Facebook Pixel «Είναι βαριά η κυανέρυθρη φανέλα»
Life
| 2011-02-13 04:18:00

«Είναι βαριά η κυανέρυθρη φανέλα»

«Είναι βαριά η κυανέρυθρη φανέλα»

Ο Μάκης Διόγος γράφει για την τεράστια νίκη του Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ και το πώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να εξουδετερώσει τα αστέρια του «Δικεφάλου».

Ο Πανιώνιος στο ματς με τον ΠΑΟΚ έδειξε κάτι που τη φετινή χρονιά, μετά εγκληματικά λάθη του καλοκαιριού, είχε ξεχαστεί. Ότι έχει «φανέλα». Ότι δεν είναι μια τυχαία ομάδα που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Πανιώνιος έχει γράψει (και θα συνεχίσει να γράφει...) τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Όμως η «κυανέρυθρη» φανέλα έχει ειδικό βάρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το περασμένο καλοκαίρι κάποιοι την απαξίωσαν. Προσπάθησαν να την... αλλάξουν, να την κάνουν...διαφορετική.

Φυσικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να «μικρύνουν» την ομάδα και να την «στείλουν» να παλεύει για τη παραμονή της. Πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ οι απουσίες έμοιαζαν τεράστιο εμπόδιο. Χωρίς Μήτρογλου, Κουμορτζί, Λάτκα & Κοντοέ στο καθοριστικό ματς της χρονιάς. Ομως φαίνεται ότι στα αποδυτήρια του Πανιωνίου κάτι έχει μείνει από την υπεραιωνόβια ιστορία της ομάδας. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο Γκαλίτσιος αρίστευσε ως αριστερό μπακ (αλήθεια έχει ξαναπαίξει στη ζωή του αριστερό μπακ;) εξαφανίζοντας τον Βιεϊρίνια. Ότι ο «τελειωμένος» από την παρεούλα Κιντή, Μπάνγκμσπο, Στόρε, Μάρκους Γιόνσον δεν έχασε ούτε μια μονομαχία.

Ότι Ριέρα, Σβέρκος, Μπάλαμπαν ταλαιπώρησαν Τσιρίλο, Μαλεζά. Ότι ο αμούστακος Σάμαρης δεν «μάσησε» με τον Πάμπλο Γκαρσία. Η εμφάνιση του Πανιωνίου ήταν βγαλμένη από τις σελίδες της ιστορίας του συλλόγου. Και ήρθε τη κατάλληλη στιγμή. Βέβαια τρεις βαθμούς πήρε η ομάδα, αλλά πιστεύω ότι πήρε πολλά περισσότερα από την εμφάνιση, από τον τρόπο που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ. Γιατί ο Πανιώνιος αντιμετώπισε τον «δικέφαλο του βορρά» σαν ίσος προς ίσο. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από τη νίκη. Μαζί με τους τρεις βαθμούς. Η πορεία μέχρι την οριστική παραμονή είναι πολύ δύσκολη. Όμως με εμφανίσεις σαν τη σημερινή ο Πανιώνιος δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζω πόσους ψυχίατρους διαθέτει η ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης. Γνωρίζω όμως ότι με την φετινή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανιωνίου θα κάνουν χρυσές δουλειές. Ουρές θα σχηματίσουν οι «κυανέρυθροι» οπαδοί έξω από τα (ψυχο)ιατρεία μπας και βρουν κανένα φάρμακο που θα τους επαναφέρει σε ψυχική ισορροπία. Παράλογο; Δε νομίζω. Η ομάδα που την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη μπαλιά, εμφανίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς Μήτρογλου, Κουμορτζί, Λάτκα, Κοντοέ και όχι απλά νίκησε αλλά περιόρισε τον «δικέφαλο του βορρά» σε ρόλο κομπάρσου. Είναι λοιπόν ή δεν είναι αρμοδιότητα (και) ψυχιάτρου η φετινή πορεία του Πανιωνίου;

ΠΗΓΗ: www.sportday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags