Facebook Pixel Sportdog.gr | Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Τσουχτερό κρύο και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει
Life
| 2018-11-16 13:34:00

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Τσουχτερό κρύο και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Τσουχτερό κρύο και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει

Πότε θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας.

 

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά. Την ίδια ώρα, στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται:

Για σήμερα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Επιπλέον, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1200-1500 μέτρα στα νότια).

Οι άνεμοι  στο Ιόνιο θα είναι θυελλώδεις και θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ).

Για το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώραςκατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στέρεας (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1200-1500 μέτρα στα νοτιά).

Θυελλώδεις άνεμοι (7-8 μποφόρ) ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, οι οποίοι στο ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού, βαθμιαία του βορείου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στέρεας, και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

Θυελλώδεις (7-8και πιθανώς 9 μποφόρ) άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags