Facebook Pixel Όταν ο Ολυμπιακός απέρριπτε τον Κοεντράο...
Life
| 2011-07-06 00:14:00

Όταν ο Ολυμπιακός απέρριπτε τον Κοεντράο...

Όταν ο Ολυμπιακός απέρριπτε τον Κοεντράο...

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για μια παλιά μεταγραφική ιστορία του Ολυμπιακού...

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Φάμπιο Κοεντράο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα πλήρωσε 30 (τριάντα) εκατομμύρια ευρώ στη Μπενφίκα για να αποκτήσει τον κορυφαίο (αυτή τη στιγμή) αριστερό μπακ χαφ στην Ευρώπη. Τι σχέση έχει ο Κοεντράο με την Ελλάδα; Εχει και παραέχει. Είναι ο ίδιος παίκτης που προτάθηκε το 2007 ως παίκτης τότε της Ρίο Αβε και είχε απορριφθεί από τον Ολυμπιακό! Δυο χρόνια μετά, οι "ερυθρόλευκοι" τον είχαν δει στο ματς ΑΕΚ-Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ και τους... άρεσε! Ετσι έλεγαν οι ίδιοι και μετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Δεν προχώρησε τίποτα αφού είχε ήδη αποκτηθεί ο Λεονάρντο αντί 4 εκατ. ευρώ από την Πορτουγκέζα. Μάλιστα, θεωρήθηκαν και πολλά τα λεφτά για τον "καλούτσικο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο", τότε, Κοεντράο που ουσιαστικά "κόπηκε" από το σκάουτινγκ των "ερυθρολεύκων". Γκλουπς!

Θέλετε να διαβάσατε τι γραφόταν τον Οκτώβρη του 2009 για τον Πορτογάλο άσο;

Ιδού:
"Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (1/10) άνθρωποι του Ολυμπιακού και παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΕΚ-Μπενφίκα (1-0) με σκοπό να δουν από κοντά τον 21χρονο (11/3/88) Φάμπιο Κοεντράο.

Ο Πορτογάλος ντριμπλαδόρος αριστερός εξτρέμ πήρε τη θέση του Μάξι Περέιρα στο 58' λεπτό και οι εντυπώσεις που άφησε ήταν θετικές στα "ερυθρόλευκα" μάτια που ήταν στραμμένα πάνω του.

Ο τεχνίτης αριστεροπόδαρος μέσος που αρέσκεται να παίζει πάνω στη γραμμή, είχε προταθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε. Ο Φάμπιο Κοεντράο έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2013 και το κόστος ενδεχόμενης μεταγραφής δεν ξεπερνάει τα 2.500.000 ευρώ.

O ύψους 1.78 ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την καριέρα του στην στην Ρίο Άβε (2004-2007) και ανήκει στην Μπενφίκα από το 2007. Αν και τα δικαιώματα του έχουν ακόμη οι "αετοί" τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε ως δανεικός στις Νασιονάλ, Σαραγόσα και Ρίο Άβε, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα της Λισσαβόνας. Με την εθνική ομάδα Νέων της χώρας του ο Φάμπιο Κοεντράο αγωνίστηκε 16 φορές και σημείωσε 5 γκολ".

Τότε έκανε 2,5 εκατ. ευρώ. Ως παίκτης της Ρίο Αβε κόστιζε με το ζόρι 500.000 ευρώ. Με εντολή Μουρίνιο, η Ρεάλ τώρα τον πήρε με 30! Είπατε τίποτα;

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags