ο Χρήστος Ζούπας από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Α2 κατηγορία.

Η μεγάλη δόξα της μπασκετικής ομάδας της «Ένωσης» μιλώντας στο sday.gr αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση της ΚΑΕ και του ελληνικού αθλητισμού.

Ο εκ των βασικών συντελεστών της ομάδας που αναδείχθηκε κυπελλούχος Ευρώπης το 1968, απέδωσε ευθύνες σε μερίδα οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ που απομάκρυνε από τα διοικητικά της ομάδας τον Γιάννη Φιλίππου χαρακτηρίζοντας παράλληλα ερασιτέχνες τους παράγοντες που ενεπλάκησαν με την ομάδα μετά τη φυγή του Έλληνα επιχειρηματία.

«Ζούμε μια εβδομάδα παθών. Σαφώς και είναι μεγάλη η θλίψη τόσο για το κατάντημα της ΑΕΚ όσο και του ελληνικού αθλητισμού. Δεν ξέρω αν έχουν αναλογιστεί κάποιοι οπαδοί της ομάδας τι κατάφεραν… έδιωξαν με τις ενέργειές του τον κ. Φιλίππου που ανέστησε την ομάδα και την κράτησε σε υψηλό επίπεδο για 10 χρόνια. Ο άνθρωπος φυσικά, δικαίως αποχώρησε», είπε αρχικά ο κ. Ζούπας και στη συνέχεια στάθηκε στους νυν παράγοντες του μπασκετικού τμήματος τονίζοντας:

«Ποιος θα ασχοληθεί τώρα με την ΑΕΚ; Αυτοί που είναι τώρα πρόκειται για ερασιτέχνες και δεν ξέρω με τι προσόντα διοικούν. Το γεγονός ότι αλλάζουν 3-4 προπονητές κάθε χρόνο φανερώνουν την απειρία τους. Δεν μπορούν να σταθούν και γι’αυτό η ΑΕΚ παρουσιάζει αυτό το κατάντημα».

Πως βλέπετε την επόμενη μέρα της ΑΕΚ; Φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για Β’Εθνική. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει;

«Το κατάντημα, όπως προανέφερα, μπορεί να σημάνει και την ανασύνταξη της ομάδας. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θα είναι σοβαροί. Πολλά θα γράφονται από εδώ και πέρα. Εγώ δεν έχω μπει σ’αυτή τη λογική, να συμμετάσχει η ομάδα στη Β’ Εθνική για να σβηστούν οι οφειλές της. Βέβαια υπάρχουν πολλές απόψεις. Πάντως είναι πραγματικά απαράδεκτο για μια βασίλισσα της Ευρώπης να καταντά έτσι».

Τι λύση μπορεί να υπάρξει;

«Η ΑΕΚ έπρεπε να στηριχτεί στους Έλληνες και όχι στους ξένους. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες της Α1 που έχουν 8 και 10 ξένους παίκτες η καθεμία. Οι ξένοι είναι μισθοφόροι και δεν γνωρίζουν τις φανέλες που φοράνε, έρχονται παίρνουν τα λεφτά του και φεύγουν. Η ΑΕΚ πρέπει να στραφεί στα νέα παιδιά. Αλλά η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη διοίκησης για να τα αξιοποιήσει κατάλληλα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags