Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένταση στη Φιλοσοφική Αθηνών
Life
| 2018-10-17 11:03:00

Ένταση στη Φιλοσοφική Αθηνών

Ένταση στη Φιλοσοφική Αθηνών

Με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ανακοινώνεται ότι το γραφείο 516 είναι ξανά στην... κυριότητα του Πανεπιστημίου.

 

Ένταση επικρατεί στην Φιλοσοφική Αθηνών μετά την απομάκρυνση των μελών του «Ρουβίκωνα» από το στέκι τους. 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ πανεπιστημιακοί σχημάτισαν νωρίτερα ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη του «Ρουβίκωνα» να εισέλθουν στο γραφείο που έχουν καταλάβει εδώ και περίπου μία εβδομάδα με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν να ανακαταλάβουν το γραφείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Κοσμητεία του ΕΚΠΑ «ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής». Υπενθυμίζεται πως η παρουσία μελών της αναρχικής ομάδας στον χώρο είχε προκαλέσει «σεισμό» στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, με την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ να τους καλεί να αποχωρήσουν. 

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα, η ανακοίνωση συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο χώρος που βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο «Ρουβίκωνας» είχε ανακοινώσει ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Το πρωί της Τρίτης, ύστερα από την εισβολή φοιτητών στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους κάλεσαν την αναρχική οργάνωση να αποχωρήσει.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», ανέφερε η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές. 

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις», κατέληγε το κείμενο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags