Facebook Pixel «Δεν πτοούμαι εγώ»!
Life
| 2011-01-19 19:25:00

«Δεν πτοούμαι εγώ»!

«Δεν πτοούμαι εγώ»!

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε τονίζοντας ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν τον πτοούν…

Παράλληλα, ο Έλληνας ρέφερι είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του στο gazzetta.gr πως «πρέπει να ληφθούν μέτρα και όσο η βία γιγαντώνεται τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα».

Aναλυτικά:

Κύριε Σιδηρόπουλε, είστε καλά; Γιατί μάθαμε ότι σας χτύπησαν...

«Καλά είμαι... Μία ψιλομπουνιά έφαγα, ξώφαλτση, δεν ήταν σοβαρό το χτύπημα... Έχω μία αμυχή δίπλα στη μύτη, αυτό είναι όλο... Τώρα είμαι στο αστυνομικό τμήμα, θα υποβάλω μήνυση και στη συνέχεια θα φύγω για τη Ρόδο».

- Τους είδατε; Πώς ακριβώς συνέβη το επεισόδιο;

«Καθώς έβγαινα από τα αποδυτήρια, με ρώτησε ένας τύπος “τι ώρα είναι;” και καθώς κοντοστάθηκα και κόμπιασα για να του απαντήσω, μου την έριξε... Μπορώ να τους αναγνωρίσω... Αν τους δω θα τους θυμηθώ σίγουρα, γιατί βρίσκονταν αρκετή ώρα σε εκείνο το σημείο και σαν κάτι να περίμεναν».

- Σας είπε τίποτε;

«Όχι τίποτε συγκεκριμένο... Απλά με χτύπησε κι έφυγε τρέχοντας γιατί τον περίμενε ένας άλλος με τη μηχανή αναμμένη».

- Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι το δεύτερο κρούσμα επίθεσης σε διαιτητή που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, μετά το σοβαρότερο επεισόδιο σε βάρος του Κύρου Βασσάρα...

«Έχουν χτυπήσει τον Κύρο Βασσάρα, πρόσφατα χτύπησαν τον κ. Καλόπουλο, επιτέθηκαν στον κ. Βασιλειάδη στη Θεσσαλονίκη...Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση;»

- Πώς αισθάνεται ένας διαιτητής ο οποίος πέφτει θύμα τρομοκρατίας επειδή απλά σφυρίζει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

«Το θέμα δεν είναι ότι με χτύπησαν και ότι με τρομοκράτησαν, γιατί εγώ δεν τρομοκρατούμαι εύκολα... Τυχαίνει να είμαι δεκατρία χρόνια αστυνομικός και τα μάτια μου να έχουν δει πολλά... Έχω ζήσει πολλές τέτοιες καταστάσεις κι έχω υπηρετήσει σε πολλές επικίνδυνες υπηρεσίες, οπότε δεν πτοούμαι κι έχω υψηλούς στόχους. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους υπόλοιπους διαιτητές που είναι ανυπεράσπιστοι... Αν υπάρχει τέτοια τρομοκρατία, πιστεύω ότι θα αυξηθούν τα διαιτητικά λάθη, γιατί οι περισσότεροι θα φοβούνται να πάρουν αποφάσεις... Απλά σκέφτομαι την οικογένειά μου και τις οικογένειες των άλλων διαιτητών... Σκεφτείτε ότι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν την καρδιά της ελληνικής διαιτησίας στο πρόσωπο του Κύρου Βασσάρα... Είναι δυνατόν να φοβάσαι πλέον να κυκλοφορήσεις; Πρέπει να ληφθούν μέτρα και όσο η βία γιγαντώνεται τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα».

- Οι διαιτητές, τα συζητάτε αυτά μεταξύ σας;

«Βέβαια τα συζητάμε, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε... Εμείς είμαστε αδύναμοι... Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που αφορά την κοινωνία μας και σίγουρα αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας... Αυτά συμβαίνουν πλέον σχεδόν κάθε εβδομάδα... Το περασμένο Σάββατο έπαιξα στον Βόλο, όπου έγινε κακός χαμός... Δακρυγόνα, ξύλο, ένα χάος παντού... Δεν ξέρω αν τα προβλήματα της εποχής μας οδηγούν σε γενικότερη έξαρση της βίας για να μπορεί ο κόσμος κάπου να ξεδώσει, αλλά πραγματικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης».

- Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνετε αποχή;

«Εγώ ήμουν και είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης και το είχα δηλώσει τότε που χτύπησαν τον Κύρο Βασσάρα... Κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν γίνεται διαφορετικά... Βέβαια δεν ξέρω και τι θα αλλάξει, γιατί οι διαιτητές είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά...»

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags