Facebook Pixel Να πέσουν και οι δύο...
Life
| 2011-06-20 15:35:00

Να πέσουν και οι δύο...

Να πέσουν και οι δύο...

Ο Νίκος Παπαδογιάννης καγχάζει όποτε ακούει τις λέξεις "αναδιάρθρωση κατηγοριών" και καταγράφει στο blog του τον ιδανικό χάρτη της νέας Α1, χωρίς ΑΕΚ και χωρίς Ηλυσιακό.
 

Nα γίνει αναδιάρθρωση κατηγοριών για το χατίρι της ΑΕΚ, εμφανίζεται να απαιτεί η ...Νέα Δημοκρατία. Μα, ναι! Να γίνει αναδιάρθρωση κατηγοριών! Απορώ πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώρα...

Αναδιάρθρωση των κατηγοριών για το χατίρι όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και του Ηλυσιακού. Οχι για να παραμείνουν και οι δύο στην Α1, αλλά για να υποβιβαστούν, αμφότεροι, στην Α2.

Διότι έχουν δίκαιο όλοι σε αυτή την ιστορία. Ολοι, εκτός από την ΑΕΚ, τον Ηλυσιακό και τη Νέα Δημοκρατία.

Δίκαιο έχει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ που -αρχικά- έριξε στον Καιάδα τον Ηλυσιακό. Πράγματι, το διοικητικό στάτους της ομάδας είναι διάτρητο. Ο περιβόητος Δελημπαλταδάκης είναι ουσιαστικά ιδιοκτήτης, πρόεδρος, αφεντικό, όπως προτιμάτε βαφτίστε τα γαλόνια του, αυτής της ΚΑΕ-καρικατούρας.

Δίκαιο έχει το ΑΣΕΑΔ, που υποβίβασε -μέχρι νεωτέρας- την ΑΕΚ. Διότι η ΑΕΚ είναι η ίδια ΑΕΚ που επί χρόνια μετέτρεπε τους κανονισμούς και τους νόμους σε λάστιχα για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της με τεχνητή αναπνοή. Όταν στέρευαν τα υπόλοιπα τεχνάσματα, επιστράτευε τους χουλιγκάνους. Ώσπου έπεσε. Μέσα στο γήπεδο.

Ούτε η ΑΕΚ έχει θέση σε μία υγιή Α1 ούτε ο Ηλυσιακός.

Και ...ποιός έχει, εδώ που τα λέμε; Για να βρεις νοικοκυρεμένο σωματείο, χρειάζεσαι το φανάρι του Διογένη, ενισχυμένο με προβολέα βιομηχανικής ισχύος. Μία στοιχειωδώς πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και της ταλαίπωρης "χάρτας" του πρωταθλήματος θα άφηνε την Α1 με 5-6 ομάδες, αν όχι λιγότερες.

Αναδιάρθρωση των κατηγοριών λοιπόν, εδώ και τώρα. Για να φύγουν από το πρωτάθλημα όλοι οι φορείς της παρακμής και να δοθεί μία ευκαιρία στο "σχέδιο σωτηρίας" που εδώ και δύο δεκαετίες επανέρχεται στο πιάτο σαν ξαναζεσταμένο φαγητό μέχρι να το εκτοξεύσει ξανά στο καλάθι των αχρήστων κάποια αρμόδια αρχή που φοβάται το πολιτικό κόστος και τις ρήξεις.

Να προωθηθούν 3-4 ή περισσότερες ομάδες από επαρχιακές πόλεις στην Α1. Αριστίνδην. Με "wild card". Στη θέση όσων χρωστάνε στη Μιχαλού και παίρνουν τις άδειες συμμετοχής χαριστικά. Για να πλαισιώσουν τις λίγες που κρατούν σήμερα ψηλά, όχι πολύ ψηλά αλλά ψηλά, τη σημαία της επαρχίας.

Ο προβιβασμός του ΚΑΟ Δράμας και του ΑΓΟ Ρεθύμνου δίπλα στον Κολοσσό και την Καβάλα δημιουργεί μία μεγάλη ευκαιρία για το βασανισμένο ελληνικό μπάσκετ. Ποιός χρειάζεται στην Α1 τον Πανελλήνιο, το Μαρούσι, το Περιστέρι, τον Ηλυσιακό, τον Ίκαρο; Σε ποιόν θα λείψει η ΑΕΚ; Δεν την έκλαψαν όταν έπεσε ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί της.

Ας δοθεί το χρίσμα στους Ικάρους Σερρών και τον Απόλλωνα Πάτρας.
Στον Αρκαδικό και στον ΟΦΗ.
Σε μία ομάδα της Θεσσαλίας. Θυμάστε πόσο κόσμο μάζευαν στο γήπεδό τους τα Τρίκαλα;
Στην Ξάνθη. Στον Πιερικό.
Με εγγυημένο διετές ή τριετές συμβόλαιο, όπως θα έλεγαν και οι αεριτζήδες της Βαρκελώνης.

Να ανοίξει η μεγάλη πόρτα για όποιον θέλει και μπορεί, αρκεί να παρουσιάσει ένα στοιχειώδες νοικοκυριό και να εκπροσωπεί ένα μεγάλο αστικό κέντρο της περιφέρειας. Αν είναι και πόλη χωρίς ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα, τόσο το καλύτερο. Μπορεί να είναι μισοπεθαμένη η επαρχία, αλλά μπορεί να συντηρήσει έναν αθλητικό οργανισμό μικρομεσαίου βεληνεκούς. Το δείγμα γραφής του Κολοσσού δείχνει το δρόμο και τον τρόπο. Μισοπεθαμένη, άλλωστε, είναι ολόκληρη η Ελλάδα.

Ας δοκιμάσουμε βρε αδερφέ, να δούμε πού θα μας βγάλει. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε. Άλλωστε, πιάσαμε πάτο. Δεν πάει πιο χαμηλά από εκεί που βρισκόμαστε τώρα. Μόνο στον Οικονομίδη αρέσει αυτό που ευφημιστικά ονομάζουμε πρωτάθλημα. Κι αυτό, επειδή του γεμίζει την τσέπη. Ναι, σωστά διαβάσατε, υπάρχει άνθρωπος που βγάζει λεφτά από αυτό το έκτρωμα. Και μάλιστα χωρίς να ιδρώνει.

Τι λέτε κι εσείς, κύριε Ιωαννίδη μου, που κάποτε μιλούσατε για θέρμη για την ανάγκη δημιουργίας μίας λίγκας σαν αυτή που περιγράφω; Ωραία δεν θα ήταν, να διεξάγονται κάθε χρόνο στην επαρχία οι 120 από τους 182 αγώνες; Τώρα που ανεβαίνει και η Θεσσαλονίκη σας, υπάρχει και εκεί γόνιμο έδαφος.

Αλλά ξέχασα, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την ΑΕΚ. Έρχονται εκλογές και προέχουν τα ψηφαλάκια. Λες και θα περάσει ευχάριστα η κυβέρνηση που αύριο θα αναλάβει τα ηνία της ψωριάρας ψωροκώσταινας...

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags